Tie triky by aj mna zaujimali, zide sa. Ja sa proti takymto "priatelom" cyklistov co sa hraju na co najtesnejsi prejazd branim velmi jednoducho - nejdem po tej spinavej krajnici za bielou ciarou, ale idem v pravej stope vozidiel a vtedy ma jednoducho nemozu obist v ramci pruhu bez toho, aby z neho nevybocili. A potom nemaju na vyber - bud pribzdia (ak ide vo vedlajsom pruhu tym istym smerom dalsie auto), abo sa rovno preradia do druheho pruhu. Uplatnujem to na useku Racianska - Raca, kde naozaj ti vodici jazdia ako slepi a keby som siel po krajnici, tak sa silou mocou chce ten v pravom pruhu vojst medzi auto vlavo a mna a to je to najhorsie...
Jezus, robim to dost podobne na usekoch, kde vidim, ze napr najblizsich 30m mozem ist absolutne po kraji, ale potom je tam bud jama alebo proste ina prekazka a nechcem sa nepredvidatelne vyklonit zo smeru..tak radsej plynulo prejdem do pravej stopy vozidla uz skor.
a na mna nevytrubuju, pri mojej rychlosti nemusia az tak pribrzdovat
teda to ukazuje na tu nasu Slovensku "uroven" prave v tomto vidlactve sa odlisujeme od zapadnych krajin,aj ked vynimky sa najdu vsade,to proste nepotrebuje ani komentar je to nechutne co dokazu niektory blbci urobit.
No, čo dodať, Kysučan Vystáva však otázka, ako sa pohyboval ten balík po ceste - túto tému riešili v poslednom čísle VELA mám dojem. Nie vždy sa aj žiletkári správajú tak ako by mali.
co mas proti kysucanom ? aj ja som kysucan ale taky sedliak ako on som neni
Nie su vsetci rovnaky. Vsade sa najdu aj taky, aj onaky. Napr. ja, ked vidim znacku KM, CA..nikdy neviem, co cakat. Prepac. Par krat ma skoro zramovali.
Nie su vsetci rovnaky. Vsade sa najdu aj taky, aj onaky. Napr. ja, ked vidim znacku KM, CA..nikdy neviem, co cakat. Prepac. Par krat ma skoro zramovali.
Fiha to som nevedela,ze to takto funguje..no,budem si davat majzla...
..len nech ma nezramuje M@to..
debili sa najdu vzdy a vsade....bohuzial
clanok aspon utvrdil moj odpor voci jazdeniu po tich nasich slavnych cestach...t. j. cesty vyuzivat len na rychle presuny z lesa a vyhybat sa im co najviac ako sa len da
tiez sa cudujem preco je teraz v mode prechadzat z MTBcka na ziletku...hmm, dychat smrad, bezohladni vodici a este aj stupidni delikventi...
chlapy ziletkari, vy ste fakt odvazny
kdez to v hore pohoda klidek, obcas nejaka zver....odhliadnuc od nasich lomidrevov a panov na motorovych tatosoch
no vzdy je to v akej takej znesitelnej forme
A jazdiť po lese a stretávať sa v zjazdoch so zatvorenými závorami, alebo s kmeňmi stromov voľne pohodenými krížom cez chodník? A z času na čas sa proti tebe vyrúti motorka alebo štvorkolka?
O takýchto prípadoch je na tomto webe hodne tém. Len treba hľadať. Ale o napadnutí cyklistu vodičom na ceste som sa dočítal prvý raz. A raz sa tu niečo písalo, keď banda cigáňov prepadla na ceste nejakých gumkáčov z Prešova.
Práve preto nejazdím po veľmi frekventovaných cestách. Radšej si jazdím po Tatrách, kde toľko magorov nie je, a ani ma tam už teraz veľmi neohrozujú kamióny. To sa nedá povedať o ceste z KK do PP. Ísť touto cestou, to je masaker.
asi som z inej planety, ale zatial som sa so ziadnymi zavretymi zavorami a BEZOHLADNYMI motorkarmi nestretol...dufam, ze sa ani nestretnem
ano, pripady ako tento sa na cestach nestavaju kazdy den, ale kamiony a bezohladni vodici mne osobne stacia na to, aby som sa im zdaleka vyhybal
Zaklincujem to?
