Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
V živote by mi nenapadlo zobrať cudzí bike, aj keby nebol zamknutý, to môže len posledný chudák, nejaká socka, duševný maloroľník.
Zlodeji boli, sú aj budú - a bicykle sú veľmi lákavý cieľ, keďže krádeže sú jednoduché - samotná krádež je pomerne jednoduchá, transport/uskladnenie ukradnutého je malina, speňaženie je jednoduché. A zisk môže byť veľmi vysoký.
Určite by som nepovedal, že ich kradnú len nejaké "socky", bicykle sú aj v hľadáčiku profi zlodejov. Môžno niekde budú aj prevažovať.
keby zlodej zil v strachu ze dostane napr. dobru nakladacku a ze to fakt bude boliet dobre si rozmysli ci kradnut bude alebo nie.
Niektorí zlodeji by žili v strachu, niektorí by sa lepšie pripravili na samotnú krádež alebo na konfrontáciu. Niektorých by to vôbec neodradilo, keďže sú situácie (možno aj prevažujú), kedy široko-ďaleko nie sú ľudia, ktorí by sa o "dobrú nakladačku" postarali. Či by dostali nakladačku od niekoho po tom, ako by ich súd uznal vinnými?
V ére "nakladačiek" by sa kradlo ďalej a asi v približne rovnakej miere s tým, že "normálni" ľudia by sa akurát mohli viac báť.
Ak ide o opatrenia, ktoré môže urobiť každý z nás, tak odporúčam sa zamerať na zabezpečenie bicyklov, kvalitné kamery (keď zabezpečenie nepomôže, aspoň nech je vidieť, kto niečo ukradol), kúpu komponentov s jasným pôvodom...
Ak ide o celospoločenské opatrenia, tak navrhovať ich nie je také jednoduché. Ak existuje rozsiahlejší organizovaný zločin v tejto oblasti, tak by väčšia aktivita polície v oblasti monitorovania a jeho rozkladania mohla priniesť citeľnú zmenu k lepšiemu.
Tak za prvé, k bicyklu by sa mal vydávať niečo ako "techničák" na auto, s menom najiteľa, a výrobným číslom na ráme.
Čiže bicykle na izerát by sa predávali len s "papiermi" a bolo by treba ísť na prepis na políciu, tak ako keď kupuješ jazdené auto.
Tým pádom by sa kradnutý bicykel stal bezcenný lebo by si ho nevedel predať.
Polícia by mala mamatkovo zastavovať cyklistov a namiesto "fukania" by mala kontrolovať papiere, a ked ich nemáš bicykel zabaviť. Bodka.
Tiež výrobcovia by už mohli do rámu zabudovať GPS lokátor, ktorý by sa nedal nijak vymnotovať.
To by dosť pomohlo.
Podľa mňa hrozba bitky odradí máloktorého zlodeja. Z detstva poznám niekoľko zlodejov, ktorí kradli úplne všetko čo sa dalo predať a tí nemali problém sa pobiť. Proste tupelá, vymetené mozgy, s takými nemať nikdy nič spoločné.
Žiadny zlodej neráta s tým, že ho chytia....a žiadny trest nezníži počet krádeží. Sú krajiny kde odtínajú ruky a zlodejom to veľmi nevadí. Podľa mňa je jediné riešenie v tom, aby mal človek problém predať takýto bicykel.
ale tiez mas k tomu znacky a nemozes karoseriu len tak hodit do kosa ako ram bajku, musi to odhlasit a to len ak to zosrotujes a je k tomu kopec poplatkov.
Ukradnu bajk, rozpredaju diely, keby aj boli papiere na ram tak ten zahodia a vybavene. A papiere mas uz teraz, vola sa to nakupny doklad.
Registraciu bicyklov vidim skor ako kontraproduktivne riesenie. Pridalo by to znacnu cast byrokracie, co by predrazilo a skomplikovalo vlastnictvo bicyklov. Taktiez si neviem predstavit ako by to v praxi bolo mozne kontrolovat. Najma ak drviva vacsina cyklistov jazdi mimo ciest.
Zmysel v tom vidia bikeri, ktori vlastnia stroje za nejaky ten peniaz. Avsak priznajme, ze drviva vacsina kupuje 250 eurove bicykle v Decathlone. Ist s tym este absolvovat registracnu torturu na policiu by bolo o nervy.
