Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Lebo tá páska sa pri brzdení zvykne z toho tepla roztiecť, ako písal Asperitas vyššie. Osobné skúsenosti nemám (nechcem teraz nijako hejtovať pásky), ale čítal som to na viacerých fórach. Aj ten mechanik v tom videu o tom hovorí. Niekomu sa zvykla galuska na páske skrútiť. Viem, že nemôžem porovnávať zjazd profíkov z Galibieru s mojím zjazdom z Koliby , ale tak radšej som šiel do lepidla.
Potom ani neskusaj chemopren, ten tiez teplom rozteka. Ale mozno sa toho len zbytocne bojis. Neviem co mas za kolesa ale toto prehrievanie bolo skor v minulosti problem. Pripadne sa da zmiernit aj vhodnejsimi spalkami. Ja som jazdil uz aj na cisto nenalepenej galde, alebo ked sa mi odlepila z toho pokazeného mastiku, vtedy tiez takmer nedrzala a pohoda, ked je v nej tlak tak to musis riadne extremy jazdit aby si ju vyzul. Mne sa to este nepodarilo ani ked som dojazdieval na defekte
Asi máš pravdu. Len sa toho zbytočne bojím. Žiadny extrém nejazdím. Človek si na nete prečíta kadečo a potom robí unáhlene závery. Obzvlášť keď ľudia väčšinou píšu len tie negatívne recenzie. Ale tak zase nechcem nič podceniť. Hlavne pri kolesách. Tie mám 50mm, čiže roztopenie by sa nemalo až tak prejaviť ako spomenul ehvie.
...Ja som nahadzoval Contiky podľa ich návodu. Tzn.: 1 vrstva na galdu, 1 na ráf. Potom 12 h nechať zaschnúť. Pred nahodením lepidlo už len na galdu. Keď som to takto nahodil tak sa to už veľmi ťažko centrovalo. Lepidlo už riadne lepilo. (PS: Continental som dával asi prvý aj posledný krát. Galdy mali 2 týždňový pre-stretch. Bez lepidla išli krásne ľahko nahodiť. Keď som ale galdy naťahoval už s lepidlom tak sa mi chcelo plakať. Pot, krv na prstoch a stvrdnuté ruky. Nakoniec som to nejako dal.)
Detto skusenost s Conti. Jednu sa mi podarilo ako-tak nahodit a vycentrovat, druhu nie (lepidlo Continental carbon rim cement, postup podla videa Continental). Presiel som na pasku a pohoda.
Co sa zohrievania lepidla od rafku tyka, podla mna bude rozdiel aj v rafku, ci alu alebo karbon, karbon je zly vodic tepla, u alu sa skor prehreje stycna plocha s galuskou.
Na Bora 50 mm to 4 roky lepim len paskou, zvladlo to aj 2 roky po sebe kemp na Mallorke. Zjazdy tam nie sú veľmi prudké ale v každom ohybe brzdím dosť do pomala.
Na posudenie vhodnosti by bolo treba dlhodobe skusky odolnosti voci starnutiu, strate pruznosti, tepelnej odolnosti, pevnosti v tahu pre dane materialy, atd. To vsetko musel (mal) spravit vyrobca, aby ho s kludnym svedomim predaval (Conti cement, Vittoria Mastik, ...). Tak naco amaterske experimenty?
a čo ťa k tomu vedie? za nejakých cca 50t km na galuskách sa mi ešte nestalo že by som nedošiel bikom domov... defektov bolo dosť ale buď sa dali opraviť, alebo len čiastočne, alebo som šiel na úplne prázdnej.. keď si predstavím ako vie niekedy napr. tufo páska držať prilepená, moc by sa mi to ani niekde popri ceste strhávať nechcelo.... si kúp len tie knoty čo sú na bezdušáky, to som začal voziť v povinnej výbave, dá sa s tým spraviť aj väčšia diera, ktorú by tmel nezalepil.. zatiaľ som to ale úspešne testoval len na cx galdách, kde sa vozia menšie tlaky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Detto skusenost s Conti. Jednu sa mi podarilo ako-tak nahodit a vycentrovat, druhu nie (lepidlo Continental carbon rim cement, postup podla videa Continental). Presiel som na pasku a pohoda.
Co sa zohrievania lepidla od rafku tyka, podla mna bude rozdiel aj v rafku, ci alu alebo karbon, karbon je zly vodic tepla, u alu sa skor prehreje stycna plocha s galuskou.
Pripadne kde by som to zohnal v BA
https://athletictimemachine.com/2014/08/22/carry-a-track-tubular-for-your-spare/
Ako ju v pripade defektu potom nahodis? Na pasku?
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/cestne-plaste/schwalbe-plast-pro-one-700x25c-25-622-127tpi-255g-tle-kevlar.html