Po cestách sa dá jazdiť pri dodržaní istých pravidiel. Ako píše jezus, netreba ísť napravo, ale naľavo od čiary. Treba byť na všetko prichystaný, trochu vnímať zvuky a správať sa podľa nich. Treba mať zlaté nervy, nenechať sa rozhádzať, byť stále v strehu a zachovať pokoj. Ono častokrát to vyzerá beznádejne keď ide auto v protismere, ale stačí len jemne uhnúť a nie sa hneď hádzať do trávy. Ďalej treba predvídať, sledovať autá z bočných ciest, ľudí skáčucich do cesty a buď sa správať stále ako na vedľajšej ceste alebo skúsiť po meste opačnú taktiku a teda si vynucovať prednosť aj tam kde ju nemám.
Ak ide skupinka, som zástancom jazdy vedľa seba. Vodiča to rozčuľuje, ale zas sa nemôže s čistým svedomím pustiť do riskantného manévru a musí vyčkať kým má voľnú protismer. Riziko tu je, viď článok na začiatku.
giro: tebou popisany sposob jazdy po cestach povazujem za adrenalin, ktory niekomu chyba a preto ho aj vyhladava. A vsetci ti, co jazdia cestu takpovediac odmalicka, su na vsetky tebou popisane uskalia pripraveni.
Skryty kamen v listi alebo mokry sikmy koren som schopny zdolat aj s bikom na chrbte, ale jazdu pod podvozkom ci na kapote auta zvladnut neviem. Ja by som o svojom byti ci nebiti v sedle rozhodoval najradsej sam. Nerad by som svoj osud zveroval kamionistovi lenivemu bribrzdit.
Asi tak ako píšeš, niekomu chutí rastlinná džungľa a bojuje s nástrahami lesa, inému plechenná a tiež mu nie je neprirodzené buchnúť niekomu do späťáku, prípadne kopnúť tretrou do dverí v zápale boja o miesto na ceste ...
to kopnutie tretrou poznam...taktiez hadzanie plneho bidonu po dilinkovi v bielej Fabii...jaaaaj, este teraz to mam pred ocami
...rozne discipliny sa deju na cestach...cyklistika, pretlacanie, hody/vrhy, zapasy vo volnom style...no a potom pride debil ktory to cele pokazi sportovou strelbou
Zhrnut to mozeme asi tak, ze Slovensko je sportova krajina a na slovenske cesty sa dostava coraz viac druhov sportu.
A inak suhlas s girom - ked sa presuvam na biku v ramci BA tych par metrov z domu do prace po frekventovanych tahoch, tak si priestor vynucujem natvrdo a funguje to o dost lepsie a je to neporovnatelne bezpecnejsie, nez keby som sa uhybal uplne ku kraju a tvaril sa ako zranitelny cyklista, ktoremu netreba dat prednost. Ti vodici proste vycitia urcite "sebavedomie" abo ako to nazvat a potom cyklistu na ceste respektuju a nechavaju priestor. Samozrejme to ale neznamena, ze netreba sledovat a predvidat, vzdy sa najde magor, co si mysli, ze on to z vedlajsej stihne skor ako ten "vlecuci sa" cyklista a samozrejme, ze nema spravny odhad...
Co sa tyka jazdy po ceste tak som zastancom menej agresivnej strategie ako giro, pretoze staci jeden "debo" co nezabrzdi a dalej nechcem ani pomysliet. Inak, v poslednom case mam celkom dobre skusenosti (klop, klop) a to ako s autobusakmi, tak aj kamionistami. Vzdy ked je uzka cesta a cakaju kym je volno, tak im za to podakujem...kyvnem rukou alebo zamavam Ale vzdy sa samozrejme najde vynimka...ale aby som niekomu potom nieco ukazoval alebo snad kopal to nie. Nikdy neviem ci na krajnici potom nezastavi a nevyjde z auta daka vyholena hlava s palicou a pod. A co sa tyka jazdy vedla seba na ceste, tak je to pekna somarina, potom sa ani necudujem, ze su nasraty a nervozny (to neznamena ze schvalujem ako sa spraval ten idiot, ale asi mal nejaky dovod a nieco ho nastvalo...)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a na mna nevytrubuju, pri mojej rychlosti nemusia az tak pribrzdovat
Fiha to som nevedela,ze to takto funguje..no,budem si davat majzla...
