mas nizko sedlo, kratky predstavec otoceny do hora. aj keby si nechcel mat race poziciu vyzera ze ti je naozaj velky. pohodlie neriesime, to si si na nom zjavne nastavil podla seba
"Pretože ti je veľký" nie je zdovodnenie, len konstatovanie, ktore musi z niecoho vychadzat. Takze ?
Skrátené zdôvodnenie alebo ak chceš konštatovanie toho že sedlovka je skoro celá v ráme, krátky predstavec naopak, drop žiaden. Skrátka ti je veľký, ale ak ti je takto pohodlný, prečo nie Aj keď tvoje pocity v zjazde tomu nenasvedčujú.
Hack3rNinja600 Vdaka, tie argumenty uz zneju ako z cyklofora . Co sa tyka predstavca, ten ma 100mm a je povodny. Sedlo mam nizsie kvoli posunutym kufrom viac dozadu. Vraj je to prirodzenejsie (kufre vzadu) pre slapaje a aj vhodnejsie pre dlhsie vyjazdy. Od zmeny som krce nemal.
Pridavam este fotky s cyklistom (lavou rukou som ovladal fotak cez mobil, preto nie je na baranoch). Skuste prehodnotit, ci mi je stale velky. Velkost 52 (ja mam 54cm) ma o 13mm mensiu efektivnu dlzku hornej trubky a tusim aj kratsi predstavec. Na nom by som sa asi musel viac hrbiet a aj by ma v dropoch zacal krk boliet .
mozno o kusok hore sedlovku, lebo sa mi zda ze mas na prvej fotke dost velky uhol v kolene a to mas tretru v spodnej polohe. velky ti asi nie je, len ten posed je taky zvlastny ale ak sa ti na nom dobre takto jazdi a pises ze hej tak netreba riesit nic
Možno máš krátke nohy, ale skús tú sedlovku povytiahnuť a pojazdiť, aj keď na prvej foto nie je vidno v akom uhle máš členok pri vystretej nohe. Možno by to chcelo skúsiť aj dlhší predstavec..
Hack3r Kdesi som cital, ze sedlo ma byt asi 1-2cm nad baranmi. Keby sme sa mali podla toho riadit, 90% fora so sedlami takmer pri oblakoch, by splnalo definiciu pre zvlastny posed. Preto aj rozne odporucania beriem s rezervou. Ninja600
Kazdopadne sedlovku este budem posuvat. Cakam totiz zasielku z Ciny, ma mi prist o nieco uzsie sedlo, na test.
blackman Ani tvoja kukla nie je. Priliehava by ti urcite zopar wattov usetrila .
Musim sa chranit, minuly rok mi pri navrate z BK v Raci na Potocnej vletel pod tricko srsen a tak ma dostipal, ze som skoncil na pohotovosti. V 60km rychlosti dolu kopcom jednou rukou plne brzdy a druhou sa bit do hrude jak Freddie Mercury vo Wembley tiez nie je sranda. Odvtedy bez Buffky na bajk ani nesadnem.
Hack3r Kdesi som cital, ze sedlo ma byt asi 1-2cm nad baranmi.
Nesmieš čítať starú literatúru, alebo novú literatúru, ktorej autor je teoreticky vzdelaný z tej starej... Tak sme jazdili, keď som bol žiačik - a to bolo pred 50 rokmi!
Aj ja som raz dávno dal na rady "expertov" z fóra a kúpil rám 56 na mojich 183cm. Keď som nastavil sedlovku na moju výšku a dĺžku nôh, tak sedlovka bola vysunutá nad rysku maximálneho vysunutia. Kúpil som dlhšiu...400mm...predavač vytreštil oči keď som povedal že na cesťák . Lenže rozdiel medzi sedlom a riadítkami sa ustálil na viac než 20cm, čo bolo brutal a v spodnom úchope nejazditeľné . Odvtedy rady beriem s obrovskou rezervou , človek si tak ušetrí mnoho problémov a starostí. Každý sme totižto iní, iná postava, iné predpoklady, iný štýl jazdenia...
Nesmieš čítať starú literatúru, alebo novú literatúru, ktorej autor je teoreticky vzdelaný z tej starej... Tak sme jazdili, keď som bol žiačik - a to bolo pred 50 rokmi!
Podla mna by sa clovek nemal obmedzovat a mal by precitat toho co najviac, ci uz zo starej, ale aj z novej literatury, pre ziskanie lepsieho nadhladu.
Dovolim si sem pridat uryvok z knihy "ZINN & THE ART OF ROAD BIKE MAINTENANCE" od Lennarda Zinna. Myslim, ze ma celkom triezvy pohlad na tuto temu.
Aj ja som raz dávno dal na rady "expertov" z fóra a kúpil rám 56 na mojich 183cm. Keď som nastavil sedlovku na moju výšku a dĺžku nôh, tak sedlovka bola vysunutá nad rysku maximálneho vysunutia.
Novidíš, aj ja mám na 189cm 56-ku rám a sedí mi perfektne. Dnes ti viac povie stack and reach.
init
s tým že treba čítať čo najviac máš recht. A ja som zatiaľ čítal viac tej starej lit.
btw. tak obsiahly soft na determinovanie správneho rámu ako mali donedávna v EU dostupný www.competitivecyclist.com to som už dlho nevidel. A vychádzali z jednej knihy, vlastne z tabuliek velkostí a rozmerov: Greg Lemond´s Complete Book of Cycling. Rok 1988, mám ju v sekretári spolu s inými.
Marek.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skrátené zdôvodnenie alebo ak chceš konštatovanie toho že sedlovka je skoro celá v ráme, krátky predstavec naopak, drop žiaden. Skrátka ti je veľký, ale ak ti je takto pohodlný, prečo nie
Pridavam este fotky s cyklistom (lavou rukou som ovladal fotak cez mobil, preto nie je na baranoch). Skuste prehodnotit, ci mi je stale velky. Velkost 52 (ja mam 54cm) ma o 13mm mensiu efektivnu dlzku hornej trubky a tusim aj kratsi predstavec. Na nom by som sa asi musel viac hrbiet a aj by ma v dropoch zacal krk boliet
Ninja600
Kazdopadne sedlovku este budem posuvat. Cakam totiz zasielku z Ciny, ma mi prist o nieco uzsie sedlo, na test.
blackman Ani tvoja kukla nie je. Priliehava by ti urcite zopar wattov usetrila
Nie kazdy je dlhonohy skriatok ?
Podla mna by sa clovek nemal obmedzovat a mal by precitat toho co najviac, ci uz zo starej, ale aj z novej literatury, pre ziskanie lepsieho nadhladu.
Dovolim si sem pridat uryvok z knihy "ZINN & THE ART OF ROAD BIKE MAINTENANCE" od Lennarda Zinna. Myslim, ze ma celkom triezvy pohlad na tuto temu.
Novidíš, aj ja mám na 189cm 56-ku rám a sedí mi perfektne. Dnes ti viac povie stack and reach.
s tým že treba čítať čo najviac máš recht. A ja som zatiaľ čítal viac tej starej lit.
btw. tak obsiahly soft na determinovanie správneho rámu ako mali donedávna v EU dostupný www.competitivecyclist.com to som už dlho nevidel. A vychádzali z jednej knihy, vlastne z tabuliek velkostí a rozmerov: Greg Lemond´s Complete Book of Cycling. Rok 1988, mám ju v sekretári spolu s inými.
Marek.