nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
Máš v tom riadny chaos - kvalita, kvantita, kvalita kvantita zároveň, objemu. Prestaň trepať a kúp si konečne wattmeter - tam zmeráš kvalitu. PeterH - 50 000 kilometrov za 11 mesiacov je potom aká kvalita - World Tour ?
No nechcem poučovať samotného veľkého Ivana, ale ani watty a w/kg nehovoria ako absolútne číslo nič o intenzite pri tréningu. Jedine Intensity factor 😉
No vidíš. Keď sa chce - dá sa to pochopiť. A ináč viete kde je problém so slovenskou cestnou cyklistikou presnejšie povedané - cestnou cyklistikou na slovensku ? V malom počte málo intenzívnych - rýchlych pretekov s malou členskou pretekárskou základňou. Nedostatočnou konkurenciou malého počtu a nízkej kvality pretekov a malého množstva pretekárov generujúceho menej talentov v menej priaznivom prostredí pre ich rozvoj - prameniacom z predchádzajúcich dvoch dôvodov. Chyba nie je v metodike tréningu, najazdených objemoch, ale v nedodržiavaní zásady polopravdivej vety: ,,Najlepší tréning je pretek,,. Jej správne znenie je: ,,Najlepší tréning je 100 kvalitných - rýchlych pretekov za rok.,,. V tých pretekoch je ukrytá celá tréningová kvalita. Potrebný objem aj intenzita - 20 % z celkového počtu hodín, kilometrov v zmiešanom a anaeróbnom režime.
Ako kedysi povedal klasik Lintner ,parafrázujúc . Volajme ich belgicania
https://sport.pravda.sk/cyklistika/clanok/494195-popularitu-pretekom-mieru-a-ich-hrdinom-by-mohol-zavidiet-aj-sagan/
Tak. Ale vynašli.
no v súčasnosti naozaj vec nevídaná, že by pelotón zastavil na železničnom priecestí
možno len nejaké objasnenie pre nás neznalých... je jasné, že "amatér" ťakžo najazdí tréningových 30 000 km za sezónu... na to proste v dnešnej rýchlej dobe asi nie je čas popri zamestnaní, a cyklistika človeka asi moc neuživí... kým sa nedostane do nejakého tímu alebo do štátnej repre... to je asi taký začarovaný kruh
čo som zachytil sem tam na komentároch Tour... tak aj Sagan kritizoval všetky tie kalkulačky v cyklistike, sa proste vytratilo to srdce, bojovnosť, ochota ísť za hranicu aj keď vieš že na druhý deň to bude sakra bolieť... všetci sa len kontrolujú, počítajú, kalkulujú, počúvajú pokyny vo vysielačkách... žiadna emócia, duch...
-myslel som na to, ze taky robot ako on sa dokazal utrhnut z retaze a ist 80 km v kopcoch uplne sam
dojdi niekedy pozriet na UTP a pochopis ze w/kg ti trt pomozu pokial sa nejazdi v kopcoch.
(s radostou ti opat rozsirujem obzory)
možno len nejaké objasnenie pre nás neznalých... je jasné, že "amatér" ťakžo najazdí tréningových 30 000 km za sezónu... na to proste v dnešnej rýchlej dobe asi nie je čas popri zamestnaní, a cyklistika človeka asi moc neuživí... kým sa nedostane do nejakého tímu alebo do štátnej repre... to je asi taký začarovaný kruh
čo som zachytil sem tam na komentároch Tour... tak aj Sagan kritizoval všetky tie kalkulačky v cyklistike, sa proste vytratilo to srdce, bojovnosť, ochota ísť za hranicu aj keď vieš že na druhý deň to bude sakra bolieť... všetci sa len kontrolujú, počítajú, kalkulujú, počúvajú pokyny vo vysielačkách... žiadna emócia, duch...
No neviem, vsak prave ten wattmeter ti ukaze ze prd nakladas a mas ist viac cez bolest
Vcera 300W intervaly podla pulzu by som uz bol mimo 149bpm, 152bpm, 154bpm, 157bpm
(s radostou ti opat rozsirujem obzory)
Zas trepeš somariny. Kde som písal, že W/kg rozhodujú na rovine. Watty na kg sú rozhodujúce aj u top WT špurtérov. Trt povedia možno tebe. Aj u Cavendisa, Kittla a ďalších sú limitujúcim ukazovatelom ak chcú prežiť všetky etapy na GT, viacdňových etapákoch, ... Niektorí rovinári na nízku hodnotu wattov na kilo doplatili na tohtoročnej Tour, niektorí sa poučili z vlaňajška, ,,popracovali,, na FTP a došli až do Paríža /Demár/.
skrátka, bol to starý praktik a technológ moci
skor mam pocit ze je tu (opat) prebytok tvojej geniality