Tie 37-ičky na počudovanie , idu pekne nastaviť . Teda čo sa týka hrubosti mletia . No ten ich páčkový archaicky bazmeg ide hrozne ztuha . O mikrometrickom precíznom nastavení sa nemôžeme absolútne baviť ... tento nový systém prevzatý z 37Z bude určite lepší 👍
Ozrejmim: Mazzer aj Fiorenzato pouzivaju 3 pruziny na odtlacanie horneho unasaca, pricom prstenec na zavite tlaci unasac dole. Stejny princip ale elegantnejsie riesenie pouziva aj E37S, len namiesto pruzin je pouzita vlnita pruzna podlozka, ktora je hornym unasacom stlacana a pri uvolnovani ho vracia spat. Negativom oboch je, ze pri prestavovani na jemnejsie mletie sa pruziny/podlozka stlacaju a cim jemnejsie nastavenie, tym viac silnie odpor pruzin resp. podlozky, preto ten bazmeg ide ztuha. Ak sa pohybuje horny unasac po zavite v oboch smeroch, ako pouziva napr. Macap a ako som si to spravil, je pohyb horneho unasaca v oboch smeroch hladky a s konstantnym odporom nezavislym od hrubky mletia (len trenie zavitu, jeho miera sa da dokonca upravit podla toho, ci sa namaze alebo nie, a ci sa namaze silikonovym olejom/prijemne lahke tlmenie, alebo silikonovou vazelinou/vacsie tlmenie, tuhsie). Moze byt este rozdiel aj v rozsahu hrubky mletia - pruziny a zavitove riesenie nemaju obmedzenie, vlnita podlozka ma obmedzeny rozsah nastavenia (mozno dostatocny od dzezvy po hrube, nemam vyskusane). Aj v pripade pruzin ci vlnitej podlozky sa da pouzit snekovy prevod ("mikrometricke nastavenie"
), neodstrani to sice uvedeny odpor v systeme, ale zprevoduje jeho prekonavanie na unosnu mieru. Neviem presne, ako to ma spravene Compak, nenasiel som relevantne obrazky s exploded view.