Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
neporadite niekto nejaku galusku v cenovej relacii cca 50€. nie tufa nic proti nim nemam uz som ich jazdil ale chcem nieco ine skusit. nejaku sezonu uz nejazdim cestu a teraz mam uz z toho gulas. rozmyslal som medzi vittoria rubino pro IV, michelin pro IV, schwalbe pro one HT evolution pripadne si necham poradit nieco ine. nic zavodne mi zasa netreba viac toho najazdim na mtb
latexové strácajú tlak fakt rýchlo. Arenbergy fúkam zvyčajne na 8 barov - na druhý deň sa dá ísť bez dofúknutia (6 barov), ale po 2 dňoch mi tam zostane len 4-5 barov
kajto no a? natiahnuť je jedna vec, vycentrovať druhá (mimochodom, ako by si chcel nahodiť galusku na ráf po tom, čo ho upevníš do vidlice? jedine ak by si mal takú tú hračkársku, kde je len jedno rameno)
Jasnacka sorac, pochopil som, ze to natiahnes na hotove - ze sa to na tom lepe nejako samo docentruje, ked to nafukas. V mojom pripade to vyzera asi na pasku alebo servis.
Tí čo používate lepidlo pre galusky, tak máte nejaký overený návod? Myslím z pohľadu počtu vrstiev, doby zaschnutia atď. Tesne pred nahodením dávate lepidlo už len na galusku? Ja som nahadzoval Contiky podľa ich návodu. Tzn.: 1 vrstva na galdu, 1 na ráf. Potom 12 h nechať zaschnúť. Pred nahodením lepidlo už len na galdu. Keď som to takto nahodil tak sa to už veľmi ťažko centrovalo. Lepidlo už riadne lepilo. (PS: Continental som dával asi prvý aj posledný krát. Galdy mali 2 týždňový pre-stretch. Bez lepidla išli krásne ľahko nahodiť. Keď som ale galdy naťahoval už s lepidlom tak sa mi chcelo plakať. Pot, krv na prstoch a stvrdnuté ruky. Nakoniec som to nejako dal.)
Tí čo používate lepidlo pre galusky, tak máte nejaký overený návod? Myslím z pohľadu počtu vrstiev, doby zaschnutia atď. Tesne pred nahodením dávate lepidlo už len na galusku? Ja som nahadzoval Contiky podľa ich návodu. Tzn.: 1 vrstva na galdu, 1 na ráf. Potom 12 h nechať zaschnúť. Pred nahodením lepidlo už len na galdu. Keď som to takto nahodil tak sa to už veľmi ťažko centrovalo. Lepidlo už riadne lepilo. (PS: Continental som dával asi prvý aj posledný krát. Galdy mali 2 týždňový pre-stretch. Bez lepidla išli krásne ľahko nahodiť. Keď som ale galdy naťahoval už s lepidlom tak sa mi chcelo plakať. Pot, krv na prstoch a stvrdnuté ruky. Nakoniec som to nejako dal.)
Zbytocne komplikovane. S lepidlom je nenormalna babracka nech pouzijes hocijake. Najviac sa mi osvedcil stary znamy Chemopren Universal, nanesies so stetcom na rafik, potom na galusku a hned nalepis, trochu dofukas, vycentrujes, potom dofukas na 10 atm. a nechas vytvrdnut do dalsieho dna. Tak isto je to aj s lepidlom Continental, atd. proste hocijaka ina znacka, staci 1 vrstva na rafik, 1 na galusku a vybavene.
Alebo drahsia alternativa Tufo (obojstranna) paska, ktoru nalepis na rafik, nalozis na nu galusku, vycentrujes stiahnes z pasky foliu cim ti prilepi galusku o pasku a hotovo.
najlepší bol taký gel od vittorie, stačilo napatlať ráf, založiť galusku, docentrovať, čo išlo super keďže to nelepilo hneď, dofúkať a nechať cez noc vytvrdnúť...myslím že to prestali vyrábať a miesto toho je tiež niečo podobné, akurát už treba najskôr natrieť aj galdu a nechať to pol hodinu až hodinu zavädnúť, záleží od okolitej teploty, potom sa pred montážou napatle ešte ráf a zvyšný postup už je rovnaký... nevýhoda je predĺženie toho procesu a už s tou naplatlanou galuskou sa horšie manipuluje pri nasadení, nie je to také čisté... tak som sa zasa vrátil k tufo páske... ale tá je lepšia na kotúčové kolesá, to ide potom ľahšie dole, pri ráfkových brzdách sa vie teplom tá paska tak roztiecť a poriadne držať tak to ide potom ťažšie dole.. v robote som používal chemoprénové lepidlá na lepenie brúsnych papierov ale dlhodobo ma štvali, že ten spoj bol málo trvácny a lepidlo rýchlo starlo a hustlo v plechovke.. tak som si na skúšku kúpil iné také kontaktné lepidlo a má iné zloženie trocha, tiež je viac tak gélové, tekutejšie, nie je to taký sopel ako chemoprén a príde mi že by sa mohlo dať aj na galusky dobre využiť.. keby to niekoho zaujímalo môžem tú pixlu odfotiť, z hlavy si tú značku nepamätám...
neviem, možno píšem ako dement, ale však o tom istom som písal že sa to inak volá a inak požíva a už to nie je ono, ani cenou... akože možno skúsiť postup ako s tým pôvodným, že natrieť iba ráf, možno to bude stačiť, možno začne časom galda čvachtať a skákať čo bude signalizovať že je odlepená... s tým starým mastikom sa mi to raz stalo, ale to bolo najskôr zlým skladovaním, lebo už keď som ho nanášal mal inú konzistenciu..
Strejdo Tú pásku som vylúčil kvôli ráfikovým brzdám. Piplačka s lepidlom mi nevadí, to ma aj bavilo. Len to centrovanie išlo strašne ťažko. Nabudúce skúsim chemoprén, alebo mastik. Pôvodne som chcel lepiť podľa GCN videa to by som lepil asi týždeň Ďakujem za rady chalani.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
sk_wizard veloflex arenberg https://www.bike-palast.com/Rennrad/Bereifung/Schlauchreifen/Veloflex-Arenberg-28-x-25mm-Schlauchreifen.html
Inac je dobre to natiahnut na nejaky stary ram, nafukat a nechat odpocivat par dni. Potom sa to fajnovo lahko nahadzuje
Sak si pisau, ze si musel vytahnuc centruvacu vidlicu😀
Zbytocne komplikovane. S lepidlom je nenormalna babracka nech pouzijes hocijake. Najviac sa mi osvedcil stary znamy Chemopren Universal, nanesies so stetcom na rafik, potom na galusku a hned nalepis, trochu dofukas, vycentrujes, potom dofukas na 10 atm. a nechas vytvrdnut do dalsieho dna. Tak isto je to aj s lepidlom Continental, atd. proste hocijaka ina znacka, staci 1 vrstva na rafik, 1 na galusku a vybavene.
Alebo drahsia alternativa Tufo (obojstranna) paska, ktoru nalepis na rafik, nalozis na nu galusku, vycentrujes stiahnes z pasky foliu cim ti prilepi galusku o pasku a hotovo.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/lepenie-a-tmely/vittoria-mastik-pro-lepidlo-na-galusky-17-ml.html
akurát že nesedí fotka ani popis, sú to 4 17 ml tuby v jednom sáčku. Po tube na ráf, po tube na galdu, po pol hoďke nacapíš, vycentruješ, vytrieš a necháš deň tuhnúť.