No len zacat tu diskutovat o poisteniu biku proti kradezi, sa mi vzhladom na nazov temy nezda ako najvhodnejsie, lebo to zbytocne diskusiu komplikuje.
22.01.2019 - 16:00:29
01
Niektoré poisťovne pri poistení domácnosti naozaj poisťujú zodpovednosť za škodu... Je to pripoistenie, ale väčšinou sa to týka vody - praskne ti hadica na práčke a vytopíš troch susedov. Síce spôsobíš škodu inej osobe, ale si pokrytý zodpovenosťou za škodu a väčšiu alebo menšiu časť uhradí za teba poisťovňa. Samozrejme, treba si všímať aj výluky - napr. ak spadne kvetináč z okna a niekomu ublíži, tak poisťovňa skúma, či bol ten kvetináč dostatočne zabezpečený proti pádu. No a výsledok limitne sa blížiaci s 100% je, že nebol a poisťovňa sa vyviní z náhrady škody.
Neviem, či niektorá poisťovňa poisťuje zodpovednosť za škody spôsobené bicyklom. Kedysi (a možno aj teraz) poisťovňa D.A.S. poisťovala rôzne zodpovednosti za spôsobené škody, možno je tam aj zodpovednosť za škodu spôsobenú bicyklom. Bolo tam hodne výluk - alkohol, návykové látky, násilie, ... Dobré bolo, že v nej existovalo (a možno existuje) aj právne poistenie - prevzali zastupovanie poisteného pri riešení škôd, aj pri zodpovednostnom poistení, aj pri komerčnom poistení v inej poisťovni. Napr. ak škodu si mal poistenú v jednej poisťovni, právne zastupovanie v D.A.S., tak tvoju škodu (aj zodpovednosť za spôsobenú škodu s výnimkou výluk) prevzala poisťovňa D.A.S. A zvyčajne z poisťovne vytĺkla viac bubákov ako by sa to podarilo málo znalému poistenému.
22.01.2019 - 16:26:38
00
Palo TT napísal:
No len zacat tu diskutovat o poisteniu biku proti kradezi, sa mi vzhladom na nazov temy nezda ako najvhodnejsie, lebo to zbytocne diskusiu komplikuje.


Prdlajz... Ja píšem o tom, čo je momentálne možné...
22.01.2019 - 16:49:32
00
Nazgul napísal:
Prdlajz... Ja píšem o tom, čo je momentálne možné...

Tak uznavam, ze napisat my o voze, ty o koze by bolo vystiznejsie , ako to o tych hruskach...


JoKo
Skus si pozriet zmluvu , ak take poistenie mas.
Ja zijem skor v tom, ze taketo poistenie zodpovednosti za skodu spravidla pokryva vela skod z bezneho zivota vratane rekreacneho sportu. Jasne, ze treba pozerat limity krytia a podmienky konkrétnej zmluvy. Smolu mavaju napr. ti, co lietaju RC modelmi.

Len tak zbezne som pozrel prvu, co mi napadla - Allianz
https://online.allianzsp.sk/poistenie-majetku/
Vyzera to, ze sa da uzavriet aj samostatne. Za 10Euro krytie 40kEuro.
Ci je to vela alebo malo, je na dlhsiu diskusiu (orientacne pri PZP aut mas za 10nasobok sumy, krytie vyssie 1000nasobne).
Daju sa najst aj podmienky - su tam niekde skryte.

Pozrel som len zbezne:
Článok 59: Rozsah poistenia
1. Poistenie sa vzťahuje na zodpovednosť poisteného alebo členov domácnosti za škodu spôsobenú vdôsledku svojho konania alebo vzťahu inému bežnou činnosťou, a to najmä:
a) vsúvislosti sčinnosťou vdomácnosti, so starostlivosťou odomácnosť, svedením domácnosti alebo prevádzkou zariadenia domácnosti; pre účely tohto poistenia sa pod pojmom domácnosť rozumie domácnosť vmieste pois tenia uvedenom vpoistnej zmluve,
b) na rekreácii, resp. rekreačnom/dovolenkovom pobyte, rekreačnom športovaní alebo jazdou na koni, okrem jazdy na koni, ktorého chová alebo vlastní poistený,
c) poisteným alebo členom domácnosti poisteného ako chodcom alebo spôsobenú pri vedení ručného vozíka, detského kočíka alebo vozíka pre zdravotne postihnuté osoby alebo jazdou na bicykli, kolobežke, trojkolke alebo štvorkolke,
......

IMHO pri tejto formulacii sa poistenie na ebike nevztahuje...

Blba vyluka:
6. Poistenie sa nevzťahuje na zodpovednosť za škodu, ktorú poistený alebo člen domácnosti spôsobil:
...
d) pri aktívnej účasti na akýchkoľvek športových súťažiach alebo pretekoch, vrátane prípravy na ne.



Zaujmave celoeuropske uzemne krytie, ale zabija toto: (je to len v dodatku a nie hlavnych podmienkach.) Vyje....
POISTENIE ZODPOVEDNOSTI ZA ŠKODU Výška poistného plnenia, ktoré poisťovateľ poskytne počas jedného poistného roka za všetky poistné udalosti, ktoré vznikli mimo územia Slovenskej republiky, je najviac 5 000 EUR.
22.01.2019 - 22:46:15
00
Preco ebike nie, ked je tam "jazdou na bicykli" ?
Ta priprava na preteky, to je blbe , nesmie sa trenovat .. teda vlastne vobec jazdit :lol:
23.01.2019 - 09:20:54
00
Je to len moj nazor, poistovne sa radi hraju so slovickami, aby nemuseli platit.
Aj ked na druhej strane asi stale je legislativne ebike len bicykel.
Najlepsie je sa ich radsej spytat.
23.01.2019 - 09:47:16
00
Spytat pri uzatvarani poistky,
alebo pri plneni poistnej udalosti 😉
23.01.2019 - 10:41:48
00
Takže zatiaľ takto:

https://www.ebajk.sk/potvrdenie-eu-ebajky-pedelec-nepotrebuju-poistenie-zodpovednosti/
25.01.2019 - 15:15:27
01
Je dôležité udržiavať paniku.
25.01.2019 - 19:14:33
04
keyboard_arrow_up