CHLAPCI ,MAM DVE TECHNICKE OTAZKY - KEDZE SOM SI BLAZEN UROBIL KOLESA NA SRAM ROAM 30 NABOJOCH / xd / , tak otazka -
sram 11s kazety maju rovnaky odskok ako shimano - lebo druhy "road dominant " par koles je na baze shnamo , a uz som aj vsetko kupil na prehodenie na sram - mam packy , stelovanie na 1x11 , prahzku vzadu fynglovicku sramacku - bude sa to kamosit aj so shimanom? aspon na tych nizsich prevodoch.
druha vec daju za zhodnat adaptery na srama aby to slo na qr - sirka 142 mm 12mm osta mi nevojde poradne do ramu a aj nastavenie zadneo prasiatka je pri doch paroch kolies a nightmare . diky za rady
dottore K prvej tvojej otázke (môj prípad): tiež mám dve kolesá, jedno SLX kazeta a druhé X1 kazeta. Prehadzka je 1x11 rival. Keď ich prehadzujem hore dole, tak musím troška bubnovým štelovátkom na bowdene pridať/ubrať pnutie lanka prehadzovačky lebo radenie nie je 100% totožné. Môže však ísť o rozdiely v tolerancii pri montáži apod. Za seba teda poviem, že s drobným dolaďovaním s tým nie sú problémy.
Ja mam co to nabehane na Sram aj Shimano kazete s Rival1 prehadzovackou. SLX kazeta radi trosku horsie ako Sram inak problem ziadny. K naboju pozri u vyrobcu ci existuje konverzna sada. Mne sa na zadnom naboji meni oska a na prednom iba koncovky. Stelovak tam davat nemusis, je na prehadzovaci
Zdravím, rozhodol som sa okúsiť kategóriu Gravel a zháňam nejaké univerzálne plášte. Základné podmienky sú cena cca do 25€ za kus a rozmer 700x33c alebo 35c. Chcem ich využívať na zimný commuting v horšom počasí (mokrý asfalt, prípadne nejaký sneh na hrádzi a pod.) a po zvyšok roka na gravel výjazdy za sucha aj mierneho blata povedzme v pomere 60% asfalt a 40% terén. Takže chcem aby dostatočne odvalovali na ceste a zároveň sa nestratili v teréne (poľné a lesné cestičky, tráva a pod.), mali dostatočnú výdrž a ochranu proti defektom a váhu ideálne do +-450g. Zvažoval som viaceré modely od Maxxis (hlavne Raze) ale na tie som čítal dosť zlé recenzie čo sa týka rýchleho opotrebovania. Vedel by mi niekto poradiť niečo, čo by sa blížilo mojim ideálom?
cibojak Pozri Panaracer Gravelking SK, trosicku cez tvoj rozpocet ale valia dobre po asfalte, a aj v terene. Na snehu som nemal tu cest to som presiel na mensie kolesa a vacsiu sirku.
Prave ze ani nie, ale toto bude asi dost zavisiet aj ok kvality snehu, jemny lepkavy prasan by sa mozno lepil, ja som siel cez pole v 10cm hlbokom takom ulezanom a zmrznutom snehu a nelepil sa. cibojak inak ak by si mal zaujem tak mam na predaj Schwalbe G-one Tubelles ready 700x38c 2 kusy, co som zhodil z mojho bajku, ale su este v dobrom stave. Menil som kvoli tomu, ze som chcel na gravel nieco sirsie.
Nahodene a nafukane mali tusim len 37mm. Ale treba tomu Tribanu pichnut do vidlice a medzi vzpery supnut subleru a zmerat. Mne Niner pise ofiko ze max sa vlezu 42c a mam tam 43c
Mal by som otázku, neviem, či to zaradiť k cestným bikom, alebo gravelom. Skúsim tu. Namiesto baranov osadiť rovné riadidlá, tzv. flat bar. Má s tým niekto skúsenosť? Čo je lepšie použiť? Rovné? Či tak jemne zahnuté?
To máš relatívne jedno, či rovné alebo mierne zahnuté. Podstatné je, aby si ich dostal do patričnej výšky oproti sedeniu. V teréne sa lepšie bicykel ovláda ako s baranmi. No na asfaltke spravidla chýba potrebný predklon. Ja som to riešil pridaním tzv. rohov.
To máš relatívne jedno, či rovné alebo mierne zahnuté. Podstatné je, aby si ich dostal do patričnej výšky oproti sedeniu. V teréne sa lepšie bicykel ovláda ako s baranmi. No na asfaltke spravidla chýba potrebný predklon. Ja som to riešil pridaním tzv. rohov.
som rad ze nie som sam , kto tu ma takyto gravel - fitness like -
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
sram 11s kazety maju rovnaky odskok ako shimano - lebo druhy "road dominant " par koles je na baze shnamo , a uz som aj vsetko kupil na prehodenie na sram - mam packy , stelovanie na 1x11 , prahzku vzadu fynglovicku sramacku - bude sa to kamosit aj so shimanom? aspon na tych nizsich prevodoch.
druha vec daju za zhodnat adaptery na srama aby to slo na qr - sirka 142 mm 12mm osta mi nevojde poradne do ramu a aj nastavenie zadneo prasiatka je pri doch paroch kolies a nightmare . diky za rady
som rad ze nie som sam , kto tu ma takyto gravel - fitness like -