ja som si dnes vybehol na magurku 1107 m teplota hore bola -5 C a vyska snehu dobrich 5cm .pri tichto podmienkach mi cestou hore zamrzla kladka v prehadzovacke tak som ju musel nahrievat v dlani a cestou dole mi zamrzla polovica prevodov na kazete.a este sa mi podarilo stretnut srnku.
Tak ja to tam nepoznám, šiel som z dediny po červenej, bolo blato a mal som bágle. Ale keby bolo sucho asi to dám. A popri tej elektrickej rozvodni dohora (z Vavrečky pred starým pančom), ako sa kravy pasievajú, tam by som to asi nedal ani naľahko... A možno áno... Skúsim niekedy. Keď som dal natažko (5l mlieka v bágli) Rio de Klin...
Tak to áno, tade som bol tiež, tam to ide... Ja som myslel proti smeru hore ku vysielaču, potom na Javor a dolu do Tvrdošína,
ináč na ďalší týždeň v sobotu, nedeľu by si mi mohol helfnúť keby si chcel a nemal nič na robote, alebo hocikto, kto chce a nenechá za sebou bordel. Nejak presekať cestu z Ústia do Trstenej (cez les), ako z múru smer Trstená pred Ústím zabočíš doprava (koniec lesa, začiatok lúky, pod vysokým napätím) po lesnej ceste hore, tá je ešte v pohode, ale ďalej od vysielača dolu smer do Trstenej (po červenej) tam sa ani tlačiť nedá, iba niesť. Trochu to tam prejazdiť a vykosiť nech je viditeľná cestička. Kto to nepozná a nemá navi tak sa tam stratí. Ale - Je to turistická trasa, nie cyklistická... A - Neoficiálne a načierno by sa to robilo, takže potichu a "každý sám za seba", bez nároku na odmenu (akú odmenu? ???)
Aj keď, to majú asi iné inštitúcie na starosti. Ale tie na to očividne serú.
corsair Myslíš cez Uhlisko? Tak to zabudni. Minulý rok sa ešte toto dalo horko ťažko prejsť http://www.cykloserver.cz/f/390a243240/ ku koncu roka aj ten zjazd do Ústia bol náročný (prenášanie biku cez hlboké rigoly plné blata)... Tam to je totálne zničené ťažbou, tento rok som sa za vysielač ani nedostal pre pováľané stromy krížom cez všetko a ako bonus je tam najnovšie aj tabuľa pozor na fotopasce.
K Magurke. Používal som 4 prístupové cesty:
1) asfaltkou z Námestova klasika, len posledne v hornej polke už ťažbou zničené cesta, ktorá na MTB nevadí, len kedysi sa dalo ísť hore pomaly aj na cesťáku (nie žeby som tak bol).
2) od Zemianskej dediny - tadiaľ už nechodím, minulý rok v hornej časti už zničené ťažbou a aj v najväčších suchách tam bolo brodenie blatom
3) cez Javorový vrch parádička po tento kopec, potom už znova les neskutočne zničený ťažbou. Ako čerešnička ma dojalo vysypanie turistickej značenej cestičky, chodníka ílovitou hlinou. Za mokra, ani to nemusí byť po dažďoch, si viete predstaviť aké je to príjemné, či už pre turistu (nie že by tam vo veľkom chodili) alebo cyklistu...
4) z hrebeňa po červenej TZT, ale to len výnimočne
Nasledujúci spoločný úsek po hrebeni k vysielaču, je už tiež neskutočne zničený ťažbou, hlboké koľaje, rozrytý les niekoľko metrov na šírku, brodenie blatom aj v najväčších suchách. Aktuálne som sa teraz tadiaľ ani nedostal, keďže tam bolo plno pováľaných stromov a ešte veľa snehu. Musel som ísť obchádzkou.
Na Štefanovo (rôznymi cestami) alebo na Vavrečku som chodil len dolu, nikdy nie hore... Potom dolu na Námestovo po novej modrej TZT, aj keď je to tiež z polky cez vyťažený les...
Ešte aj Skorušina je po ťažbe, tak po okolí je naozaj ťažké nájsť peknú trasu
Tak ja viem jak to tam vyzerá, Uhlisko od vysielača do TS sú vodou vymyté koľaje od traktora hlboké 2m, ale od Západu (Slovnaft) hore po prameň je červená v pohode, akurát ďalej je to už fasa. pováľané stromy a zarastené, že trasu nevidno.... Takisto od zahradiek nad nemocnicov, tam je kúsok cesty aj.
