nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
no nikto to nenapisal lebo to je irelevantne. Mozno pre uctievacov karmy to nieco da lebo to co Lami stratil niekto iny dostal (viacmenej) len tak. Z pohladu xc to ale nic neriesi, skratka Sagan si splnil sen a Lamimu sa zruinoval sen/kariera
https://sportky.zoznam.sk/c/148251/cyklisticky-svet-tomu-nemoze-uverit-sagan-vymenil-miestenku-na-olympiadu
https://sportky.zoznam.sk/c/148251/cyklisticky-svet-tomu-nemoze-uverit-sagan-vymenil-miestenku-na-olympiadu
Nie nie, toto si pamätám celkom presne.
Ak by postupovalo podľa tých vopred zverejnených nominačných kritérií, mal ísť bez akejkoľvek debaty Michal Lami.
Na uci.org/mountain-bike/rankings sa dajú dohľadať UCI body zo sezóny 2016. K 31.5.2019 mal najlepší Slovák, Michal Lami, vyjazdených 738 UCI bodov, pričom druhý Slovák v poradí, Martin Haring, mal na konte 369 UCI bodov.
V tých nominačných kritériách bolo aj presne vysvetlené, ako sa to malo počítať. Ale či už by to bolo počítané zvrchu alebo zospodu, aj keby mal byť ten "rozhodujúci náskok" 40%, aj tak mal ísť bez akejkoľvek debaty Michal Lami.
Ešte k najlepšiemu umiestneniu slováka v XC na olympiádach.
milsu. To bolo myslené trocha s nadsázkou. Samozrejme, že Sagan je na tom kondične lepšie ako spolužiak - zhodou okolností tiež olympionik v XC, zatiaľ najlepší slovák na OH - ,,východňar,, Peťo. Hoci ten tiež od neho veľmi neutekal. 4. miesto na MS v CX. /od 3:15 minúty - kategória muži/
https://www.dailymotion.com/video/x16djm9' target='_blank'>https://www.dailymotion.com/video/x16djm9
Ale všetko je to len také veľmi +- porovnávanie. Ešte k tej becherovke. Aby to nevyzeralo, že sme v kuse chlastali. Co si pamätám, na strednej škole boli tri takéto mladícko - nerozvážne ,,alkoholové,, akcie viacerých študentov. Jedna bola uňho, kde býval - na štadióne Lokomotívy v Košiciach. Vtedy len začínal. Jazdil CX. Ale už vtedy mal profesionálny prístup - samozrejme sa alkoholu ani nedotkol /ako s Kittlom to neviem, uňho som zatial nepil a ani nemožem - som v príprave/ na rozdiel od nás nešportovcov.
Do nominácie pretekárov na Olympijské hry sa zarátajú body z olympijského rebríčka v termíne od 01. 02. 2016 do 25. 05. 2016.
Pretekár z najvyšším počtom bodov z olympijskej kvalifikácie v termíne od 1. 2. 2016 do konca kvalifikácie OH bude mať 80% istotu nominácie o 20% bude rozhodovať komisia MTB. To znamená že pretekár, ktorý má bodovo menšiu stratu na najlepšieho pretekára ako 20%,bude o nominácii rozhodovať Komisia MTB.Názorný príklad : 100 bodov je 100% ak má pretekár č 1- 100 bodov a pretekár bodovo za ním ma menej ako 80 bodov, bude nominovaný pretekár č 1.Ak má pretekár č 2 viac ako 80 bodov rozhodne o nominácii komisia MTB.
Ak sa vyjazdí druhá miestenka na olympijské hry. ... (ďalej nepodstatné)
Pridám krátky výsledkový servis:
V spomínanom období vyjazdili pretekári tieto body:
Mišo Lami: 311 (100%)
Martin Haring: 256 (82%)
František Lami: 39
Peter Sagan: 25
toto vsetko sa da lahucko vygooglit, tak neviem co tu riesite stale...
MVDP bude mat dilemu ci cesta abo XCO...pocitam ze pojde to druhe, ale ak sa mu o rok na jar bude darit estw viac na ceste...kto vie...obe ist nie je realne, kedze je to uz po 2 dnoch...
S nominačnými kritériami som nič neriešil.
(mimochodom, keby bolo rozhodnutie pred Riom na mne, rozhodol by som o Saganovi. Horšie je že v tom čase obe možné varianty mali svoje za aj proti a bolo treba rozhodnúť. Podľa mňa najväčšia chyba je na UCI, že nedala Saganovi divokú kartu. Žiadalo sa o ňu. Sagan vyjazdil pre SVK miesto na ceste)
Do nominácie pretekárov na Olympijské hry sa zarátajú body z olympijského rebríčka v termíne od 01. 02. 2016 do 25. 05. 2016.
Pretekár z najvyšším počtom bodov z olympijskej kvalifikácie v termíne od 1. 2. 2016 do konca kvalifikácie OH bude mať 80% istotu nominácie o 20% bude rozhodovať komisia MTB. To znamená že pretekár, ktorý má bodovo menšiu stratu na najlepšieho pretekára ako 20%,bude o nominácii rozhodovať Komisia MTB.Názorný príklad : 100 bodov je 100% ak má pretekár č 1- 100 bodov a pretekár bodovo za ním ma menej ako 80 bodov, bude nominovaný pretekár č 1.Ak má pretekár č 2 viac ako 80 bodov rozhodne o nominácii komisia MTB.
Ak sa vyjazdí druhá miestenka na olympijské hry. ... (ďalej nepodstatné)
Pridám krátky výsledkový servis:
V spomínanom období vyjazdili pretekári tieto body:
Mišo Lami: 311 (100%)
Martin Haring: 256 (82%)
František Lami: 39
Peter Sagan: 25
toto vsetko sa da lahucko vygooglit, tak neviem co tu riesite stale...
MVDP bude mat dilemu ci cesta abo XCO...pocitam ze pojde to druhe, ale ak sa mu o rok na jar bude darit estw viac na ceste...kto vie...obe ist nie je realne, kedze je to uz po 2 dnoch...
Ak je to naozaj tak, že sa brali do úvahy iba body získané v čase od 1.2. do 25.5.2016, tak to dosť mení situáciu. V tom prípade nominácia Michala Lamiho teda až taká jednoznačná nebola a beriem späť všetky svoje predchádzajúce vyjadrenia.
Je ale ten text spoľahlivý? Vyzerá totiž, akoby ho písal nejaký 15 ročný obdivovateľ Mariana Kotlebu :-/ Na webe SZC sa k oficiálnemu dokumentu, žiaľ, neviem dopátrať, no mám pocit, že tie nominačné kritériá nejako reálne porušené boli. Môžem sa ale mýliť.
aj tu sa o tom vtedy zivo diskutovalo...len Petra Hrica a Evu Orvosovu nikto nespominal
https://www.mtbiker.sk/clanky/8331/peter-sagan-bude-reprezentovat-slovensko-na-olympijskych-hrach-v-riu-de-janeiro-v-horskej-cyklistike-v-discipline-cross-country.html