Ako sa bude vyvijat shopova kategorizacia tak sa bude vyvijat aj bazarova. Ale ku kolesam a zdvihu - to su v nasom shope "atributy" (kedze produkt moze mat viacero roznych atributov), podla ktorych sa bude dat filtrovat (aj v bazari). Nechceme totiz aby bol bike vo viacerych kategoriach - ak by bola kategorizacia podla zdvihu a priemeru kolies (alebo poctu prevodov alebo materialu ramu atp.), bud by bol bike vo viacerych kategoriach alebo by bol strom kategorii obrovsky a znacne duplikovany. Opat apelujem na jednoduchost pouzivania na ukor pokrytia vsetkych moznych a nemoznych situacii.
na margo bazaru...inzeruje sa zadarmo a mtbiker ma z predajov velky prd. zaraba na reklame a eshope, takze ano pripomienky mozeme mat ale treba brat toto do uvahy. uzivatel pouziva zadarmo nastroj a vysoku navstevnost od mtbiker-u ktory ma aj na bazar naklady, takze ja osobne som rad ze to funguje ako to funguje
a kolko ma mtbiker uzivatelov? hadam existuje nejake cislo kolko userov inzeruje. a co tak dat poplatok 5 alebo 10e ? v DE bazari to nevyzera zle este ti pride aj domov pismo ze ti dakuju ze si zaplatil
mal si 29 inzeratov ich hodnotu dokopy pocitat nejdem. ak myslis uzivatela ktory sa regne len kvoli tomu aby predal hlinikovu sedlovku za 5 tak to je na nom.
a teda aby sme sa pochopili uplne. islo by o jednorazovy poplatok na regnuty ucet pochopitelne
ono je to s tymi ludmi takto, takze vdaka tomuto je tu stale dost ludi. ak zdokonalim kazdy jeden bod tak tu bude logicky este viac ludi. a kedze je pre mtbiker dolezity z hladiska zisku eshop a reklama teda navstevnost tak chapem ze aj bazar je v konecnom dosledku dolezity no ako uzivatel ktory ho vyuziva zadarmo to beriem tak ze som rad ze to je ako to je
Ako sa bude vyvijat shopova kategorizacia tak sa bude vyvijat aj bazarova. Ale ku kolesam a zdvihu - to su v nasom shope "atributy" (kedze produkt moze mat viacero roznych atributov), podla ktorych sa bude dat filtrovat (aj v bazari)…. .
Jasne, tak je to OK. Ja som atributy a kategorizaciu zlial dokopy.
Aby som nebol pochopeny zle - pripomienky a navrhy su vitane a ziadane a bazar aj ine sekcie chceme posuvat dopredu. Ale musime ich davat do vacsieho kontextu (inych nazorov, priorit, obchodnych zaujmov), tak sa nehnevajte ak nie so vsetkymi budeme suhlasit.
Si myslim, ze prehnana povinna kategorizacia moze tiez byt obcas na skodu. Ked si predstavim, ze by moj otec chcel predat bike a musel by kategorizovat podla zdvihov, boostov, ..., tak sa na to vyprdne a inzerat da na bazos.
To oznacenie kategorizacia som uviedol nepresne, ako cervo spravne doplnil, myslel som atributizaciu
Pre kazdu kategoriu by malo byt povinnych par podstatnych atributov - ako moznost vyberu z preddefinovaneho zoznamu (+moznost pripadne poziadat o doplnenie inej hodnoty, pripadne mozno aj zadat priamo vlastny text). V zozname by bola aj volba neviem/nespecifikovane.
Bola moznost podporit MTBiker v cene 10, 20 a 30 EUR, cim uzivatel ziskal moznost castejsie aktualizovat inzeraty.
Bazar bol ako doplnok k foru, eshop vtedy este neexistoval. Napriek tomu sa da povedal, ze prave bazar bol nosnym pilierom stranky.
Nemoznost vkladat dopytove inzeraty velmi schvalujem. Aj preto, lebo vytvorene poziadavky su specificke, ktore potencialna ponuka nepokryje. Ano, aj vlastna skusenost. Ale aj lenivost inzerujuceho prezerat si inzeraty.
K inzeratom s cenovkou 1 EUR som sa uz vyjadril viackrat. Takto uvedena nominalna cena nie je v poriadku.
Ano, moze tam byt ochota dohodnut sa, ale to moze byt uvedene pri orientacnej cene. Druha moznost je uviest do textu, ze cena je pevna.
