nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
https://sport.noviny.sk/ostatne-sporty/43762-velits-nahnevany-na-vyber-cyklistov-pre-oh
Výjazdy na preteky, kde sa vyjazdievali body platil zväz.
S kym sa tam vlastne pretekas na tej drahe, ze uz si tuto spolocnost dotiahol do WorldTour diskusneho fora? Pozeram, ze ten 13ty v tej tabulke ma horsi vykon ako ten francuz, ktory dal v hodinovke 27km - ked mal uz cez 100 rokov. Navyse ta tabulka nehovori o najrychlejsej slovenskej Strava hodinovke, kedze vsetkym tym borcom trvala ta hodinovka dlhsie ako hodinu.
Chcel by som vidieť kohokoľvek, kto sa celý život snaží dostať na olympiádu, má solídne výsledky, behá po celom svete, hľadá si sponzorov sám. Už v podstate má miesto na Olympiádu, na najväčší sviatok športu. Už sa vidí ako kráča štadiónom pod kruhami a príde jeden Sagan a celoživotná snaha je fuč. A nebude mu to ľúto, nebude nasratý.
Len na okraj keď sa to zase otvorilo. Body sa vždy vyjazdia za krajinu. Nikdy nie na konkrétne meno. Normálne by sa mali potom vytvoriť kvalifikačné podmienky, ktorých splnenie by oprávňovalo určitého bajkera k účasti. Zvyčajne sa určí nejaký pretek kde sa vyberie reprezentant s momentálne najvyššou výkonnosťou. Nechám na zváženie, ako by dopadol kvalifikačný súboj Sagan, vs zvyšok slovenskej repre.
ktory z nasich cyklistov ktori aktualne jazdia bol najvyssie na nejakom svetovom majstraku/OH ?
P.S. Zase si "stihol" upraviť príspevok
.Keby sa konali v Londyne to by bola ina rec .tam.bola trat ovela menej narocna oproti extremne narocnej v Riu.
P.S. Zase si "stihol" upraviť príspevok
Si chorá. To akože zákaz úpravy príspevkov ? Ty kde žiješ. V ktorom storočí ? Zas trepeš nezmysly. Bavíme sa o nominácii na OH. Nie o olympijskej trati. Na OH necestoval náš najlepší jazdec. Nevybojoval si účasť v žiadnom nominačnom preteku. A vieš ako sa jazdia XCO preteky na olympiáde? Ak chceš dosiahnuť nejaký výsledok, rozhodcovia ťa nesmú stiahnuť z tratre, lebo tam zavadziaš lepším. Zdržujú sa potom, ked ťa predbiehajú o kolo, svojimi pádmi si v preteku nebezpečný aj pre súperov, ... Musíš vedieť jazdiť
Ešte mi povedz, keď si taký vzdelaný aký najlepší výsledok na XCO pretekoch na Českom poháre dosiahol v olympijskom roku náš v tom čase najlepší MTB pretekár a potom napíš aký najlepší výsledok dosiahol PS na českom pohári XCO. Nech teda porovnávame porovnateľné výsledky v porovnateľnej konkurencii.
Toto by som celkom vážne poprosil rozbiť na drobné - z čoho v diskusných príspevkoch na mtbiker.sk vyplýva, že dotyčný sa neudrží medzi červenou čiarou (teda za seba by som sa vzhľadom na parametre dráhy a kinetickú energiu potreboval udržať sa minimálne medzi čiarami, najlepšie rôznofarebnými alebo na červenej čiare (našťastie ale nie som No. 1 slovenský Strava dráhar)). A za predsviatočnú nechápavosť sa ospravedlňujem, ale za 40 rokov života som zvyknutý na porovnanie rozdielu medzi koňom a pštrosom, gepardom, antilopou alebo žirafou (ale načisčisto sa strácam, keď sa neporovnáva aspoň medzi koňom a koňom napríklad) ...
Pozrel som si ešte raz tie časy pri hodinovke. Na strave sa hodinovka na dráhe nastavuje dosť komplikovane. V podstate sa dá prejdená vzdialenosť porovnať údajom rýchlosti. Teda stĺpce, kde sú uvedené priemerné rýchlosti cyklistov sú zároveň aj prejdenými vzdialenosťami za 1 hodinu. A v téme WT, MS, ME atď. sa to ocitlo v spojitosti s príspevkom matej.burian1 o hodinovke. Pre porovnanie. Aké vzdialenosti prešli cyklisti za 1 hodinu na slovenskej dráhe pri použití aplikácie strava.com Teda možno by sa to dalo zaradiť medzi ,,atď,,.
Zas klameš, intriguješ. Tvrdil som ,,Hodinový cyklokros je veľmi o FTP - 60 minútovom dosiahnuteľnom maxime.,, nie že je o ,,ničom inom ako o FTP,, o ktorom furt nemáš jasno, čo to vlastne je - že je to vrodená vlastnosť, u každého ,,na štartovnej čiare,, iná a v rozličnej miere ovplyvniteľná. Ešte si z toho robíš srandu.