Uvažujem nad svojim druhým bicyklom určeným na: Rakúsko; na 15 km cestu do práce z petržalky; povozenie na spevnených cestách Karpát.
Uvažujem o gravel bikoch kedže hladám čo najuniverzálnejší bicykel.
Do mojho vyberu som zúžil tieto bycikle :
KELLYS SOOT 50
KELLYS SOOT 70
Scott Speedster Gravel 20
Viete mi poradiť prípadne ďalšie bicykle plus nejaké skúsenosti ?
Ďakujem za odpoveďe
Mám takú otázku technického rázu. Rozmýšľam nad druhým párom cestných kolies pre gravel bike pre priatelku a ide o náboje. musia byť na kotučove brzdy, predný na pevnú os 12x100 a zadný na pevnú os 12x142. Počet špíc 28 vzadu, 24 vpredu. Viete mi poradiť kokrétny typ?
Tak snáď počet špíc pri nastávajúcich kolesách - ak už nesušíš doma ráfy - je ľubovoľný.
Chceš akože poradiť náboje, či kolesá? Lebo ak náboje, ja hádžem všetko na DT Swissy 240ky. Servis rukou a adaptéry snáď na všetky uchytenia. A čo sa týka gravelu, nezaprú svoj MTB pôvod.
Chcem aby to boli cestné náboje ale na pevnú os a kotúčovú brzdu, budú tam cestné ráfy pre 25 mm - tie ešte nemám vyšpecifikované, ale počet špíc by som chcel zachovať.
Zistil som že je ťažko kúpiť cestný náboj na pevnú os a kotúčové brzdy, s potrebným počtom dier pre špice.
A ešte som ochotný dať tak max 80 Eur za náboj. Čiže náboje za 150 -200+ ani nepozerám.
Kludne by som išiel aj do NOVATEC, tie sú v takej cene, ale neviem presný typ, a tu v MTBikeri na e-shope taký typ nemajú v ponuke čo som tak zbežne pozeral.
Nevadí, aj tak dikes, priatelka má gravel ale chcelo by to ešte pár cestných kolies, aby nemusela mať okrem gravelu ešte cestný bicykel ale iba by som jej prehodil kolesá.
Tak to mám aj ja a vyhovuje mi to.
V byte je priestor tak pre jeden bicykel pre každého.
pozri na Dema e-shop a hľadaj predné D791SB, alebo ak niečo lepšie a ľahšie tak D411SB (Alu) alebo D411CB (karbon) a zadné D792SB, alebo lepšie D412SB (alu) alebo D412CB (karbon). Vozia ich v 24 a 28 dierovom prevedení
Kludne by som jej mohol kúpiť aj tie karbónové, ale to by potom mala lepšie ako ja, to by som jej závidel hehe.
Nevieš aká je životnosť tých karbonových oproti tým hliníkovým?
Čo odporúčas?
Cawte, tak som ako tak zvážil predné koleso na Kellys Soot 30,predné váži 1757g bez kotúča. Údaj výrobcu na plašt je 555g,kolko váži duša netuším, ochrana na ráfik bude mať okolo tých 15-20g. Myslíte že je to veľká váha na plášť a na predné koleso?
Gravel plášť v šírke 40 mm sa dá zohnať aj 400 gr. Takže áno, 550 je veľa. Ale na bežné tulanie po krajine to je ok ak ti nejde o nejaké výkony.
Samozrejme čím ľahšie tým drahšie, tak je to na zváženie či sa ti to oplatí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
bomba, to je shimano hej? napis potom ako si spkojny
Uvažujem nad svojim druhým bicyklom určeným na: Rakúsko; na 15 km cestu do práce z petržalky; povozenie na spevnených cestách Karpát.
Uvažujem o gravel bikoch kedže hladám čo najuniverzálnejší bicykel.
Do mojho vyberu som zúžil tieto bycikle :
KELLYS SOOT 50
KELLYS SOOT 70
Scott Speedster Gravel 20
Viete mi poradiť prípadne ďalšie bicykle plus nejaké skúsenosti ?
Ďakujem za odpoveďe
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/kellys-soot-70-model-2019.html?itm_medium=forum#129011
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/kellys-soot-50-model-2019.html
https://www.scott-sports.com/cz/cs/product/kolo-scott-speedster-gravel-20?article=269906025
bike kellys by sa mi oplatil kupit v MTbiker z dovodu VIP uctu kde je cena 1259 € 70 tka a soot 50 za 1169 co su velmi prijatelne sumy.
Je to DH-UR705-3D. Musim to este pozapajat. Svetlo mam IQ-X
Chceš akože poradiť náboje, či kolesá? Lebo ak náboje, ja hádžem všetko na DT Swissy 240ky. Servis rukou a adaptéry snáď na všetky uchytenia. A čo sa týka gravelu, nezaprú svoj MTB pôvod.
Zistil som že je ťažko kúpiť cestný náboj na pevnú os a kotúčové brzdy, s potrebným počtom dier pre špice.
Kludne by som išiel aj do NOVATEC, tie sú v takej cene, ale neviem presný typ, a tu v MTBikeri na e-shope taký typ nemajú v ponuke čo som tak zbežne pozeral.
Tak to mám aj ja a vyhovuje mi to.
V byte je priestor tak pre jeden bicykel pre každého.
Nevieš aká je životnosť tých karbonových oproti tým hliníkovým?
Čo odporúčas?
Samozrejme čím ľahšie tým drahšie, tak je to na zváženie či sa ti to oplatí.