Okrem toho, nespravne uvedena cena dava moznost spekulantom. Mali sme priklad (nejdem vyhladavat teraz) kedy si uzivatel spravil aukcnu sien z inzercie a uviedol, ze "Na zaklade cenovych ponuk si sam vyberiem komu dany tovar predam".
Takze doteraz vykonane zmeny hodnotim pozitivne.
...este by to chcelo limitovat pocet pismien v nazvoch inzeratov, lebo urcite percento uzivatelov sa snazi vopchat obsah textu inzercie do nazvu...
mal si 29 inzeratov ich hodnotu dokopy pocitat nejdem. ak myslis uzivatela ktory sa regne len kvoli tomu aby predal hlinikovu sedlovku za 5 tak to je na nom.
a teda aby sme sa pochopili uplne. islo by o jednorazovy poplatok na regnuty ucet pochopitelne
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Vážení inzerenti,
Dá sa povedať, že výskyt inzerátov s cenovkou 1 EUR (špekulácie, absencia orientačnej ceny) sa minimalizoval, avšak stále pozorovať niekoľko inzerátov, ktoré sú štylisticky nesprávne.
Nasledujúcimi príkladmi by som chcel upozorniť na niektoré, ktoré boli (alebo aj neboli) upravené adminom. Korekcia a prehľad si vyžadujú dosť veľa času, preto v budúcnosti takéto inzeráty budú namiesto korekcie vymazané.
Príklady ako neinzerovať, ponechané ako odstrašujúci...
ReHMn ak chces byť prudko korektný tak začni u seba:
Algoritmus sa píše s mäkkým "i"
Zámok je v poriadku, stačí si pozrieť"internety" https://jazykovaporadna.sme.sk/q/5042/
zámok1 -mku m. kovový mechanizmus určený na zamykanie kľúčom (www.slex.sk)
A tiež si pozri rozdiel medzi váhou a hmotnosťou.
Chcel by som sa spýtať či je napr. takýto inzerát v poriadku, keď fotky nekorešpondujú s obsahom inzerátu https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-cestne/352406/trek-emonda-sl-56.html
Keď niekto predáva bez kolies nech aj foto urobí bez kolies. Keď som uvažoval nad bicyklom z bazáru, každý druhý čo mal fajn cenu bol bez kolies. Je bicykel bez kolies bicykel alebo rám?
BoroV ja v tom problem nevidim. Ved v texte inzeratu je jasne uvedene, ze to predava bez kolies. Ja zas obcas predavam bicykle s poznakou "bez pedalov". Navyse fotit bike bez kolies... no neviem, nie kazdy ma doma montazny stojan aby tam mohol bike vyfotit bez kolies.
ReHMn : zda sa mi,ze to moderatorstvo prezivas az prilis. Viel som uz vselico na forach, ale riesit stylistiku a gramatiku v inzeratoch este nie. A naviac, vyrobil si slusne faux pa. Ostatne, nie prvykrat. Na tie technicke veci, co tvrdis ani nebudem nic pisat, lebo o tom vies este menej, ako o gramatike. A co preboha riesit, ze niekto pise CAPSLOCKom ? A za to chces mazat inzeraty ? Ty vazne nemas co robit ?
BoroV : na ebay su premakanejsie praktiky. Ma to v inzerate napisane, ze bez kolies, neviem co riesis, nikto ta nenuti to kupovat. Ak v inzerate je nieco, co nie je na fotke, takisto nevidim problem. Ak to chces, napises, posle fotky. Ak nie, tak nic .. Sukromny bazar nie je eshop , ostatne plno eshopov nema fotky vsetkeho a nic sa nedeje. Chces, kupis. Nechces, nekupis.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak to nebude dobre fungovať, bude menej návštevníkov a tým menej ...
Jasne, tak je to OK. Ja som atributy a kategorizaciu zlial dokopy.
Pre kazdu kategoriu by malo byt povinnych par podstatnych atributov - ako moznost vyberu z preddefinovaneho zoznamu (+moznost pripadne poziadat o doplnenie inej hodnoty, pripadne mozno aj zadat priamo vlastny text). V zozname by bola aj volba neviem/nespecifikovane.
Bazar bol ako doplnok k foru, eshop vtedy este neexistoval. Napriek tomu sa da povedal, ze prave bazar bol nosnym pilierom stranky.
Nemoznost vkladat dopytove inzeraty velmi schvalujem. Aj preto, lebo vytvorene poziadavky su specificke, ktore potencialna ponuka nepokryje. Ano, aj vlastna skusenost. Ale aj lenivost inzerujuceho prezerat si inzeraty.