O fotopasciach viem, sú to online fotopasce, keď ťa nasníma hneď to pošle poľovníkom, keď som tam bol raz na prechádzke tak ma poľovník zastavil a upozornil na medveďa, že tam je. Nech sa tam moc nemotám 😂😂😂, že ma videl
Na druhej strane, ten les je aasi súkromný a nie môj tak ma to absolutne nemusí trápiť a nemal by som tam aj tak čo hľadať... Už sa dostávame k politike zas...
cedulky o fotopasciach su tam uz par rokov, mozno ale dali nejake nove. To Uhlisko, no bohuzial, kazdy rok masivna tazba, prestava sa to uz podobat na seba. Chodievam tade od Tvrdosina hore a k priehrade zjazd. Cervena k priehrade na Ustie vobec nema zmysel, predminuly rok sa este dalo i ked ju nikto neudrziaval a bola tazko priechodna aj pre pesich, ale uz vlani po masivnej tazbe bola de facto nepriechodna. Treba ist lucnou cestou dole k priehrade a po asfalte na mur. Na Magurku chodievam zo Stefanova po hrebeni po cervenej, celkovo je to dost stupanie a v zavere velmi ostre, treba tlacit hodne. Javorak od Tvrdosina je vyzva, dal som to v sedle raz alebo dva krat, vlani som si kupil jedenasty prevod od wolftooth, je to myslim 48zub, ci 50 ? uz ani neviem, skusim toto leto uvidime )) Zjazdik v lete je to paradny ale padnes tam len raz. Od Magurky na Javorak je to po modrej prijemny lesny pojazd. Jazdim to ale len v lete.
Pretekové trate:
najmenšie deti : 200m
najmladší žiaci : 800m
mladší žiaci, starší žiaci : 2200m
dorastenci, muži, ženy, seniori : štart od STK 6000 m
Cesta po ktorej sa bude pretekať je asfaltová. Posledných 800m je asfalt v zlom stave. Na najdlhšej trati je priemerné stúpanie 6%. Maximálne stupanie je 12%.
Zápis pretekárov bude prebiehať na začiatku cesty na Magurku od 10:00 do 12:00.
Jednotlivé štarty začnú od 13:00
Štartovné: najmenšie deti, najmladší žiaci, mladší žiaci, starší žiaci 2€
Štartovné: dorast, muži, ženy, seniori 4€
Cyklistický prechod Zákamenskými chotármi je akcia pre všetkých MTB bikerov. Prejdeme skoro po všetkých kopcoch nad Zákamenným. Čakajú Vás krásne výhľady, aj náročná cyklistika a občerstvenie na trati a aj v cieli a hlavne veľa pozitívnych ľudí rovnakej kategórie. Registrácia je na ihrisku v Zákamennom. Tam bude aj štart aj cieľ. O všetko sa postaráme. Propozície trate a ostatné info na našom FB.
31.08.2019 Futbalové ihrisko Zákamenné.
Dve trate. Krátka trať, menej náročná.
Dlhá trať náročná na kondičku a techniku.
Registrácia od 09.00 h do 10.00 h.
Hromadný štart o 10.00 h.
Parkovanie v blízkosti areálu.
Občerstvenie na trati aj v cieli.
Štartovné 3,- EUR dospelí.
Deti do 15 rokov zadarmo.
Cyklistická prilba povinná.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ináč na ďalší týždeň v sobotu, nedeľu by si mi mohol helfnúť keby si chcel a nemal nič na robote, alebo hocikto, kto chce a nenechá za sebou bordel. Nejak presekať cestu z Ústia do Trstenej (cez les), ako z múru smer Trstená pred Ústím zabočíš doprava (koniec lesa, začiatok lúky, pod vysokým napätím) po lesnej ceste hore, tá je ešte v pohode, ale ďalej od vysielača dolu smer do Trstenej (po červenej) tam sa ani tlačiť nedá, iba niesť. Trochu to tam prejazdiť a vykosiť nech je viditeľná cestička. Kto to nepozná a nemá navi tak sa tam stratí. Ale - Je to turistická trasa, nie cyklistická... A - Neoficiálne a načierno by sa to robilo, takže potichu a "každý sám za seba", bez nároku na odmenu (akú odmenu? ???)
