Taktiez Canyon na rok 2019 dal na vsetky ebiky Spectral_on kluky 165mm a to na vsetky modely a vsetky velkosti.
Takze starosti s nejakymi fyziologickymi problemami jazcov si nerobi, dokonca to deklaruje ako vyhodu v prejazdnosti terenom. https://www.canyon.com/en/mtb/spectral-on/spectral-on-7-0.html
Treba si uvedomit, ze sa zmeni aj posed, ked skratis kluky o 1cm sedlo das vyssie 1cm a posed je iny.
stanos4 : kludne sa ti moze stat, ze s kratsimi klukami budes tlacit na pedal viac, pretoze jednoducho ti bude lepsie vyhovovat. Proste toto vsetko su veci, ktore ked sa neodskusaju, alebo aspon nepremeraju v labaku, tak sa nikdy nedojde k vysledku. A posed v tomto je dalsia velka vec, moze sa stat aj to, ze staci upravit posed a netreba menit kluky. Posun sedla dopredu/dozadu, zaroven s posunom hore/dole dokaze robit velke veci. Aj s vykonom. Alebo kadenciou. Mam to odskusane. Plus este nastavenie kufrov. Tiez to dost vplyva. Na kadenciu aj vykon. A este potom je tu tretra. Napr. mne maximalne vyhovuje prva verzia Specialized Body Geometry. To je ta, co niektori nemozu vobec vozit, lebo po 10km im odidu kolena. Ja zas naopak .. bezne klasiky su pre mna velmi neprijemne. A toto vsetko riesit ked ma clovek s niecim problem je na povraz. Hlavne ak sa do toho zamota pripadne aj nerovnomerne dlha cast nohy, alebo cela noha. A co tretra, to ina vyska a zase ladit posed /citil som zmenu - na asfalte - aj o 1mm/. Potom si nasadis letne gate a zase ladis posed, lebo mas zrazu nizsi, no je to vesele. Som na to vsetko rezignoval a radsej bajk nosim
hej hej, to s tym zmenenim oblecenia poznam tiez. Kym som troska aspon nedostal posed do lepsej fazy, nevymenil sedlo za nieco rozumnejsie, tak stacilo zmenit gate/boxerky a prehadzoval som sa na sedle, musel menit polohu. Jednym/hlavnym dovodom kupy teleskopky bolo aj toto - aby som mohol za jazdy menit vysku sedla. Teraz to nepotrebujem az tak, ale zalezi - niekedy si par mm proste potrebujem znizit, alebo pri zacati/konceni vyjazdu, aby sa noham ulavilo. Inokedy idem s rovnakou vyskou cely cas. Najhorsie som to mal par rokov dozadu - "zo dna na den" (po tom co som nejaku dobu moc na biku nesedel) mi bol bike schopny odpalit kolena - v kolene som totalne prestal mat silu, tazko sa popisuje ten pocit, ale nieco na sposob ze snazis sa stat na nohach, ale koleno proste sa zlomi, nema silu a volu nic robit. Niekedy to nastalo po 5 minutach, niekedy po par desiatkach vyskovych a niekedy vobec (rovnaky bike, rovnaky posed)...
posed mam este zdaleka nie dokonaly a jasne, tie veci ze posun dopredu, dozadu meni vela viem, problem je ze mi to nejde celkom dobre nastavit zjavne. Ale budem sa musiet dokopat niekedy prestat hanbit a ist na bike-fitting O:-).
Mam aj bicykel so 170 mm (ostatne 175) a musel som si zvykat velmi dlho.
Úplne rovnaké bicykle?
Ja mám tiež a musím povedať, že rozdiel v nutnosti vynaloženej sily nebadám za to celkový pohyb nohy mi vyhovuje viac pri 170. Tam kde mám 175 hlavne potrebujem sedlo viac vpredu aby som mal správny posed.
Nemylis ale len na poly. Uvediem iny priklad, ja mam cestne pedale Speedplay a na tretre mam medzi kufrom a tretrou este adapter na 4 diery. Takze mam kluky akoby kratsie o vysku adapteta tak ako pises ale len v dolnej polohe, v hornej polohe zas o to dlhsie. Problem mi to ale ziadny nerobi, ani fyzicky ani pocitovo
A aj keby nohy boli pakovy piest,tak dlhsie kluky,vacsi kruh na otocenie,nizsie otacky. To je fyzika,ktorej cast dotycny neuviedol . Z toho je tiez vidno,preco ludia s dlhsimi stehennymi kostami obvykle potrebuju dlhsie kluky. Ale kedze cely mechanizmus je zlozitejsi,tak to cele treba brat komplexnejsie. V praxi sa to riesi tak,ze sa namontuju kluky a jazdi sa /joke/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.roadbikerider.com/are-crankarms-that-are-too-long-causing-your-knee-pain/
je miestami az neuveritelny. Napr. cyklistka co mala kluky 165mm mala velke bolesti kolien,
tak jej dal 145mm a bolesti jej uplne prestali. Vo vseobecnosti doporucuje kratsie kluky.
Taktiez Canyon na rok 2019 dal na vsetky ebiky Spectral_on kluky 165mm a to na vsetky modely a vsetky velkosti.
Takze starosti s nejakymi fyziologickymi problemami jazcov si nerobi, dokonca to deklaruje ako vyhodu v prejazdnosti terenom. https://www.canyon.com/en/mtb/spectral-on/spectral-on-7-0.html
Treba si uvedomit, ze sa zmeni aj posed, ked skratis kluky o 1cm sedlo das vyssie 1cm a posed je iny.
Mam aj bicykel so 170 mm (ostatne 175) a musel som si zvykat velmi dlho.
posed mam este zdaleka nie dokonaly a jasne, tie veci ze posun dopredu, dozadu meni vela viem, problem je ze mi to nejde celkom dobre nastavit zjavne. Ale budem sa musiet dokopat niekedy prestat hanbit a ist na bike-fitting O:-).
Úplne rovnaké bicykle?
Ja mám tiež a musím povedať, že rozdiel v nutnosti vynaloženej sily nebadám za to celkový pohyb nohy mi vyhovuje viac pri 170. Tam kde mám 175 hlavne potrebujem sedlo viac vpredu aby som mal správny posed.
To je pekná hl... ehm. mýtus.
https://cyclingtips.com/2017/09/crank-length-forget-leverage-power-fit/
https://www.bicycling.com/bikes-gear/a20011684/what-you-need-to-know-about-crankarm-length/
https://bikedynamics.co.uk/FitGuidecranks.htm