k tomu 1100km do prace, a vyzera to, ze uz vela nepribudne, v zime ma to nebavi, takze by som nemohol dat tych 40k-50k za rok ... vlastne este by sa dalo odcestovat niekam do tepla
Jaiub "vyfasoval som antibiotika, tak uz tento rok toho asi moc nepojazdím".
Nesmúť, dá sa s rozumom aj jazdiť. (tento rok som dal dva MTB maratóny (polky) pod silnými antibiotikami (borelióza).
GaliPet Tak uz tretikrat tento rok mam atb na chytene mandle/angina, naposledy pred mesiacom. Aj vtedy som jazdil, a mam to tu zas. Ale tentokrat to mam poriadne preliecit a zrejme pojdu von. Este sa potom najazdim dost, aspon to vyuzijem na posezonnu pauzu, zregenerovanie a vstrebanie otlakov na riti
No keď mávaš angíny, antibiotiká zrejme nebudú problém ale problém bude skôr dýchanie studeného vzduchu.
Daj tie mandle do preč. Ako som sa ich ja zbavil, mám pokoj.
Potvrdzujem. 3-4 krát do roka angína, vždy hnisava, teploty cez 39. Odkedy som ich dal von som v tomto smere šťastný človek. Odvtedy (od 2009) len raz zápal priedušiek.
Ja mandle mam, kedysi som maval aj anginy a tieto teploty, odkedy viac jazdim uz nemam ani anginy ani vysoke teploty. Ale zvysene ano .. ale to uz bude iny problem. V kazdom pripade ak nie su priedusky, nie je problem so zapalom .. tak ako napisla GaliPet
Ale co sa tyka mandli, treba si uvedomit jednu vec. Mandle su vstupna brana. Ak sa tam prejavuje zapal, treba nieco riesit ... Ak sa vyhodia, sice zapal mandli nebude, ale ten problem postupi dalej. Je to nieco, ako vyhadzovac v bare. Nie je vyhadzovac = problem vstupi do baru .. ovsem je fakt, ze ak niekto ma tie mandle uplne "cervive", tak asi uz moc moznosti nie je ... kazda vec v organizme ma svoj ucel a nie je tam len tak pre nic-zanic.
Hej preto som napisal ze zrejme, lebo neni som este uplne rozhodnuty. Prave pre tie dovody ze to moze ist dalej na priedusky... Nemavam to nejake extra hnisave, ani vysoke teploty, ale zato oto pravidelnejsie, 2-3krat do roka... Mam este tyzden na dobratie atb a premyslenie, uvidim preco sa rozhodnem.
Hlavne nejazdi hned po dobrati antibiotik. Dost to zamava s organizmom a chvilu to trva, nez sa dostane do normalu. Aj ked sa to nezda. A tiez ten koniec .. naposledy ked som bral antiviotika, tak to bolo super /mal som nejake 37.4-37.6 teploty/. Ked som ich dobral, vybehla mi teplota na 39 . A vlastne, rovno sa zapis na TODO list na slivky k Tesakovi
Jasne, ved nie nadarmo sme mali na ZS po chorobe tyzden bez TV Tak 1800 sliviek nemame, to uz je aj na liehovar, ale pre vlastnu potrebu to staci Ale taka dobra slivka nieje nikdy zla
v klude .... palenica a susicka su v stadiu pripravy.... a 1800 je 1/2 prvej fazy co znamena 3500 a cca na 8-mich hektaroch..... kupenych je 40..... hektarov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
84000m+
296hod
k tomu 1100km do prace, a vyzera to, ze uz vela nepribudne, v zime ma to nebavi, takze by som nemohol dat tych 40k-50k za rok ... vlastne este by sa dalo odcestovat niekam do tepla
95 vyjazdov, 6.jan-4.nov/ 3 254,8km/ 67 727vm/ 163,18hod
z toho 7 pretekov/ 188,9km/ 6 652vm/ 11,3hod
+do roboty 105x, 3.apr-31.okt/ 968,2km/ 9 050vm
+ nejakych 100-200km s rodinou, s touto sezonou som spokojny
Nesmúť, dá sa s rozumom aj jazdiť. (tento rok som dal dva MTB maratóny (polky) pod silnými antibiotikami (borelióza).
Daj tie mandle do preč. Ako som sa ich ja zbavil, mám pokoj.
Ale co sa tyka mandli, treba si uvedomit jednu vec. Mandle su vstupna brana. Ak sa tam prejavuje zapal, treba nieco riesit ... Ak sa vyhodia, sice zapal mandli nebude, ale ten problem postupi dalej. Je to nieco, ako vyhadzovac v bare. Nie je vyhadzovac = problem vstupi do baru
Az na tieto
- Slepak
- Muzske bradavky
- Ochlpenie
- Snopceky hladkych svalov
- Kostrc
- Aurikularny sval
- Zuby mudrosti
- Vomeronazany organ
- Spojivkova riasa
- Darwinov hrbolcek