toto je strata GPS signalu, od zaciatku po koniec tej rovnej priamky si proste nemal signal. Sam som mal garmin 520 nejaku dobu, no to bol asi pristroj s najslabsim primom co som skusal, v hustom lese to bolo takmer pravidlo, mal som tu cest ho testovat spolu so sigmou rox11 a ten prijem bol v kritickych situaciach jednoznacne horsi, asi sa prejavolo to ze 520tka je uz 5 rocny pristroj, sigma je nieco cez 2roky cize novsi cipset.
Mne garmin 520 tiez zo zaciatku blbol, vypadaval signal, alebo bol zaznam hodne uleteny.
Skusobne som vypol glonass a odvtedy to ide bez problemov.
Samozrejme autopauzu mam off, ta tiez nefunguje spolahlivo
Neroby stále asi to bude tým glonass viac satelitov asi to potom nevie určiť podľa reálnej jazdy trasy a hody podľa satelitu niakeho bodu A-B.Pošlem do Garminu info ale na za.fore to popisujú niečo zo segmentami stravy keď zle načíta také niečo s poslednými bodmi podľa satelitu.Bez vypnutia segmentov som to neskúšal.
Ja ked som mal tu 520tku tak vypadky mi robilo najme v lese, segmenty som v nom nikdy nemal a glonass som nikdy nezapinal, s glonass dost klesa vydrz na bateriu. A kamarata som sa pital zeci to je normalne, tak mi tvrdil ze to robi aj jemu (glonass ma vzdy vypnuty) a tu v okoli mame akurat tak jeden segment co ide okolo zrazu a tam mu takmer vzdy odstreli signal a neukaze ani cas za aky ho presiel, lebo strava to bere tak ze nepresiel ten segment. A len dopisem: sigma rox 11, garmin edge 130, garmin fenix 3 mi toto nikdy neurobili.
Zapnut Glonass aj GPS (viac satelitov = vyssia presnost a hlavne v narocnom terene) a interval zaznamu nastavit na 1s. Niekde v lahsom terene, na rovine alebo ked idem na vylet kde neriesim presnost a naopak riesim bateriu tak zapinam len GPS. Segmenty mam vzdy zapnute. Ale mohlo sa zmenit tento rok nieco, zatial som to skusal len vo Viedni a okoli a tu mera perfektne, niekde hlboko v horach som tento rok nebol, ale v minulosti Kremnicke vrchy a pod len mensie problemos.
Zapnut Glonass aj GPS (viac satelitov = vyssia presnost a hlavne v narocnom terene)
S touto informaciou sa to u roznych uzivateloch rozchadza vratane mna, mozno väcsia presnost ano, ale aj lepsi prijem? ano malo by to tak byt, no väcsina co poznam tvrdi ze so zapnutym glonass neregistruju ziadne zlepsenie (len zhorsenie vydrze) ba dokonca niektorí tvrdia ze zo zapnutym glonass maju horsi prijem ako bez neho. Napriklad sigma Rox11 nema vobec glonass a ani A-GPS ako maju garminy a s mojej skusenosti mozem povedat ze ma najlepsi prijem s tych zariadeni co som mal (momentalne mam fenix3 a mal som edge 520 a edge 130)
Ale asi len novy, ja mam 820 cca rok mozno a po tejto zime ta baterka velmi nechce drzat. Ked som vypol glonas trochu to pomohlo. Ale ak potrebujem ist 4+h tak musim vypnut aj BT a intenzitu displeju dat na 10% s tym ze svieti len 15s. Dnes som isiel cca 8h takze som k tomu pribastlil aj malu powebanku 2000mah aby to drzalo. Ale to som vedel ze by nevydrzalo lebo som mal zapnuty aj BT aj navigaciu a po 2h mal 50%.
aj ti reálne umre ten garmin? ja som mal 520 a po čase začala len zle ukazovať percentá baterky, rýchlo to ubúdalo, ale tých 10h dával aj tak ... na 4% to vedelo ísť dve hodiny... po dva a pol roku mi ale umrel displej, dostala sa tam vlhkosť, asi bol zle nalepený, alebo to časom stratilo tesnosť.. teraz mám 520+ a tá zatiaľ ukazuje real % a výdrž ok, a to tam mám všetky senzory pripoejné od pásu, cez rýchlosť po wattmetr, záznam mám sekunodvý.
820 bola fajn, ale ta pomalost ma ubijala. Nastastie mi vratili prachy kvoli Halo. Ten je sice tiez na 1030 (uz by to malo byt fixnute, tak je cas na reklamaciu), ale konecne je to navigacia, s ktorou som spokojny
Ale v kazdom pripade - trackovat mobilom sa da, ale radsej dedikovane zariadenie, ktore vydrzi podstatne dlhsie. V spojeni s Komoot je to radost, kedze garminacky planovac je na telefone nepouzitelny a stravacky (beta uz niekolko rokov) detto.
Ja si to kreslim na mapy.cz potom exportnem a importnem do garmin connect v PC a z mobilu odoslem do edge. Este predtym obcas upravim v connecte trasu bo mapy.cz niekedy nechcu cestak poslat po trase kde viem ze je asfalt ale nemozu tam auta a ked zvolis horsky bajk tak ti najdu trasu po kamenoch.
to halo mam aj ja na 820tke, no mam už po 2r zaruke takže nič.
kristina : jas som mal nast. automaticky, skusim dat dnes na 40%, ale sa mi zdá že to vypnutie glonass pomohlo
AD 2009 som kúpil Edge 705 a baterka bola v dobrom stave ešte v 2017, keď som ho stratil. Nové baterky vydržia podstatne viac (bavíme sa o desiatkach percent, teda rokoch životnosti). Jasne že nepodarok sa môže pritrafiť, ale je to málo pravdepodobné. Plus treba doplniť, že od jesene 2009 do zhruba 2014/15 bol jazdený podstatne menej, ako by si zaslúžil, takže baterka akosi nebývala vždy v nabitom stave, čo životnosť znižuje...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit...alebo napisat do garminu najskor.
Robi to kazdy vyjazd?
Skusobne som vypol glonass a odvtedy to ide bez problemov.
Samozrejme autopauzu mam off, ta tiez nefunguje spolahlivo
S touto informaciou sa to u roznych uzivateloch rozchadza vratane mna, mozno väcsia presnost ano, ale aj lepsi prijem? ano malo by to tak byt, no väcsina co poznam tvrdi ze so zapnutym glonass neregistruju ziadne zlepsenie (len zhorsenie vydrze) ba dokonca niektorí tvrdia ze zo zapnutym glonass maju horsi prijem ako bez neho. Napriklad sigma Rox11 nema vobec glonass a ani A-GPS ako maju garminy a s mojej skusenosti mozem povedat ze ma najlepsi prijem s tych zariadeni co som mal (momentalne mam fenix3 a mal som edge 520 a edge 130)
Akú máš nastavenú intenzitu displeja? Nemáš náhodou permanentne zapnutné osvetlenie?
To halo je to co si mi vysvetloval na jesen ked sme koncili sezonu v rakuskych vinohradoch?
src
src
Ale v kazdom pripade - trackovat mobilom sa da, ale radsej dedikovane zariadenie, ktore vydrzi podstatne dlhsie. V spojeni s Komoot je to radost, kedze garminacky planovac je na telefone nepouzitelny a stravacky (beta uz niekolko rokov) detto.
kristina : jas som mal nast. automaticky, skusim dat dnes na 40%, ale sa mi zdá že to vypnutie glonass pomohlo
Nie je nový. Teraz s ním začínam tretiu sezónu.
Coffey32 ja mám nastavený displej na 50%