Hmm, na druhu stranu, niekedy by nebolo zle, keby bolo menej bicyklov na uliciach, resp. nie tak bicyklov ako skor podaktorych kvazi-cyklistov, neznalych pravidiel cestnej premavky.
V base sa ma clovek lepsie ako na ulici. Taky co si v base zvykne. Este z auta na kameru zakyva ze ide naspat.
Radsej miesto basy by som dal 100 ran bicom do krvy a potom na 3 dni k stlpu hanby.
Za kazdy jeden ukradnuty bicykel by som naparil zlodejovi nonstop mesiac pozerania slovenskych serialov a k tomu rovnako nonstop pesnicky od Rytmusa. Chalan by si to rozmyslel uz po prvej lopke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zlodeji boli, sú aj budú - a bicykle sú veľmi lákavý cieľ, keďže krádeže sú jednoduché - samotná krádež je pomerne jednoduchá, transport/uskladnenie ukradnutého je malina, speňaženie je jednoduché. A zisk môže byť veľmi vysoký.
Určite by som nepovedal, že ich kradnú len nejaké "socky", bicykle sú aj v hľadáčiku profi zlodejov. Môžno niekde budú aj prevažovať.
Niektorí zlodeji by žili v strachu, niektorí by sa lepšie pripravili na samotnú krádež alebo na konfrontáciu. Niektorých by to vôbec neodradilo, keďže sú situácie (možno aj prevažujú), kedy široko-ďaleko nie sú ľudia, ktorí by sa o "dobrú nakladačku" postarali. Či by dostali nakladačku od niekoho po tom, ako by ich súd uznal vinnými?
V ére "nakladačiek" by sa kradlo ďalej a asi v približne rovnakej miere s tým, že "normálni" ľudia by sa akurát mohli viac báť.
Ak ide o opatrenia, ktoré môže urobiť každý z nás, tak odporúčam sa zamerať na zabezpečenie bicyklov, kvalitné kamery (keď zabezpečenie nepomôže, aspoň nech je vidieť, kto niečo ukradol), kúpu komponentov s jasným pôvodom...
Ak ide o celospoločenské opatrenia, tak navrhovať ich nie je také jednoduché. Ak existuje rozsiahlejší organizovaný zločin v tejto oblasti, tak by väčšia aktivita polície v oblasti monitorovania a jeho rozkladania mohla priniesť citeľnú zmenu k lepšiemu.
Čiže bicykle na izerát by sa predávali len s "papiermi" a bolo by treba ísť na prepis na políciu, tak ako keď kupuješ jazdené auto.
Tým pádom by sa kradnutý bicykel stal bezcenný lebo by si ho nevedel predať.
Polícia by mala mamatkovo zastavovať cyklistov a namiesto "fukania" by mala kontrolovať papiere, a ked ich nemáš bicykel zabaviť. Bodka.
Tiež výrobcovia by už mohli do rámu zabudovať GPS lokátor, ktorý by sa nedal nijak vymnotovať.
To by dosť pomohlo.
kym sa za kradeze nebudu odtinat koncatiny, tak neprestanu ...
nic ine ako strach ta neprinuti rozmyslat inak (to neplati len pri kradeziach)
Niečo ako majú autá? A kradnú sa aj napriek tomu
Ci akoze papiere len k ramu? alebo len k vidle? kolesam?
ale tiez mas k tomu znacky a nemozes karoseriu len tak hodit do kosa ako ram bajku, musi to odhlasit a to len ak to zosrotujes a je k tomu kopec poplatkov.
Ukradnu bajk, rozpredaju diely, keby aj boli papiere na ram tak ten zahodia a vybavene. A papiere mas uz teraz, vola sa to nakupny doklad.
Zmysel v tom vidia bikeri, ktori vlastnia stroje za nejaky ten peniaz. Avsak priznajme, ze drviva vacsina kupuje 250 eurove bicykle v Decathlone. Ist s tym este absolvovat registracnu torturu na policiu by bolo o nervy.
Radsej miesto basy by som dal 100 ran bicom do krvy a potom na 3 dni k stlpu hanby.