zdravim
ma tu niekto skusenosti so vzduchovkami slavia? vedeli by ste mi poradit s nejakymi opravami a upravami?
je to velmi zachovaly kusok slavia 630 model 77, velmi presna, hrdzu som uz poriesil, pazbu riesim, no zaujimalo by ma ci sa da robit nieco s vnutrom, zaujimal by ma dlhsi dostrel a lepsia sila, co ta vzduchovka zvladne a co uz nie, popripade ak to rozoberiem, tak na co si davat pozor, co cim mazat a tak
a 630 je okrem jednej poistky a tvaru pazby rovnaka ako 631, parametrovo aj suciastkami rovnako, 634 je dvakrat "silnejsia" vzduchovka ako 631/630 ale aj tak by som skor rozmyslal nad browning alebo hammerli s nabijanim pakou pod hlavnou a tu by som nejako upravil
hammerli 900 som mal v ruke, strašne ťažká krava, určite cez 5 kg, a aj tak kope viac ako 634, takisto co sa týka presnosti slávia ma navrch a browning je tiež čínsky zmätok, tuším to robí jedna fabrika, resp jeden majiteľ.
ak chceš lepšiu, presnejšiu a silnejšiu pružinovku ako slávia tak najlacnejšia je hw 35
umarex to dava vyrabat do ciny tusim hammerli je tazke hovado, ale da sa zvyknut, s par upravami je to slusna vzduchovka, browning som mal tusim leverage v ruke a dost kope, je dost podobna hammerli presnost je v pohode ale zasa s upravami osobne som strielal s upravenou hammerli hunter force (900, 15j podla papierov) na 50-70m plechovky od piva a da sa to celkom zmaknut
slavia 630 ma v presnosti prekvapila, do 20m terc 10cm a da sa slusne pohrat
Ak chcete kupovat vzduchovku z nemecka, tak bude mat iba 7,5J podla ich legislativy.
Pruzinove diany maju zaklz a nekopu, oblubene su Weihrauch HW 97.
PCP su vetrovky na stlaceny vzduch 200 - 300 bar najcastejsie sa plnia z flase co su naklady naviac ale strelba je super, CO2 je dost haklive ked je chladno.
Toto je riadna šupa...len tá cena. Je také niečo vôbec u nás legálne?
je to u nás legálne, akurát bude nastavená na zákonných 15J.. každá PCP vzduchovka volne predávaná je naladená do 15J.. nie je problém výkon dvihnúť nad túto hranicu, akurát si mimo zákona a to so sebou nesie svoje následky samozrejme, resp riziká..
každopádne na plinkanie na záhrade ti 15J postačuje bohato..
no ta 45cal. gulka pri 15J asi by som moc pozitok nemal ,ked chce clovek vela strielat ,aj kusa alebo luk su velmi fajn , lacna municia ,ked nestrielas "kajetaje" ...
Bohate stačí aj 7,5 pri 4,5 mm
Ináč nemci bez problémov pribalia export pruzinu t.z. viac ako 7,5 J za 12 EUR, akurát si ju musíš prehodiť sám, lebo v nemecku je aj montáž silnejšej pružiny nelegálna.
Chlapik o.i. vyraba plynove pruziny do klasickych pruzninoviek. Bohuzial kvoli konstrukcii zachytu piestu/spustiveho mechanizmu to na Slaviach zvlada iba 620.
aku rozumnu cenu pytat za kompletne zgeneralkovanu slaviu 630 model 77?
vybrusena a namorena pazba, vylesteny vonkajsok piestu, vycistena a premazana, nove tesnenia, lepsia pruzina, puskohlad gamo, striela velmi presne
vzduchovka je fajnova, len by to chcelo nieco silnejsie na vacsie vzdialenosti madbugie para co? ak myslis nastavenie optiky tak to ma, ak nie tak netusim a len moja zvedavost, ako vies z fotky ze je to 4x20? nejaky typicky tvar?
Paralaxa je vlastne zaostrovanie na zaklade ktoreho si odmerias vzdialenost ( na paralaxe su znacene vzdialenosti v yardoch).