..len nech ma nezramuje M@to..
stavim sa ze ta X5ka mala cierne folie aj na spatakoch a najlepsie znacku BA-X7777
Vidim, ze jazdit cestu na slovensku je velka zabava
nie nie dijck...jazdit cestu na Slovensku je vacsi adrenalin ako AM.EN
...ja stale ale tvrdim ze "naj" magori na cestach su soferi primestskych autobusov
geroy...myslim ze mozno aj hej...ako mi raz dutch napisal :" cierne auto, cierne folie, cierna minulost, cierna buducnost "
clanok aspon utvrdil moj odpor voci jazdeniu po tich nasich slavnych cestach...t. j. cesty vyuzivat len na rychle presuny z lesa a vyhybat sa im co najviac ako sa len da
tiez sa cudujem preco je teraz v mode prechadzat z MTBcka na ziletku...hmm, dychat smrad, bezohladni vodici a este aj stupidni delikventi...
chlapy ziletkari, vy ste fakt odvazny
kdez to v hore pohoda klidek, obcas nejaka zver....odhliadnuc od nasich lomidrevov a panov na motorovych tatosoch
no vzdy je to v akej takej znesitelnej forme
PS: ziletkari, dufam ze ma teraz neukamenujete
O takýchto prípadoch je na tomto webe hodne tém. Len treba hľadať. Ale o napadnutí cyklistu vodičom na ceste som sa dočítal prvý raz. A raz sa tu niečo písalo, keď banda cigáňov prepadla na ceste nejakých gumkáčov z Prešova.
ano, pripady ako tento sa na cestach nestavaju kazdy den, ale kamiony a bezohladni vodici mne osobne stacia na to, aby som sa im zdaleka vyhybal
Po cestách sa dá jazdiť pri dodržaní istých pravidiel. Ako píše jezus, netreba ísť napravo, ale naľavo od čiary. Treba byť na všetko prichystaný, trochu vnímať zvuky a správať sa podľa nich. Treba mať zlaté nervy, nenechať sa rozhádzať, byť stále v strehu a zachovať pokoj. Ono častokrát to vyzerá beznádejne keď ide auto v protismere, ale stačí len jemne uhnúť a nie sa hneď hádzať do trávy. Ďalej treba predvídať, sledovať autá z bočných ciest, ľudí skáčucich do cesty a buď sa správať stále ako na vedľajšej ceste alebo skúsiť po meste opačnú taktiku a teda si vynucovať prednosť aj tam kde ju nemám.
Ak ide skupinka, som zástancom jazdy vedľa seba. Vodiča to rozčuľuje, ale zas sa nemôže s čistým svedomím pustiť do riskantného manévru a musí vyčkať kým má voľnú protismer. Riziko tu je, viď článok na začiatku.
Skryty kamen v listi alebo mokry sikmy koren som schopny zdolat aj s bikom na chrbte, ale jazdu pod podvozkom ci na kapote auta zvladnut neviem. Ja by som o svojom byti ci nebiti v sedle rozhodoval najradsej sam. Nerad by som svoj osud zveroval kamionistovi lenivemu bribrzdit.
...rozne discipliny sa deju na cestach...cyklistika, pretlacanie, hody/vrhy, zapasy vo volnom style...no a potom pride debil ktory to cele pokazi sportovou strelbou
A inak suhlas s girom - ked sa presuvam na biku v ramci BA tych par metrov z domu do prace po frekventovanych tahoch, tak si priestor vynucujem natvrdo a funguje to o dost lepsie a je to neporovnatelne bezpecnejsie, nez keby som sa uhybal uplne ku kraju a tvaril sa ako zranitelny cyklista, ktoremu netreba dat prednost. Ti vodici proste vycitia urcite "sebavedomie" abo ako to nazvat a potom cyklistu na ceste respektuju a nechavaju priestor. Samozrejme to ale neznamena, ze netreba sledovat a predvidat, vzdy sa najde magor, co si mysli, ze on to z vedlajsej stihne skor ako ten "vlecuci sa" cyklista a samozrejme, ze nema spravny odhad...