Poradte mi prosím, ako si mám zlepšiť chod vidlice RST GILA TL.
Počuj som že je dosť dobré ak si natriem nohy s olejom do šiajacích strojov(zo skúseností to trochu pomohlo ale neni to stale ono).
Asi najväčší problme mam pri tej vidlici, že pri spätnom chode mi trocha seká!
Poradťe pls.

Môžte mi písať aj na fórum mojej stránky http://www.janosf.ic.cz/phpBB2/ a pomôžte mi rozbehnúť moje fórum
:oops: :lol:
05.04.2006 - 20:18:48
00
Tak... mal som ju, teraz mam RST Gila AET, ale v kvalite pruzenia rozdiel moc nieje :D no co uz, RST sucks :)
Tak k tomu "taktovaniu"... ten olej zo sijacich strojov asi nebude ziadna vyhra, ked ti seka pri chode spat, tak skus utiahnut elastomer(myslim na tuhsie), lebo toto mne zvyklo robit ked som to mal prilis na makko...
A dalej, pre pruzenie mozes este spravit asi tolko, ze tam das nejaku vazelinu, tusim bezlithiovu, ale daval som tam aj lithiovu, a zijem :))
Podstatne je aby jej nebolo ani vela ani malo, proste tak akurat...
06.04.2006 - 01:08:13
00
heh, kamos sa raz tiez nasral bo chcel urezat z elastomeru abo co, rozobral ju, vycistil namazal bohviecim, vsetko podla nejakej skvelej rady, co kdesi vycital, no a ked to skladal, tak mu par veci ostalo....kupodivu sa to na chode vobec neprejavilo :D no takze ak to fakt chces rozoberat a robit nieco s jej chodom, tak si to hlavne dopredu riadne kdesi nastuduj alebo to nechaj na niekoho ineho....
06.04.2006 - 01:14:27
00
:D no inak k tym veciam čo zostávajú vždy keď niečo rozoberiete a naspäť zložíte.... to sú takzvané kur..tka, a tie tam nikdy nieje treba dávať. Sú proste navyšše..... Na tej RST asi nič nezlepšíš mal som ju do nedávna, resp. ešte mám odstavenú doma... treba vymeniť za lepšiu...
Nič proti RST
06.04.2006 - 08:58:23
00
Ked vidla drhne pri chode spät, tak je velmi pravdepodobne, ze ide na sucho (chyba vazelina na klznych puzdrach a vnutornych nohach) resp. su vnutornosti velmi zanesene spinou (prach zmiesany so zvyskami vazeliny vytvori celkom hustu zluceninu, ktora brani plynulemu chodu) alebo si trafil nejaky strom a pod. a mierne sa skrivili vnutorne nohy (co ale nepredpokladam).

Ak nie je zdeformovana narazom, tak by som ju nezatacoval - staci rozobrat, vycistit, premazat a zlozit a pokojne na nej mozes jazdit dalej (ja mam na starom biku RST Mozo Comp 63/89 mm a uz funguje aktivne siedmu sezonu a nejavi ziadne znamky opotrebenia, nema vakel a je aj dost tuha, takze podla mna bikeri do 75-80 kg by jej pre pouzitie na XC nemali co vycitat, aj ked netvrdim, ze je to najlepsia vidla na svete).

Este k tej udrzbe: Urcite nepouzi litiovu vazelinu, pouzi silikonovu alebo teflonovu, pripadne kup priamo znacku Yarrow Pro (asi najrozsirenejsia v obchodoch). Yarrow Pro mam odskusanu a je OK a je vhodna aj na elastomery. A s mazanim elastomerov (ak mas MCU elastomery) to potom prilis neprehanaj - ak sa zanesu pory vazelinou, tak ta vidla zacne slabo tlmit (tlmenie funguje na principe prudenia vzduchu cez pory MCU elastomera).
06.04.2006 - 11:41:46
00
suhlasim s Jezisom...vycistit a namazat presne ako popisuje
06.04.2006 - 16:46:36
00
keyboard_arrow_up