K inzeratom s cenovkou 1 EUR som sa uz vyjadril viackrat. Takto uvedena nominalna cena nie je v poriadku.
Ano, moze tam byt ochota dohodnut sa, ale to moze byt uvedene pri orientacnej cene. Druha moznost je uviest do textu, ze cena je pevna.
Okrem toho, nespravne uvedena cena dava moznost spekulantom. Mali sme priklad (nejdem vyhladavat teraz) kedy si uzivatel spravil aukcnu sien z inzercie a uviedol, ze "Na zaklade cenovych ponuk si sam vyberiem komu dany tovar predam".
Takze doteraz vykonane zmeny hodnotim pozitivne.
...este by to chcelo limitovat pocet pismien v nazvoch inzeratov, lebo urcite percento uzivatelov sa snazi vopchat obsah textu inzercie do nazvu...
Nabudúce to napíš jednoznačne...
Dá sa povedať, že výskyt inzerátov s cenovkou 1 EUR (špekulácie, absencia orientačnej ceny) sa minimalizoval, avšak stále pozorovať niekoľko inzerátov, ktoré sú štylisticky nesprávne.
Nasledujúcimi príkladmi by som chcel upozorniť na niektoré, ktoré boli (alebo aj neboli) upravené adminom. Korekcia a prehľad si vyžadujú dosť veľa času, preto v budúcnosti takéto inzeráty budú namiesto korekcie vymazané.
Príklady ako neinzerovať, ponechané ako odstrašujúci...
Príklad 1:
https://www.mtbiker.sk/bazar/prislusenstvo-okuliare/355182/100-racecraft-accuri-strata-nahradne-sklo-dymove-nove-posta-zdarma.html
Vlastnosti tovaru nepatria do názvu a poznámka o cene poštovného už vôbec! Nie si jediný kto má v cene zahrnuté aj poštovné...
Taktiž poznámky typu "Akcia do" - nikoho to nezaujíma, či uvedená cena je akcia alebo algorytmus na výpočet marže po tvojej amortizácii.
Príklad 2:
https://www.mtbiker.sk/bazar/ramy-celoodpruzene/346329/specialized-epic-comp-carbon-29.html
Text inzerátu písaný CAPS LOCK. Toto naozaj nebudem korigovať!
Príklad 3:
https://www.mtbiker.sk/bazar/prislusenstvo-ostatne/355680/predam-novy-kvalitny-zamok-kastiel-na-bicykel.html
Chalan nevie aký je rozdieľ medzi zámkom a zámkou. Opravil som ti to asi 3x, napriek tomu ty trváš na svojom. Predaj zámku patrí medzi nehnuteľnosti!
Príklad 4:
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-cestne/357483/s-works-tarmac-sl1-66kg.html
Váha a výbava nepatria do názvu, ale do popisu.
Príklad 5:
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-cestne/333806/predam-cestny-bicykel-scott-speedster-40-velkost-m-rok-2008.html
Predám v názve? Ak náhodou si to niekto nevšimol, dopytové inzeráty boli zrušené, to znamená, že všetko je len ponuka.
Cestný bicykel v názve? Pri zadávaní inzerátu nie je možné obísť kategorizáciu predmetov. Okrem toho, podľa obrázku je všetkým jasné...
Algoritmus sa píše s mäkkým "i"
Zámok je v poriadku, stačí si pozrieť"internety"
https://jazykovaporadna.sme.sk/q/5042/
zámok1 -mku m. kovový mechanizmus určený na zamykanie kľúčom (www.slex.sk)
A tiež si pozri rozdiel medzi váhou a hmotnosťou.
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-cestne/352406/trek-emonda-sl-56.html
Keď niekto predáva bez kolies nech aj foto urobí bez kolies. Keď som uvažoval nad bicyklom z bazáru, každý druhý čo mal fajn cenu bol bez kolies. Je bicykel bez kolies bicykel alebo rám?
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-cestne/351319/giant-propel-advanced-sl.html
BoroV : na ebay su premakanejsie praktiky. Ma to v inzerate napisane, ze bez kolies, neviem co riesis, nikto ta nenuti to kupovat. Ak v inzerate je nieco, co nie je na fotke, takisto nevidim problem. Ak to chces, napises, posle fotky. Ak nie, tak nic .. Sukromny bazar nie je eshop , ostatne plno eshopov nema fotky vsetkeho a nic sa nedeje. Chces, kupis. Nechces, nekupis.