Aj keď, to majú asi iné inštitúcie na starosti. Ale tie na to očividne serú.
K Magurke. Používal som 4 prístupové cesty:
1) asfaltkou z Námestova klasika, len posledne v hornej polke už ťažbou zničené cesta, ktorá na MTB nevadí, len kedysi sa dalo ísť hore pomaly aj na cesťáku (nie žeby som tak bol).
2) od Zemianskej dediny - tadiaľ už nechodím, minulý rok v hornej časti už zničené ťažbou a aj v najväčších suchách tam bolo brodenie blatom
3) cez Javorový vrch parádička po tento kopec, potom už znova les neskutočne zničený ťažbou. Ako čerešnička ma dojalo vysypanie turistickej značenej cestičky, chodníka ílovitou hlinou. Za mokra, ani to nemusí byť po dažďoch, si viete predstaviť aké je to príjemné, či už pre turistu (nie že by tam vo veľkom chodili) alebo cyklistu...
4) z hrebeňa po červenej TZT, ale to len výnimočne
Nasledujúci spoločný úsek po hrebeni k vysielaču, je už tiež neskutočne zničený ťažbou, hlboké koľaje, rozrytý les niekoľko metrov na šírku, brodenie blatom aj v najväčších suchách. Aktuálne som sa teraz tadiaľ ani nedostal, keďže tam bolo plno pováľaných stromov a ešte veľa snehu. Musel som ísť obchádzkou.
Na Štefanovo (rôznymi cestami) alebo na Vavrečku som chodil len dolu, nikdy nie hore... Potom dolu na Námestovo po novej modrej TZT, aj keď je to tiež z polky cez vyťažený les...
Ešte aj Skorušina je po ťažbe, tak po okolí je naozaj ťažké nájsť peknú trasu
O fotopasciach viem, sú to online fotopasce, keď ťa nasníma hneď to pošle poľovníkom, keď som tam bol raz na prechádzke tak ma poľovník zastavil a upozornil na medveďa, že tam je. Nech sa tam moc nemotám 😂😂😂, že ma videl
Na druhej strane, ten les je aasi súkromný a nie môj tak ma to absolutne nemusí trápiť a nemal by som tam aj tak čo hľadať... Už sa dostávame k politike zas...
Pretekové trate:
najmenšie deti : 200m
najmladší žiaci : 800m
mladší žiaci, starší žiaci : 2200m
dorastenci, muži, ženy, seniori : štart od STK 6000 m
Cesta po ktorej sa bude pretekať je asfaltová. Posledných 800m je asfalt v zlom stave. Na najdlhšej trati je priemerné stúpanie 6%. Maximálne stupanie je 12%.
Zápis pretekárov bude prebiehať na začiatku cesty na Magurku od 10:00 do 12:00.
Jednotlivé štarty začnú od 13:00
Štartovné: najmenšie deti, najmladší žiaci, mladší žiaci, starší žiaci 2€
Štartovné: dorast, muži, ženy, seniori 4€
ONLINE REGISTRÁCIU TU !
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGDTGVoi4jS-zQyIP-gpOdsPG4ZegQ1C0nu85bIk8l2aFSfA/viewform
najprv takto...
a potom niečo pre cyklistov...
Hruštín - 15 Jun at 20:00
viac info https://www.facebook.com/chlebnickycykloprechod
Cyklistický prechod Zákamenskými chotármi je akcia pre všetkých MTB bikerov. Prejdeme skoro po všetkých kopcoch nad Zákamenným. Čakajú Vás krásne výhľady, aj náročná cyklistika a občerstvenie na trati a aj v cieli a hlavne veľa pozitívnych ľudí rovnakej kategórie. Registrácia je na ihrisku v Zákamennom. Tam bude aj štart aj cieľ. O všetko sa postaráme. Propozície trate a ostatné info na našom FB.
31.08.2019 Futbalové ihrisko Zákamenné.
Dve trate. Krátka trať, menej náročná.
Dlhá trať náročná na kondičku a techniku.
Registrácia od 09.00 h do 10.00 h.
Hromadný štart o 10.00 h.
Parkovanie v blízkosti areálu.
Občerstvenie na trati aj v cieli.
Štartovné 3,- EUR dospelí.
Deti do 15 rokov zadarmo.
Cyklistická prilba povinná.
Otázky smerujte na [email protected].