Takže odvtedy sa mvdp zlepšil na nejakých 5,5 ktorými sa presadil aj medzi pretekármi kategórie WT na ceste - striebro na majstrovstvách európy, arctic race Nórsko... A tie hodnoty sú orientačné - ,,okolo,,. 5,5 W mvdp, 4,5 W/kg tí čo dostali x- kôl, teda v konkrétnom preteku šiel mvdp 5,4 - 5,6, glajza, ... 4,4 - 4,6. Nebavíme sa o okolnostiach, premenných pri podaní výkonu ale o skutočne podanom wattovom výkone, výsledku v danom preteku.
trochu od veci si myslieť že cx je len o absolútnom výkone, to nie je rovinatá časovka po asfalte..(ani tam to nie je len o číslach) dosť veľa tam robí technika, čo bolo napokon včera dokonale vidieť, že stačí jedna, dve menšie chyby a už máš 15 s stratu... alebo prídeš o druhé miesto. osobne si myslím že 4,5W / kg tam nemal nikto zo štartujúcich však to aj lepší pracujúci hobík má také čísla.. aj tak tam nevozia ani computery, tak škoda sa o wattoch baviť pri tejto disciplíne.
Bavíme sa nie technike, ... ale o FTP. To je ukazovateľ porovnateľný u každého s každým - vlastne všetkých nie. Len tých čo dokážu ísť v kuse hodinu na bicykli - po rovine. Toho 75 kilového hobíka s FTP 4,5 čo udrží na rovine hodinu 337 W by som chcel vidieť.
FTP si môžeš merať za účelom trénovania, nie na zrovnávanie výsledkov v akomkoľvek preteku. to je reálny svet, tam to nie je len o tom, vo väčšine prípadov nevyhrá práve ten čo má aktuálne najlepšie čísla.
FTP si nemusíš merať. Máš ho automaticky. A že nevieš jeho približnú hodnotu ešte neznamená, že ju nebude vedieť nikto iný namiesto teba. Peto sa pýtal na hodnotu FTP - mvdp a tých na konci výsledkovej listiny - čo dostali x kôl. FTP mvdp v deň konania preteku bola medzi 5,4 - 5,6 W na kg a tých čo dostali najviac kôl bola 4,4 - 4,6 W/kg. Teda ak by šli v ten deň namiesto preteku FTP 60 minútový test dosiahli by v ňom takéto výkony. Pretekár s FTP 4,5 nemôže v preteku dosiahnuť lepší výsledok ako pretekár s FTP 5,5. Môže sa aj na hlavu postaviť.
jasné od narodenia a najlepšie odvodený od strava hausnumera.. narozdiel od teba mám tri wattmetre doma, tak mám aspoň predstavu ako to funguje vo skutočnom svete a nie v debilných prepočtoch.
Mám jeden wattmeter - Stages, nie straves. Múdri ľudia povedali, že bludy namerané nimi dosahujú hodnoty +2 až -7 % a u toho istého kusa ešte dalších +-2 % záleží ako sa daný kus vyspí. Najhoršie je mať tri wattmetre. Každý meria ináč. Už ked máš len jeden, aj ten ti meria každý deň ináč. Ale aspoň máš informácie trikrát menej bludné.
No vidis ze sam vies uznat bludnost merania a potom s tym operujes ako s absolutnymi hodnotami. Mne tie kramy meraju ftp vsetky cca rovnako, ale hlavne to nejak neprezivam, jazdim pre radost, watty si meriam len tak informacne, aby som vedel na co v preteku mam a kedy sa odpalim 😁
Si zrejme chcel skôr povedať, že máš ftp rovnaké aj keby si ho meral rozličnými wattmetrami, ktorými by si nameral jeho rozličné hodnoty. A na hobby tréningy, preteky ak nejazdíš časovky to ,,cca,, stačí. V časovke - tréningu aj preteku potrebuješ čím menšiu chybu merania. Najlepšie ak máš jeden wattmeter - akú takú konzistentnosť.
rovnaké ftp vzhľadom k čomu? to máš snáď deň odo dňa iné.. či v dôchodkovom veku to už máš konštantné? ja nemám ani váhu konštantnú a forma tiež nie je u mňa celoročne konštantná, tak ťažko môžem mať rovnaké FTP. na časovku sa ani nemusíš pozerať na computer, ideš naplno a keď nevládzeš tak ešte pridáš, fakt nechápem načo by som striktne na časovke sledoval watty, hlavne pri takej čo nemá ani 20 minút a dlhšie sa na sk hobby scéne nejazdia.
inak sorry všetkým za OT, keď sem nazrie moderátor, tak nech to vymaže.
