Jasne, mohli si ich zavolat a bud zaplatia oni abo poistovna. Ale ide o to, ze ked vojdes do slepej ulice, tak nevies co dalej? Vratit na jej zaciatok sa uz neda?
To je pravda. Je to samozrejme len predpoklad a mozno boli naozaj v kritickej situacii, len sa nam to tu viacerym akosi nechce verit. Totiz zatial kam som s bajkom v ruke zliezol, odtial som aj vyliezol. A ked boli dvaja, o to mali situaciu lahsiu - mohli spolupracovat pri navrate hore. Dovod, kvoli ktoremu sa tazsie veri, ze boli v naozaj neriesitelnej situacii je, ze nikto normalny by sa tadial ani nesnazil zist dole, takze sa da predpokladat, ze nikto normalny ked uz by sa tam dostal, by ani nevolal HZS a vystveral by sa spät.
Tu nejde ani tak o ci vobec ten zasah zaplatia , ale o to ze v tej istej chvili mohol HZS v tej oblasti potrebovat niekto iny, niekto kto skutocne bol v ohrozeni zdravia alebo zivota
Tak plytvanie obmedzenymi zdrojmi nevidim v tomto pripade nejak kriticky. Ak ide o minuty, tak najpodstatnejsi je aj tak fakt, ci je vhodne pocasie pre let vrtulnika.
Dalsia vec je ta, ako svoju situaciu vnimali postihnuti.
Svojim prispevkom som chcel primarne povedat, ze necitim potrebu zakonom riesit zneuzitie HZS, kedze je to platena sluzba. Ak doslo k zneuzitiu, poistovna im to da pocitit (pokial vobec boli poisteni).
Celkom by ma zaujmalo, ze ak su poisteni, ci to poistovna preplati.
Co vam poviem. X krat sa mi uz stalo že u nas v Raji sa ma pytali cyklisti ci je ta alebo ona roklina zjazdna lebo podla turistickej mapy to vyzera ze hej. Myslim ze ďalší komentár to nepotrebuje.
sa mi zdá že až cez 50% výjazdov sanitky je kvôli prkotinám, kde to bolo neopodstatnené... tak isto väčšina požiarov je spôsobená faktorom ľudskej "hlúposti", že sa niečo zanedbalo, podcenilo atď.. napokon by sa tak dali kvalifikovať aj väčšina výjazdov HZS tak celkom nechápem to vzrušenie nad týmito dvoma... či vám pripadajú cyklisti ako skupina nadľudí?
okrem iného nikto nevie, či nemali napríklad nejakú chorobu ako cukrovka a podobne, alebo alergickú reakciu na štípanec, alebo úplne iný zdravotný dôvod prečo nemohli ísť odkiaľ prišli, alebo jednoducho by ich pritom zastihla tma, tak spanikárili atď.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Preco? HZS je platena sluzba. Ked im to preplati poistovna resp. maju na to, tak je to ich vec
Dalsia vec je ta, ako svoju situaciu vnimali postihnuti.
Svojim prispevkom som chcel primarne povedat, ze necitim potrebu zakonom riesit zneuzitie HZS, kedze je to platena sluzba. Ak doslo k zneuzitiu, poistovna im to da pocitit (pokial vobec boli poisteni).
Celkom by ma zaujmalo, ze ak su poisteni, ci to poistovna preplati.
okrem iného nikto nevie, či nemali napríklad nejakú chorobu ako cukrovka a podobne, alebo alergickú reakciu na štípanec, alebo úplne iný zdravotný dôvod prečo nemohli ísť odkiaľ prišli, alebo jednoducho by ich pritom zastihla tma, tak spanikárili atď.
https://www.hzs.sk/uploads/wysiwyg/legislativa/cennik%20cinnosti%202018-9.pdf
Pozrite si toto video https://www.facebook.com/azetazet/videos/419755638571781/?app=fbl