Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
K tym kameram: my objednavame kamerovy system na parkoviska, a ten stoji cca 200 000€. su to fullhd kamery s nocnym videnim, citanim spz, serverom na ukladanie, napojeny ma PZ SR. toto si nejaka firmicka nekupi, lebo radsej si da za 100€ opravit rozbite okno.
Zabezpecit bike si musi kazdy sam podla moznosti
Aj ten GPS lokator je taky ze zlodej si bude nosti rusicku z aliexpresu za 15€.
Nutit ludi dat si registrovat bajky ako auta je nezmysel.
Skor by som bral za napad zriadit nejaky free register na baze dobrovolnosti, a kazdy kto chce by si tam zaregistroval svoj bajk, Keby ho chcel predat, tak by to v tom prepisal, ako s autami, ale bolo by to dobrovolne. Verim, ze poctivci by do toho isli.
Mozno by sa tym zamedzila vymena komponentov z kradezi, ze niekto si kupi original ram a ostatne diely ma lopaty, predsa len, drahsie veci ako vidlice tiez maju SN.
Ale vsak take registre su, su aj registre kradnutych bikeov a su aj platene ochranne/registracne nalepky ktore si mozes dat na kazdy komponent. A napriek tomu su tie registre prazdne a casto umieraju lebo/alebo su nevyuzivane....
no napr nech sa ti co sa tolko rozhorcovali a davali ze povinne registracie a pod. priznaju ze kolko venovali gogoleniu tych veci a v kolkych su registrovani.
A dalsia vec je, ako bolo spomenute - kupa veci bez papierov, od podozrivych ludi. A to nie len bicykle, ale napr. take autoservisy alebo z druhej ruky nahradne diely na auta "bez papierov" a "bez faktur". Ktohovie kolko ludi aj tu v tomto vlakne to vyuziva.
K tym kameram: my objednavame kamerovy system na parkoviska, a ten stoji cca 200 000€. su to fullhd kamery s nocnym videnim, citanim spz, serverom na ukladanie, napojeny ma PZ SR. toto si nejaka firmicka nekupi, lebo radsej si da za 100€ opravit rozbite okno.
To sú divné ceny, kedysi to bolo drahé, ale dnes by si za toľké peniaze vyriešil už aj priemerné mesto. Spolupracujem s dvomi firmami, čo robia o.i. kamerové systémy a mám informáciu, že dnes sa to dá urobiť na vysokej úrovni za zlomok bývalých cien.
ja by som sa ťa spýtal, ty keď ideš kupovať ojazdené auto, tak rovno v mobile kukáš vin číslo vozidla či nie je kradnuté? toto ak spraví desatina populácie, že si to overuje kade tade, lebo zlodeji sa viac menej boja, nakoľko sa pri povinnej registrácií na to príde veľmi rýchlo.
to isté je aj o krádežiach mobilov. ukradli mi mobil, dal som to na stránku kde sa zadáva kradnutá elektronika s SN a koľko ľudí čo kupuje mobil z druhej ruky používa takéto stránky? nula celá nula celá nula? lebo o tom ľudia ani nevedia a nie je to povinné. našli to policajti, lebo každý mobil má jedinečné registračné číslo v sieti a stačí keď ho niekto zapne a policajti to vedia lokalizovať. zlodeja ale nevypátrali.
ak bude povinné označovanie bicyklov a možná kontrola, ľudia o tom budú vedieť, bude aj väčší problém sa zbaviť bicykla.
ako píšem, musí to byť celoplošne, napríklad v eú. ak by sa aj kradli bicykle, tak pri vývoze zo schengenu ti ho môžu skontrolovať a tam sa môže zistiť pôvod a majiteľ. týmto by si zabezpečil aby sa bicykle nekradli a nevyvážali na ukrajinu a pod.
druhá možnosť ak už kupuješ jazdenku budeš potrebovať doklad o kúpe od predchádzajúceho majiteľa. málokto z ľudí by kupoval jazdený bajk z ukrajiny, srbska alebo USA. alebo ti bude stačiť na svk sn číslo, ktoré je vyrazené na ráme. týmto budeš riešiť krádeže na Slovensku ale nie vývoz a dovoz kradnutých bicyklov, čo znamena, že sa trošku sťaží predajnosť tých bicyklov.
Vcera (vlastne uz predvcerom) mi v Presove nejaky dobrak ukradol mojho veterana.
Policia ma videozaznam ale zlodejovi tvar nebolo vidno cez siltovku. Kazdopadne boli policajti velmi ochotni a zdokumentovali, co sa dalo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zabezpecit bike si musi kazdy sam podla moznosti
Aj ten GPS lokator je taky ze zlodej si bude nosti rusicku z aliexpresu za 15€.
Nutit ludi dat si registrovat bajky ako auta je nezmysel.
Skor by som bral za napad zriadit nejaky free register na baze dobrovolnosti, a kazdy kto chce by si tam zaregistroval svoj bajk, Keby ho chcel predat, tak by to v tom prepisal, ako s autami, ale bolo by to dobrovolne. Verim, ze poctivci by do toho isli.
Mozno by sa tym zamedzila vymena komponentov z kradezi, ze niekto si kupi original ram a ostatne diely ma lopaty, predsa len, drahsie veci ako vidlice tiez maju SN.
A dalsia vec je, ako bolo spomenute - kupa veci bez papierov, od podozrivych ludi. A to nie len bicykle, ale napr. take autoservisy alebo z druhej ruky nahradne diely na auta "bez papierov" a "bez faktur". Ktohovie kolko ludi aj tu v tomto vlakne to vyuziva.
A este by na tom stat mohol co to zarobit, registracny poplatok by sa odvijal od kupnej ceny bicykla
To sú divné ceny, kedysi to bolo drahé, ale dnes by si za toľké peniaze vyriešil už aj priemerné mesto. Spolupracujem s dvomi firmami, čo robia o.i. kamerové systémy a mám informáciu, že dnes sa to dá urobiť na vysokej úrovni za zlomok bývalých cien.
Opýtam sa na to a dám vedieť.
to isté je aj o krádežiach mobilov. ukradli mi mobil, dal som to na stránku kde sa zadáva kradnutá elektronika s SN a koľko ľudí čo kupuje mobil z druhej ruky používa takéto stránky? nula celá nula celá nula? lebo o tom ľudia ani nevedia a nie je to povinné. našli to policajti, lebo každý mobil má jedinečné registračné číslo v sieti a stačí keď ho niekto zapne a policajti to vedia lokalizovať. zlodeja ale nevypátrali.
ak bude povinné označovanie bicyklov a možná kontrola, ľudia o tom budú vedieť, bude aj väčší problém sa zbaviť bicykla.
druhá možnosť ak už kupuješ jazdenku budeš potrebovať doklad o kúpe od predchádzajúceho majiteľa. málokto z ľudí by kupoval jazdený bajk z ukrajiny, srbska alebo USA. alebo ti bude stačiť na svk sn číslo, ktoré je vyrazené na ráme. týmto budeš riešiť krádeže na Slovensku ale nie vývoz a dovoz kradnutých bicyklov, čo znamena, že sa trošku sťaží predajnosť tých bicyklov.
https://www.facebook.com/1148749338/posts/10209286258410674?sfns=mo
Nezaregistrovani maju smolu.
Nezaregistrovani maju smolu.
Tu máš:
https://sport.bazos.sk/inzerat/100492380/2018-Specialized-Camber-Expert-karbonove-vlakno.php
Policia ma videozaznam ale zlodejovi tvar nebolo vidno cez siltovku. Kazdopadne boli policajti velmi ochotni a zdokumentovali, co sa dalo.