Pravda je, že tulene sú plážoví povaľači, skôr to ale tentoraz je tým, že som na debile a zavesením fotky do prinesenej poštárky som vyčerpal prídel neergonomického sebamrskačstva. However thanx.
ten "high tech ultra drahý" materiál - moc to nepomoze a hobikovi už vobec.
čo mám skusenosti tak aj na hobby jazde cítiť lahké kolesá a lahké kvalitné plášte - točivá hmotnosť.
Ale pár desiatok a stoviek gramov na riaditkach , strede, klukach a šaltri..
To už radšej kúpte žene zlatý náhrdelník.
čítak som raz rozhovor s Johnom Degencolbom - a ani vo wolrld Tour stajniach nepožívajú ten top najdrahší materiál.
Napr mali kazety Ultegry namiesto Dura-Ace.
Aj chcel Dura Ace kazety, musel si ich ísť kupiť za vlastné cez eshop ako hocikto iný.
Vysvetloval to tým že v Tíme je asi 250 zadných kolies.
A rozdiel v cene 250 kaziet Ultegra alebo Dura-Ace je už pre tím citelný a tiež sa snažia šetriť kde to ide.
čo mám skusenosti tak aj na hobby jazde cítiť lahké kolesá a lahké kvalitné plášte - točivá hmotnosť.
čítak som raz rozhovor s Johnom Degencolbom - a ani vo wolrld Tour stajniach nepožívajú ten top najdrahší materiál.
.
Moje 35mm vysoké cestné diskové TLR clincher kolesá vážia 1.211g. 40mm clincher karbóny o 200g ťažšie.
Jazdci World tour si môžu dovoliť jazdiť aj Ultegra kazety a a iný ťažší materiál pretože aj s nimi sú na hranici povoleného váhového limitu 6,8kg. Inak by aj tak museli dovažovať bicykle. Preto veľa krát vidíme aj vrchárov na vysokých ráfkoch pretože aj s nimi sú na hrane limitu.
A samozrejme súhlas s tulenik
No ja som hlavne pozeral reálne setupy jazdcov WT a okolo 7.5 kg aj viac je bežných... závisí na všeličom.
Nairo musí s jeho metrom dvadsať dovažovať, parobci okolo 190 majú úplne inú základnú hmotnosť.
Preto veľa krát vidíme aj vrchárov na vysokých ráfkoch pretože aj s nimi sú na hrane limitu.
No zrovna na kolesach pridavat a este na obvode nie je najoptimalnejsia varianta kedze sa tym zhorsuje akceleracia. Pri natupoch v kopci to robi svoje. Radsej by som dovazil niekde inde. Ked kolesa tak naboje alebo napr w-metrom v klukach ci tazsim predstavcom
Nehovorila som o vysokých a ťažkých časovkýrskych zápletoch. Ale napr. 40mm sú už štandardom hoci kedysi sa v kopcoch jazdievali prevažne nízke 25mm. Vyššie ráfky zároveň poskytujú lepšie aerodynamiké vlastnosti pokiaľ sa dostanú do kopcov alebo a nie je cieľ na kopci tak výhody vyšších ráfkov prevažujú vyššiu hmotnosť.
Napr. Shimano Dura Ace sú iba 40 a 60 mm, resp. ešte C24 hliníkové, a zjavne to považujú za dostatočný výber.
Kopce/terezín 40, flat 60. A hmotnosť galdových 40 mm Dúr je niečo nad 1300, čo je v hustej pohode.
Kristína, máš prosím viac info o tých tvojich 35mm kolesách? Viem, že to tu niekde bolo, ale neviem to nájsť. Porozmýšľal by som, či sa mi oplatí vymeniť moje karbónové 1500+g neTLR kolesá (akože neoplatí, ale...)
Sranda je že 7 kg bicykel sa dá dosiahnuť aj ten z 80-tych rokov 20-teho storočia (na oceľovom ráme z trubiek COMOMBUS alebo REYNOLDS a s vtedajšími kolesami a vtedajšími sadami) .
Takže hoci máme výskum a moderné materiály, hmotnosť sa dramaticky neznižuje, nemá už kam ani pomaly.