Rovnaké myslené v daný deň - merania ftp - testovania, odhadu pri 20 minútovom teste. Namerané FTP bude v daný deň testovania rozdielne podľa toho ktorým z tých troch wattmetrov budeš merať. Teda z troch wattmetrov by si dostal tri rozličné namerané hodnoty jedného reálneho, skutočného FTP. Jemu najbližší by bol priemer z tých troch. V hobby časovke ísť naplno. Si to predstavuješ jak hurvínek válku, jak ja pred troma, dvoma rokmi, ... Som chodil, ked som nemal wattmeter a potom aj s wattmetrom som chodil ,,na pocit,, - na plno. Začal som na 290 W a postupne klesal na 230. Priemer mi vyšiel 252 W. Priemerka 40 km/h. 24 minút /pretek Merida Road Cup - 3. miesto/. Od januára nejdem v tréningu ,,naplno,, ale idem celý tréning rovnomerne. 28 minút. Každý tréning o 1 W viac s tým, že den predtým idem ,,rozjazdenie,, - o 14 W menej. Za 6 týždnov sam sa nezlepšil o 6 ale o 18 W. Na 270. Takže už nie col sem col tam ale ,,disciplína,,.
v daný deň nebudem mať rovnaké ftp ani ked si to budem robiť tým istým w. a nie kvôli jeho presnosti, ale kvôli tomu že nie som stroj a ten jeden FTP trest len tak ľahko nezregeneruješ v priebehu dňa.. a keď ich dáš tri za deň tak sa kvalitne odpáliš... však stačí ísť na tú trojčasovku na kasárne, to ani nie sú 20min úseky a bohate to stačí aby sa človek sundal.
Nemyslel som ze pojdeš za den tri testy. Nechápeš. Výkonnost ktorú mas v sebe daný den - ak by bola merana troma watmetrami mal by si tri rozličné hodnoty.
No ok, ak maju solidnu presnost tak nevidim v tej rozdielnej hodnote fatalnu chybu, kto sa nudi moze to realizovat, ak ma w. v pedale, v kluke a v zadnom naboji, moze to porovnat 😂 ja mam vsetky v klukach, tak sa vzdavam. Tym ze mi meraju zhruba rovnako som myslel fakt ze ked idem ftp v priblizne rovnakej faze vykonnosti, tak mam z nich porvnatelne data. V zmysle rozdiel jednotiek w
Ved hovorím. Na tréningy a preteky - cestné tam sa tie chyby meraní stratia. Sú veľké zmeny, intenzity - málokedy sa ide dlho rovnomerne. V časovke ale rozhoduje, dopláca sa na každý ,,prepálený,, watt aj napr. použitím iného wattmetra.
No ok, ak maju solidnu presnost tak nevidim v tej rozdielnej hodnote fatalnu chybu, kto sa nudi moze to realizovat, ak ma w. v pedale, v kluke a v zadnom naboji, moze to porovnat ? ja mam vsetky v klukach, tak sa vzdavam. Tym ze mi meraju zhruba rovnako som myslel fakt ze ked idem ftp v priblizne rovnakej faze vykonnosti, tak mam z nich porvnatelne data. V zmysle rozdiel jednotiek w
Neviem o co ti vlastne ide. Ved sam Poel uvadza ze mal FTP 400w par mesiacov dozadu A keby ho mal niekto rovnake tak Poel nevyhra 24 zavodov z 25 takym stylom. Aert mal na Strade Bianche namerane za 45min. 365W. Ved aj sam musis vedieť,že stači rozdiel aj 10w na FTP a v takom zavode ako je CCX si skocil s ambiciami na vitazstvo,pokial super nema defekt alebo tech chybu. Ved to bolo vidiet,že Aert nasadil full gas aby dobehol Poela a mala chyba ho odpalila.a uz nedokazal doskocit tych 20m. Isiel nad AnP ,jednoducho sa skoro uvaril. Trat bola rychla ,tak Aert sa nemohol spolahnut na blato a ine veci co Poel nema rad,ako napr. v Bieles,alebo Limburgu Jednoducho Poel ma jednoznacne najvyssi vykon dlhodobo. Nie je o čom
to mi je jasné že nevieš vôbec o čo tu ide, keď sa snažíš porovnať dvoch jazdcov na základe FTP uvádzanej vo Wattoch a vnášať to do disciplíny ako je cx, kde sa skáče, uteká, menia biky atd. ja som nikdy nepísal že poel je sračka, to snáď vidí každý že dominuje.. len tie čísla strielané od brucha to je fakt na úrovni fake news so zem a vek... ale ivan aspoň operoval s W/kg
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi prvy krat a mozno aj posledny s tym suhlasím. Poel ma FTP 400W pri vahe 75kg .....Ale to bolo myslim v r.2017alebo 2018 uz neviem
inak sorry všetkým za OT, keď sem nazrie moderátor, tak nech to vymaže.
MVDP a jeho tim bude startovat na G-W...
Neviem o co ti vlastne ide. Ved sam Poel uvadza ze mal FTP 400w par mesiacov dozadu A keby ho mal niekto rovnake tak Poel nevyhra 24 zavodov z 25 takym stylom. Aert mal na Strade Bianche namerane za 45min. 365W. Ved aj sam musis vedieť,že stači rozdiel aj 10w na FTP a v takom zavode ako je CCX si skocil s ambiciami na vitazstvo,pokial super nema defekt alebo tech chybu. Ved to bolo vidiet,že Aert nasadil full gas aby dobehol Poela a mala chyba ho odpalila.a uz nedokazal doskocit tych 20m. Isiel nad AnP ,jednoducho sa skoro uvaril. Trat bola rychla ,tak Aert sa nemohol spolahnut na blato a ine veci co Poel nema rad,ako napr. v Bieles,alebo Limburgu Jednoducho Poel ma jednoznacne najvyssi vykon dlhodobo. Nie je o čom