zdravíííčko... mzunga dorazila :) skusal som zo pár shotov ale nedarilo sa... svetlejsia slabsia crema.. mal som pocit ze je to moc podextrahovane... robil som na 93 stupnoch... preinfuzia 5 sec 3+2.... dosing 18g sitko 20.5g som plnil ... cakal som ze bude poddajnejsia.... inak chalani co mate ceado ... ja mam (e37J) na ako mleti ste mleli ? diky za postrehy tipy triky a hejty :D este k tomu mletiu: mlel som SD .. a skusal som mlynec od 3,2 po 1,9 asi moc neviem...
30.11.2018 - 17:46:35
00
Presne to mi robi mlynec teraz s novymi kamenami MK, meliem SD a aj ked je cas extrakcie OK, akoby bola podextrahovana. Skus mliet s kavou v nasypke, nie SD. Voci SD by aj mletie malo byt hrubsie (uvidis). Potom napis.
30.11.2018 - 18:52:34
00
gekonko napísal:
Som ti mohol požičať úchylkomer https://www.uni-max.sk/uchylkomer-s-magnetickym-stojancekom/d/
mal by si hotové skôr ;-)

Dik za ponuku, rad ju vyuzijem. Zavolam.
30.11.2018 - 18:54:39
00
diky peťo .. no skusim.... mozno aj na SD je hrube mletie.... uvidime ... ale kazdopadne tie puky v kupe vonaju pekne :D :D :D
30.11.2018 - 18:57:09
00
Testovačka, Rwanda Huye Mountain Cyarumbo, micro lot, SCA 86.25, zo slovenskej pražiarne ZARNO. Fajná, určite stojí za vyskúšanie (kto má rád svetlé praženie).

Prílohy:

Rwanda od Zarno_01.jpg
Rwanda od Zarno_01.jpg 524.56 KiB thumb_up4thumb_down

Rwanda od Zarno_03.jpg
Rwanda od Zarno_03.jpg 589.49 KiB thumb_up2thumb_down

01.12.2018 - 17:47:21
01
sypac napísal:
zdravíííčko... mzunga dorazila :) skusal som zo pár shotov ale nedarilo sa... svetlejsia slabsia crema.. mal som pocit ze je to moc podextrahovane... robil som na 93 stupnoch... preinfuzia 5 sec 3+2.... dosing 18g sitko 20.5g som plnil ... cakal som ze bude poddajnejsia.... inak chalani co mate ceado ... ja mam (e37J) na ako mleti ste mleli ? diky za postrehy tipy triky a hejty :D este k tomu mletiu: mlel som SD .. a skusal som mlynec od 3,2 po 1,9 asi moc neviem...


U svetlých chod až na 1,0 ... E37J na SD nedoporucujem . Slabý motor , retencia , atď . S násypkou na 50 gramov plne naplnenou to ešte ako tak išlo , no 100 gramov v násypke ti melie mlyn konzistentnejšie . S Mzungu tohtoročnou nemám žiaden problem , VST 20 Competition gramov , 21,5 gramov mletej kavy , tool distribútor od Londinium , tool redistributor od Pullman a Big Step od menovanej firmy ... ak toto nemáš kvalitnú Mzungu nevytlačíš :D ... zomlel som už 3 kilov Mzungu novej produkcie a mne chuti .
01.12.2018 - 18:25:07
01
niečo predčasne od Mikuláša....

Prílohy:

IMG_20181201_182219.jpg
IMG_20181201_182219.jpg 459.18 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20181201_182303.jpg
IMG_20181201_182303.jpg 502.51 KiB thumb_up0thumb_down

01.12.2018 - 18:30:27
00
Ramon1 napísal:
... E37J na SD nedoporucujem . Slabý motor , retencia , atď . ...

No neviem, mám zato, že kým motor zvláda roztočiť a udržať otáčky, je jedno, koľko prebytku výkonu ma naviac, tam sa rozdiel medzi 300W a 500W nijak neprejavi (pri stejnych kamenoch). 300W motor si musí ľahko poradiť s bežnými stredne agresívnymi kameňami (20 sekcií, štýl Mazzer Super Jolly). Problém nastáva jedine vtedy, ak sa vymenia kamene za agresívne (s čím výrobca nepočítal) a rozbehový moment nestačí. Mám s tým isté skúsenosti. :D
01.12.2018 - 20:13:28
00
Ja mám skúsenosti s 800W, 610W, 300W a 250W . Kto ma teraz pravdu ;) ... bavíme sa o SD a žiadnom “ kamennom “ tuzingu . Pôvodný stav .
01.12.2018 - 21:38:09
00
To je ako ked ides autom ustalenou rychlostou, je jedno, ci mas motor 150 kW, ci 300 kW, ked ti na tu rychlost a prvotny rozbeh staci 80 kW (a povedzme nejaka rezerva pre malu zmenu zataze, teda trebars 100 kW). Tu nejde o to, aku maximalku vies dosiahnut, ake je zrychlenie z 0 na 100, ani ako rychlo vies ist do kopca. Proste rozbeh a ustalena rychlost.
Napriklad na Kafateku Monolith Conical namerali najvacsi prikon 180W pocas mletia (inak 105 - 150W). Dolezitejsi, ako maximalny vykon motora, je v danom pripade zaberovy tocivy moment.
01.12.2018 - 21:55:26
00
Kto ešte nemá ručný mlynček a chcel by lacnejsie :D , zlava 100 eur ... https://www.malwani.de/english-1/shop/manual-coffee-grinder-livi/
01.12.2018 - 22:59:37
00
Nj ta zlava pomoze :D
01.12.2018 - 23:06:08
00
Čo môžeš vedieť ... Roman je zberateľ mlyncov a taký ešte nemá ;) , môže ho to motivovať ... :D
01.12.2018 - 23:39:12
01
Pekne nove mlynce na obzore, zacina to byt zaujimave, https://mahlkoenig.de/en/news-and-events/its-time-next-generation-mahlkonigs-e65s, https://anfim.it/en/news-and-events/its-time-next-generation-anfims-pratica-solida
02.12.2018 - 00:29:09
00
Ramon1, peterg, tak dakujem Vam za rady... nasypal som teda nasypku, mlynec hodil na jednotku davku som ponechal...tieklo to uz omnoho lepsie no stale to este nebolo ono... trochu som sa premotivoval a pritlacil asi viac na tamper :D... no ale co som si vsimol je to, že ked som pouzil distributor (motta 58 mm)a nasledne utampoval...tak mi to prislo ze tam uz nie je po distribucii nejaka vôla na tamping resp... ako keby sa tym distributorom utlacil stred a boky ostali volne, je to dost vidiet aj na bottomless pake, že extrakcia nie je rovnomerna ale zacina sa zbiehat viac po krajoch....a tak isto aj na puku som si vsimol kanaliky po krajoch... ked som distibutor nepouzil ale po mleti trocha špajdlami poprehraboval a zatampoval bolo to uz oooomnoho lepsie.... moj nazor je, že tie hrany distributora konkretne toho co mam asi nie su moc idealne, a tak isto bude treba asi tamper 58,3 alebo 58,4,,,, a samozrejme aj nejaku poriadnu misku, nakolko mam len tie co boli ku kavovaru ( lelit bianca).
02.12.2018 - 11:37:15
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up