Skúšal som, pozeral som tutoriály, čítal som, no ani za boha mi nejde ride side kľuka odmontovať. Mám taký pocit, že ten stred, ktorý sa šrobuje priamo do kľuky nejak nesedí stým rozmerom, ktorý je vo vnútri kľuky tzn. priemer tej diery v kluke je menší ako na sťahováku.
Zdravím všetkých. Začalo mi na biku pukať v stredovom zložení tak som sa rozhodol ho prečistiť. Kľuky sú suntour XCM AX D PBBB, stredové systému Hollowtech II (aspoň myslím). A teraz k problému. Odmontoval som ľavú kľuku imbusom a tam som skončil. Ak dobre chápem mala by ísť ceľá kľuka vymontovať z ložiska a vysunúť. Tu sa však ani nehne, videl som, že sa dá pomocť kladivom, ale ani to nepomohlo a nechcem do toho mlátiť ako hluchý do dverí. Bike mám z druhej ruky a netuším, či bol tento komponent servisovaný. Je možné, že sa to tak spieklo alebo robím niečo zle? Vďaka za každú radu.
Caute, mate nejake napady ako zhodit zapecene kluky 4-hran so strhanym zavitom? Kluky aj stredove zlozenie sa mozu znicit tak kludne aj "silou", ale ako najlepsie? Vyklepavat po obvode by slo?
Ahojte. Potrebujem poradiť. Dva dni dozadu som zohnal starý favorit (neviem či f6 alebo iný ale to je jedno) na renováciu. Začal som si teda postupne diel po dieli rozoberať až som došiel k stredu bicykla. Nech som sa snažil ako som sa snažil nešla mi krytka von ani nič (je tam nejaká plastová, značku neviem ale je stará). Tak som skúsil wd-40 no ani o milimeter sa nepohlo. Skúšal som aj opatrne šróbovákom a kladivkom ale ani to nič. Neexistuje niečo čo by mi to pomohlo dať von? (Je to jediná vec čo ma brzdí a fakt neviem čo s tým) Ak by niekto reagoval napíšte fotky pošlem.
Ďakujem
Caute, mate nejake napady ako zhodit zapecene kluky 4-hran so strhanym zavitom? Kluky aj stredove zlozenie sa mozu znicit tak kludne aj "silou", ale ako najlepsie? Vyklepavat po obvode by slo?
vartik ak je ta kluka hlinikova, skusil by som ju nejako narezat (navrtat) k oske a potom by snad isla vyklepat. Ja teraz riesim combo kluka-pedal Zatial na to idem s WDckom, ale asi to bude potrebovat vasciu "paku"
Zohnal som stahovak na loziska a vecer idem na to. Modlim sa nech to ide. Rano som naivne isiel rezat osku stredoveho zlozenia pilkou na zelezo ale je to tvrde jak slak, to ani 0.1mm som do toho nevosiel.
Asi vyhlasim porazku...nepomohol ani stahovak spravnej velkosti. Drzia ako privarene. Najhorsie ze kluky su s nitovanymi prevodnikmi a najmensi prevodnik je akoby nalisovany na oske a nie je tam absolutne ziadne miesto na kotuc, ak by som to chcel odrezat flexou. Uz som bez napadov....?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem
Sťahovak na ložiská by mohol pomôcť
Mám tieto kľuky Race Face Ride:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/mtb/2-prevodni
k/race-face-ride-mtb-kluky-boost-175-mm-36-22-zubov-akcia.html
Ktorý z týchto sťahovákov je vhodný? Alebo je to jedno?
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-stredy
/force-stahovak-kluk-pre-octalink--klasicke-osi.html
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-
stredy/super-b-tb-6618-stahovak-na-kluky-pre-14-mm-kluc.html
Linky su ok len ich treba skopirovat cele, nie len podskrtnutu cast...