Zdravím, chcem sa spýtať máte niekto skúsenosti ako správne postupovať pri lakovaní hlinikovych/ duralovych doplnkov na bicykli? Konkrétne sa jedná o predný a zadný náboj, nakoľko budem vypletať kolesá z dôvodu výmeny ráfikov za iné, tak ked to bude rozobraté by som to rád prelakoval, ja by som to robil takto : Nebrusil by som to vobec, do misiek s loziskami vlozil nejky kus papiera nech nejde lak na loziska , nedal by som ani zakladku , rovno by som kupil ralko v tej farbe ktoru chcem a prelakoval to bud lesklym alebo matnym lakom este neviem. Myslím že by to časom opadalo ... Jedna sa o showbike / stuntbike ziadne brodenie sa po bahnach a lesoch... Len či to z tych otrasov neopadá z toho hliníka .

Poradte , za kazdu radu budem vdacny :)
30.07.2019 - 12:02:32
00
Čauko. Kamarát raz takto prestriekal zadný náboj. A farba opadávala v okolí dier na výplet už keď som mu to prepletal. Dával som si pri tom pozor a aj tak to miestami opadalo.
31.07.2019 - 11:29:18
01
No v okolí dier na vyplet nan posobia najvačšie sily tak tá farba nevydrží si myslím práve kvoli tomu tam to akoby pruží trocha cez vyplet. A oni original nejako eloxuju tie farebné doplnky zato sa to nepoškriabe vydrží neopadá, určite to je kvalitovo inde ako ked kupim sprej za 5 eur a nastriekam to :D .. este myslim ze oni to maju aj nejake vypalované farby v peci aby boli tak odolné . Roky stare naboje doteraz držia farbu všade ... Takze tooto je uzavretá tema, nemá to zmysel bolo by to pekné chvílu . VObec uz keby mi to zacali vypletat uz by išla farba dolu :D ...
01.08.2019 - 11:59:03
00
ahoj, ak sa smiem spytat, preco si vylucil zakladnu farbu? nemam skusenost s lakovanim priamo bajk komponentov, ale pri lakovani hlinika sa mi velmi osvedcil galvinol ako zakladna vrstva.
http://www.metax.sk/metaxnew/index.php?route=product/product&product_id=131
je to taky priehladny sprej s modrym nadychom (aby bolo rozoznatelne, co uz je fuknute a co nie). Staci jedna vrstva, nechat zaschnut cca 30minut a mozes lakovat. Ja som takto zrenovoval cca pred rokom nakomplet cely sprchovy kut, co bol na vyhodenie a farba sa doteraz nikde neolupuje - ani na vodiacich drazkach pre kolieska, kade sa posuvaju dvere. Plus je to vecne mokre a manzelka to pri umyvani tiez nesetri, farba odolava chemikaliam aj drhnutiu. Podla mna keby sprejujem rovno farbou, tak uz by bola davno dolu.

Edit: samozrejme najskor treba poriadne odmastit
02.08.2019 - 14:50:37
01
keyboard_arrow_up