Keď vidím ceny týchto top kaziet, tak sa len usmejem. Som pred pár dňami kúpil Deorečkové za 25 € Samozrejme kvalitou sa to porovnať nedá, ale aj tak myslím, že je to dosť nepomer. Koľko vám vydržia cca takéto Kazety, či už XTR, alebo tie Eagle? Aspoň 2 roky? Respektíve, takto to nemá moc výpovednú hodnotu, tak radšej na km, prípadne podmienky
Lacna kazeta = lacna ocel = makka ocel = spotrebujes 3-4 take za 25e ako jednu XT za 70e. Druha vec, ak otocis 2 retaze a tocis ich dlho. Sice to neskor horsie radi, ale nemusi to vzdy vadit, hlavne ak ide o zimak, alebo maly najazd. Ale natiahnuta retaz viac znici hlinikove prevodniky. No a tiez dost zalezi na tom, akou silou tahas, ako kadencne jazdis, atd.
Stare XT kazety vydrzali aj 20tisic, tie dalsie menej, sucasne 9sp vydrzia v tazsich podmienkach max. 10t a mozno ani to nie (blato,zima,sneh, humus, atd) - zbrusi sa . 11sp XTcko mi zatial drzi cz 5tisic urcite, ale blatu sa vyhybam Ale na najvacsej hlinikovej uz vidno opotrebenie. XTR je o vahe .. titanove pastorky vydrzia menej ako ocelove.. ale vsetko je to tazko porovnatelne, lebo cista kazeta+cista retaz = mensie opotrebenie. Cistu kazetu a retaz v zlych podmienkach ale udrzat nejde, takze kto jazdi casto v niecom takom, je asi lepsie pouzivat lacnejsie riesenia.
Shimano s novym 12sp XTR zatalo do vyssich hladin, zjavne sa citili, prehazka za 150e a kazeta za 180e je lacak, tak pekne dvihli ceny, vsak co bude len SRAM ryzovat Uz aby dosiel treti plnohodnotny konkurent, potom ich to prejde. Mozno
edit: dufam, ze 12sp XTR bude lepsia, ako 11sp .. lebo 11sp XTR retaz sa natahuje priam pred ocami. Zatial najslabsia retaz, co sa tyka vydrze, co som mal. Druha najhorsia je ta 10e SRAM , ale celkovo SRAM retaze funguju na XT kazete zle, najlepsie zatial 22e KMCcka.
lto no s tými 3-4 kazetami oproti XT je to dobrá blbosť Teda pokiaľ normálne meníš reťaz. Mal som Deore, SLX aj XT. Také 2 deorečkové by som povedal že vydrží. XT radí presnejšie a je ľahšia. Myslím, že tie kazety sa oplatia, aj keď teraz som to neriešil a šiel som po cene. minimálne rok mi vydrží aj deorečková . Kazeta je u mňa aj tak čisto spotrebák. Inak to však bude vnímať nejaký gramár a niekto kto nemá s peniazmi problém. No 300 € za kazetu mi príde dosť úlet a vyhodené peniaze, ktoré by som vedel minúť aj lepšie
Ja sa v tych deore kazetach neorientujem, ale je mozne, ze ta horsia skusenost je s este lacnejsou verziou, momentalne jednu taku mam nahodenu, ale nemam na nej vela, tak uvidime. Ak pises, ze 2x tak ok. Asi som to prehnal , ale v zasade to bude tak (XT kazeta stoji len malinko nad 2x viac). Ale este je tam dalsia vec, na ktoru som zabudol a sice pavuk. Bezpavuk a hlinikovy orech je tak trochu problem. 300e za kazetu je tiez pekny nezmysel (bez ohladu na to, ci su alebo nie su peniaze), kedze je to cena noveho bezneho tlmica, co spotrebak nie je. A k tomu ale este pocitaj 60e za retaz , ktora vydrzi par vyjazdov 300e za kazetu by som bral, kebyze vydrzi tak 20tisic jazdenia v bordeli , netreba jej ohybat zuby , vydrzi aj najmensi pastorok a nebudu sa jej uvolnovat nity a bude lahka
Nepamätám si, že by v minulosti niektorá Shimano kazeta stála 300Eur. XT kazety sa predávajú za menej ako pätinu z tej sumy.
Tak v minulosti asi nie, no to porovnanie bolo s novou XTR, ktorá stojí cca toľko. No vo všeobecnosti tu boli spomínané top kazety, teda aj Sram a tie stoja ešte viac. Ale riešíme to zbytočne. Každá cenová kategória si svojho kupcu nájde
To plne chapem, ze to nesadne kazdemu Nema to dokopy ziadnu vyhodu, vo vseobecnosti ani nie su tie schopnejsie ocelove ramy extra lacne, su tazke, nie su nadpriemerne tuhe.. Je to urcite skor srdcovka a pre mna urcite zaujimava alternativa k beznemu karbonovemu endurku
dobry oceliak ma prave vyhodu v tom flexe, to britske jazdenie v mokrych srackach, nizsie rychlosti a trakcia na prvom mieste, narvat to do tych ryh v zakrutach mne sa tie biky pacia, aj ked vlasnte pre mna je tu uplne nevhodne, kedze do kopca nevladzem a jazdim len za sucha a to este dialnice
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lacna kazeta = lacna ocel = makka ocel = spotrebujes 3-4 take za 25e ako jednu XT za 70e. Druha vec, ak otocis 2 retaze a tocis ich dlho. Sice to neskor horsie radi, ale nemusi to vzdy vadit, hlavne ak ide o zimak, alebo maly najazd. Ale natiahnuta retaz viac znici hlinikove prevodniky. No a tiez dost zalezi na tom, akou silou tahas, ako kadencne jazdis, atd.
Stare XT kazety vydrzali aj 20tisic, tie dalsie menej, sucasne 9sp vydrzia v tazsich podmienkach max. 10t a mozno ani to nie (blato,zima,sneh, humus, atd) - zbrusi sa . 11sp XTcko mi zatial drzi cz 5tisic urcite, ale blatu sa vyhybam
Shimano s novym 12sp XTR zatalo do vyssich hladin, zjavne sa citili, prehazka za 150e a kazeta za 180e je lacak, tak pekne dvihli ceny, vsak co bude len SRAM ryzovat
edit: dufam, ze 12sp XTR bude lepsia, ako 11sp .. lebo 11sp XTR retaz sa natahuje priam pred ocami. Zatial najslabsia retaz, co sa tyka vydrze, co som mal. Druha najhorsia je ta 10e SRAM , ale celkovo SRAM retaze funguju na XT kazete zle, najlepsie zatial 22e KMCcka.
Tak v minulosti asi nie, no to porovnanie bolo s novou XTR, ktorá stojí cca toľko. No vo všeobecnosti tu boli spomínané top kazety, teda aj Sram a tie stoja ešte viac. Ale riešíme to zbytočne. Každá cenová kategória si svojho kupcu nájde
recenzia: https://www.mtb-news.de/news/2018/10/25/yeti-sb100-von-ibc-user-pure-power/?utm_campaign=news&utm_medium=teaser&utm_source=home&utm_content=1
Ten remen je budúcnosť
... ale elektrika
http://www.cotic.co.uk/
A ten batmobile predtým detto
dobry oceliak ma prave vyhodu v tom flexe, to britske jazdenie v mokrych srackach, nizsie rychlosti a trakcia na prvom mieste, narvat to do tych ryh v zakrutach