Takato lacna vzduchovka sa ozaj neoplati predavat predpokladam, ze ta dakych 50 EUR z biedy nevytrhne. Ten puskohlad ma cenu cca ako prazdna rulicka od toaletaku.
aku rozumnu cenu pytat za kompletne zgeneralkovanu slaviu 630 model 77?
vybrusena a namorena pazba, vylesteny vonkajsok piestu, vycistena a premazana, nove tesnenia, lepsia pruzina, puskohlad gamo, striela velmi presne
Nejaku komplet generalku som u par Slavii uz urobil a vyzerali trosku inac ale to nieje podstatne. Cena S 630 je na urovni ako pisu ostatni cca 50 €. To plastovu trubku ( akoze optiku ) zahod pretoze ta optika tam vydrzi par vystrelov a potom sa rozsype. Bohuzial Slavie maju rybyny 14mm a standard je 11mm cize zohnat alebo upravit montaz na Slaviu je komplikovane. Slavie su urcene na tercovu strelbu do 10m a tam su vyborne. Na tie sa nejake Gamo alebo cinske sunty nechytaju. Ak sa nucis strielat so Slaviou tak zvladnes aj napr takyto stroj aky pouzivam ja pre tych co chcu vediet viac je Weirauch KT97 + optika Hawke Sidewinder 8-32x56
Slávie - no čo dodať... od nejakých 90tych rokov ich česká zbrojovka vyrábala na Slovensku a po roku cca 2008 ako nastúpila kríza, sa niektoré komponenty dodávali s najväčšou pravdepodobnosťou z Číny, ale to nikdy nepriznali... potom bola nejaká snaha vyrábať v tej slovenskej fabrike v licencii Perún 730, 731, 734 (ako kópie CZ 630,631,634) ale to tuším zakapalo... jáááj koľko času som strávil tunením mojej bývalej 634ky... a pritom by stačilo vo výrobnom procese trošku dohliadnuť na kvalitu frézovania púzdra a bolo by to ako za starých čias... ale doba sa mení... vytrieskal som z nej sústrel 10 mm na 30 m...
paralaxa - je vyrovnanie tzv. optického posunu, aby pozorovaný objekt, puškohľad a ľudské oko boli v jednej zámernej rovine, to že my vzduchovkári to využívame aj na meranie vzdialenosti nablízko je už druhá vec... buď je to ako otočný prstenec vpredu na puškohľade, alebo je to v strede ako tretie koliesko, pri komínkoch na korekciu kríža...
a ten krpatý puškohľad má ešte jednu "chybyčku" krásy okrem toho že je to totálny shit za 10€, zámerná rovina ide zrovna v úrovni mušky a mieridiel, takže si to vlastne priamo cloní
a teda keď už tu dávame obrázočky, tak moja fešanda z anglicka...
tak to so svojou slaviou oproti vasim vzduchovkam, ako ked ja mam feliciu a vy rolls royce po nete pozeram okolo 100€ za 630 slaviu, ale ako dlho ich predavaju tak to neviem
bavi ma odmala strielanie, hlavne na vacsie vzdialenosti, vzdy som skusal co to da, aj so slaviou 630 na 30-40 metrov strielat
inac koli prioritam nemozem len tak kupit dalsiu vzduchovku za niekolko stoviek € ale chcelo by to posunut trosku dopredu a vymenit moju 630 za nieco silnejsie
Ak sa chcete posunut zabudnite na lamacky. Je lepsie dosetrit a ist do pevnej hlavne. Investovane peniaze sa vam x krat vratia v radosti, presnosti a vykone. Limitovat vas bude uz len vlastne oko. Viem o com hovorim , kedze som rozmyslal podobne anakoniec som si nechal poradit a isiel do HW97. Absolutne spolahliva a presna vzduchovka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak chceš lepšiu, presnejšiu a silnejšiu pružinovku ako slávia tak najlacnejšia je hw 35
slavia 630 ma v presnosti prekvapila, do 20m terc 10cm a da sa slusne pohrat
Pruzinove diany maju zaklz a nekopu, oblubene su Weihrauch HW 97.