7 kg cesták sa dá dnes postaviť na oelovom, duralovom aj karbonovom ráme.
naozaj si matne spomínam na nejaký germánsky oceľový cestný rám a sub-7 kg build, ale bolo to tak dávno, že si nepamätám výrobcu (80. roky)
lenže bežne sa nič tomu blížiace nejazdilo - Indurainove oceľové Pinarello v 94om malo okolo 9 (zas on bol tak trochu slon)
Oceľový Favorit F1 SUPER SPECIAL pre reprezentáciu ČSSR z roku 1973 veľkosť 58 zo zoslabovaných trubiek COLUMBUS hmotnosť rámu okolo 1850 gramov (to bol už veľký rám na 185-190 cm) . Oceľová vidlica hmotnosť 700 gramov. Sety Duralových kolies prekvapivo nízka hmotnosť - Ráfiky boli ľahké jednostenné s nízkym profilom (nie ako dnes že keď sa do teba oprie bočný nárazový vietor tak zabočíš). Osadenie CAMPAGNOLO najvyššej rady.
A to sa bavíme o bicykli ktorý jazdil takmer pred polstoročím.
Pozrite si priemerné rýchlosti Etáp na TDF v 70-tych rokoch a dnes. A zistíte že rýchlosti sa nezmenili. Aj vtedy balík išiel priemernou rýchloťou 38-42 km/hod ako dnes na tých super high-tech bicykloch. Rekord do vrchu na Alpe D Huez drží Marco Panntani z roku 1997 - ešte nebola karbonová éra - (a pochybujem že ho ešte niekto niekedy prekoná, ani s 6,8 kg karbon bicyklom. )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
rozdiel? v tom že šajzle je papier a toto je plašť
https://www.mtbiker.sk/forum/post1219220.html#p1219220
ten "high tech ultra drahý" materiál - moc to nepomoze a hobikovi už vobec.
Aj chcel Dura Ace kazety, musel si ich ísť kupiť za vlastné cez eshop ako hocikto iný.
Vysvetloval to tým že v Tíme je asi 250 zadných kolies.
A rozdiel v cene 250 kaziet Ultegra alebo Dura-Ace je už pre tím citelný a tiež sa snažia šetriť kde to ide.
.
Moje 35mm vysoké cestné diskové TLR clincher kolesá vážia 1.211g. 40mm clincher karbóny o 200g ťažšie.
Jazdci World tour si môžu dovoliť jazdiť aj Ultegra kazety a a iný ťažší materiál pretože aj s nimi sú na hranici povoleného váhového limitu 6,8kg. Inak by aj tak museli dovažovať bicykle. Preto veľa krát vidíme aj vrchárov na vysokých ráfkoch pretože aj s nimi sú na hrane limitu.
A samozrejme súhlas s tulenik
Nairo musí s jeho metrom dvadsať dovažovať, parobci okolo 190 majú úplne inú základnú hmotnosť.
No zrovna na kolesach pridavat a este na obvode nie je najoptimalnejsia varianta kedze sa tym zhorsuje akceleracia. Pri natupoch v kopci to robi svoje. Radsej by som dovazil niekde inde. Ked kolesa tak naboje alebo napr w-metrom v klukach ci tazsim predstavcom
Kopce/terezín 40, flat 60. A hmotnosť galdových 40 mm Dúr je niečo nad 1300, čo je v hustej pohode.
Takže hoci máme výskum a moderné materiály, hmotnosť sa dramaticky neznižuje, nemá už kam ani pomaly.
7 kg cesták sa dá dnes postaviť na oelovom, duralovom aj karbonovom ráme.
lenže bežne sa nič tomu blížiace nejazdilo - Indurainove oceľové Pinarello v 94om malo okolo 9 (zas on bol tak trochu slon)
A to sa bavíme o bicykli ktorý jazdil takmer pred polstoročím.
Pozrite si priemerné rýchlosti Etáp na TDF v 70-tych rokoch a dnes. A zistíte že rýchlosti sa nezmenili. Aj vtedy balík išiel priemernou rýchloťou 38-42 km/hod ako dnes na tých super high-tech bicykloch. Rekord do vrchu na Alpe D Huez drží Marco Panntani z roku 1997 - ešte nebola karbonová éra - (a pochybujem že ho ešte niekto niekedy prekoná, ani s 6,8 kg karbon bicyklom. )