Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
ivast
Chcel som povedať len tolko že primátor BA s tým nemá nič spoločné, lebo tento les nie je v majetku mesta. Je v majetku súkromných vlastníkov združených v urbarskom spoločenstve, ktoré aj zo zákona zodpovedá za hospodárenie. A pilčíkov a techniku si len prenajímajú od 1.svatojurskej (teda aspoň v 2018 tak bolo) . Takže rukopis je tam evidentný.
Viac otázok ti zodpovedia kompetentní tu: https://urbar.racan.sk/2018/05/Urbar-Raca-pozem.spol..html?m=1
Včera som išiel cesťákom Medené hámre a na vrchole, drevoťažba. Cesta celá zarúbaná, musel som čakať, kým ma lesný traktor pustí pokračovať ďalej. V nedeľu!
Inak, zaujímalo by ma, načo sú v BA lesoparku na cestách závory? Lebo v nedeľu boli komplet všetky čo som išiel, otvorené. Kamzík, Lamač, Medené hámre, Horvátka, Krkavec... majú to všetci v totálnom péčku. Dokonca na Horvátke som stretol v protismere partiu cestných motorkárov.
BigGuy Vzal som tam raz kamarata co jazdil MTB celkom dost, akurat len po zvazniciach a 2x skakal cez riaditka. Povedal, ze nikdy viac. Cerovka je pekna a ak mas zaklady tak aj velmi lahka. Ale ak si jazdil len asfalt po rovine, urcite pojazdi najprv par lensych ciest len si priviknut na nespevneny teren. Mozno by som zacal na pumptreku, to rychlo posunie schopnosti a sebavedomie.
Kenai zacal na pumptracku? sak nebude vediet co ma robit alebo sa rovno dolame.... cerovka mi pride ako singlac pre juniorov,..
Moj nazor, ze clovek co nema najazdene nieco v terene bude mat na cerovke problemy... akoze prejst to prejde ale bude mozno zosadat z bajku na par miestach kvoli pocitu bezpecia...rsp sa moze vytrieskat ako spomina Kenai.
Kenai zacal na pumptracku? sak nebude vediet co ma robit alebo sa rovno dolame.... cerovka mi pride ako singlac pre juniorov,..
Bohuzial som nezacal na pumptracku, dnes to velmi lutujem. Nemal by som milion zlozvykov co dnes odstranujem. A pumptrack sa da aj opatrne a pomaly. Ved to jazdia 5 rocne deti. Ale to bol len navrh, tak ci tak u nas nie je velmi kde.
A pumptrack je niekde v BA?
Akurát dnes sa chystám po práci, ale iba vybehnet hore od figara niekam hore a dole vyskúšať prvú jazdu.
Dik moc za názory a infosky
To ano, specialne Päťbojársky trail, tam som nepocul ze by neiekto mal problem, teda mozno az na Gonzalesa ci ako sa vola ten zjazd z Kamzika na zaciatku Pekná Cesta trail https://www.trailforks.com/trails/pekna-cesta/
Tú časť čo si označil tam je tuším taký úsek kde to môžeš strihnúť šrégom rovno alebo postupne (ak sa mýlim nech ma niekto opraví). Prípadne sa prejdi na Malý Slavín a odtiaľ po zvážniciach na Biely kríž. Ani ja to tu nepoznám na 100 %, spoznávam to tu necelý rok (a to v zime nejazdím), ale je tu toho fakt veľa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcel som povedať len tolko že primátor BA s tým nemá nič spoločné, lebo tento les nie je v majetku mesta. Je v majetku súkromných vlastníkov združených v urbarskom spoločenstve, ktoré aj zo zákona zodpovedá za hospodárenie. A pilčíkov a techniku si len prenajímajú od 1.svatojurskej (teda aspoň v 2018 tak bolo) . Takže rukopis je tam evidentný.
Viac otázok ti zodpovedia kompetentní tu:
https://urbar.racan.sk/2018/05/Urbar-Raca-pozem.spol..html?m=1
Inak, zaujímalo by ma, načo sú v BA lesoparku na cestách závory? Lebo v nedeľu boli komplet všetky čo som išiel, otvorené. Kamzík, Lamač, Medené hámre, Horvátka, Krkavec... majú to všetci v totálnom péčku. Dokonca na Horvátke som stretol v protismere partiu cestných motorkárov.
(asi sa to mysli tak, ze dole daju stojan, to je vsetko)
BigGuy Vzal som tam raz kamarata co jazdil MTB celkom dost, akurat len po zvazniciach a 2x skakal cez riaditka. Povedal, ze nikdy viac. Cerovka je pekna a ak mas zaklady tak aj velmi lahka. Ale ak si jazdil len asfalt po rovine, urcite pojazdi najprv par lensych ciest len si priviknut na nespevneny teren. Mozno by som zacal na pumptreku, to rychlo posunie schopnosti a sebavedomie.
Najskor chyba interpretacii
Moj nazor, ze clovek co nema najazdene nieco v terene bude mat na cerovke problemy... akoze prejst to prejde ale bude mozno zosadat z bajku na par miestach kvoli pocitu bezpecia...rsp sa moze vytrieskat ako spomina Kenai.
Bohuzial som nezacal na pumptracku, dnes to velmi lutujem. Nemal by som milion zlozvykov co dnes odstranujem. A pumptrack sa da aj opatrne a pomaly. Ved to jazdia 5 rocne deti. Ale to bol len navrh, tak ci tak u nas nie je velmi kde.
Akurát dnes sa chystám po práci, ale iba vybehnet hore od figara niekam hore a dole vyskúšať prvú jazdu.
Dik moc za názory a infosky
Pumptrack asi naj na zaciatok vo Vrakuni: https://www.facebook.com/Pumptrack-Vraku%C5%88a-OZ-Pedal-983089448531109/
Osobne mam radsej asfaltovy v Petrzalke, ale tam je to strasne male a zvacsa aj strasne plne. https://www.facebook.com/bikeingpumptracks/videos/1606289562823380/
https://www.google.com/maps/place/BMX+Klub+Bratislava-Ra%C4%8Da,+He%C4%8Dkova,+831+51+Ra%C4%8Da/@48.2031624,17.1455269,512m/data=!3m2!1e3!4b1!4m12!1m6!3m5!1s0x476c8f535c955ebd:0x166a1a0550926b53!2sPedal+Pump+Track!8m2!3d48.1479835!4d17.2041805!3m4!1s0x476c8e64ea313147:0xc90c830b29caa962!8m2!3d48.2032128!4d17.1464594