PCP su vetrovky na stlaceny vzduch 200 - 300 bar najcastejsie sa plnia z flase co su naklady naviac ale strelba je super, CO2 je dost haklive ked je chladno.
je to u nás legálne, akurát bude nastavená na zákonných 15J.. každá PCP vzduchovka volne predávaná je naladená do 15J.. nie je problém výkon dvihnúť nad túto hranicu, akurát si mimo zákona a to so sebou nesie svoje následky samozrejme, resp riziká..
každopádne na plinkanie na záhrade ti 15J postačuje bohato..
Ináč nemci bez problémov pribalia export pruzinu t.z. viac ako 7,5 J za 12 EUR, akurát si ju musíš prehodiť sám, lebo v nemecku je aj montáž silnejšej pružiny nelegálna.
https://strix071.wixsite.com/airgunup/udrzba-vzduchovky
Chlapik o.i. vyraba plynove pruziny do klasickych pruzninoviek. Bohuzial kvoli konstrukcii zachytu piestu/spustiveho mechanizmu to na Slaviach zvlada iba 620.
je to pohodová pekná, presná vzduchovka, ktorú natiahne aj decko
Keď tak aspoň Delta 4x32, alebo niečo z rady NS Airking
Na vzduchovky, a streľbu na blízko potrebuješ na puškohľady štelovateľnú paralaxu...
Takato lacna vzduchovka sa ozaj neoplati predavat predpokladam, ze ta dakych 50 EUR z biedy nevytrhne. Ten puskohlad ma cenu cca ako prazdna rulicka od toaletaku.
Nejaku komplet generalku som u par Slavii uz urobil a vyzerali trosku inac
Slávie - no čo dodať... od nejakých 90tych rokov ich česká zbrojovka vyrábala na Slovensku a po roku cca 2008 ako nastúpila kríza, sa niektoré komponenty dodávali s najväčšou pravdepodobnosťou z Číny, ale to nikdy nepriznali... potom bola nejaká snaha vyrábať v tej slovenskej fabrike v licencii Perún 730, 731, 734 (ako kópie CZ 630,631,634) ale to tuším zakapalo... jáááj koľko času som strávil tunením mojej bývalej 634ky... a pritom by stačilo vo výrobnom procese trošku dohliadnuť na kvalitu frézovania púzdra a bolo by to ako za starých čias... ale doba sa mení... vytrieskal som z nej sústrel 10 mm na 30 m...
paralaxa - je vyrovnanie tzv. optického posunu, aby pozorovaný objekt, puškohľad a ľudské oko boli v jednej zámernej rovine, to že my vzduchovkári to využívame aj na meranie vzdialenosti nablízko je už druhá vec... buď je to ako otočný prstenec vpredu na puškohľade, alebo je to v strede ako tretie koliesko, pri komínkoch na korekciu kríža...
a ten krpatý puškohľad má ešte jednu "chybyčku" krásy okrem toho že je to totálny shit za 10€, zámerná rovina ide zrovna v úrovni mušky a mieridiel, takže si to vlastne priamo cloní
a teda keď už tu dávame obrázočky, tak moja fešanda z anglicka...
bavi ma odmala strielanie, hlavne na vacsie vzdialenosti, vzdy som skusal co to da, aj so slaviou 630 na 30-40 metrov strielat
inac koli prioritam nemozem len tak kupit dalsiu vzduchovku za niekolko stoviek € ale chcelo by to posunut trosku dopredu a vymenit moju 630 za nieco silnejsie
Ja som bral odtiaľto - http://www.egun.de/market/ - len treba dlhšie striehnuť -
jazdenú Weihrauch HW 35, fakt silná a hlavne presná lámačka s nastaviteľnou spúšťou Rekord
šrác priložil aj exportnú pružinu 15J
zmestil som sa do 100E aj s poštovným ( puškohľad som mal )
tu máš popis:
https://en.wikipedia.org/wiki/Weihrauch_HW_35
u nás sa predáva za 340
https://www.merkuria.net/dlhe-vzduchovky/223-vzduchovka-weihrauch-hw-35.html
v Nemecku od 250
https://www.versandhaus-schneider.de/product_info.php/cPath/40_1678_942_944_950_2035/products_id/9575