Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
Kolegovi ukradli dva bajky (vsetko vytunene k svojmu obrazu) a spomenul si na prihodu ktora sa po kradezi hned javi v inom svetle... Par dni pred kradezou sedel v bufete na hradzi (petrzalka) a prisli chalan s babou, taky v teplakoch s bicyklami za 10 euro... a ta baba si hned zacal parkovat svoj bike hned vedla toho kamosovho az mu ho zhodila. Podozrive bolo ze volnych stojanov bolo okolo kopec... a ze este ako mu ho davala naspat do stojana ze velmi dlho ho drzala za sedlo a rajdy a akoze opatrne davala naspat do stojana... Nakolko sedel dost blizko len neveriacky pozeral ze WTF...??? Par dni na to cielena vykradacka, z desiatich bikov zmizli prave tie dva vytunene hodnotne. Tak sa zamyslame nad teoriou ci tato dvojica pri tejto "manipulacii" s cudzim bikom nenalepila nejaky GPS modul pod sedlo a potom uz idu po zisteni aktualnej polohy naisto. Viem ze to znie mierne konspiracne, ale na druhej strane tie ***** zlodejske su schopne vselicoho... Tak zvyste opartnost a po takejto akoze nahodnej story prezrite bike ci si neveziete domov stenicu ... :/
Alebo fotili/filmovali, kto sa najviac zaujimal, resp. kto potom nan nom odisiel a maju znameho na policii, ktory zistil, kto to je. V tejto republike by ma neprekvapilo nic.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Viem ze konspiracne ***** su dnes strasne v mode, ale fakt by bolo vhodnejsie napisat najma ako ich mali ne/zabezpecene.
PS:bajky v ba miznu prakticky kazdy den a noc. A v kazdom panelaku sa v pivniciach nachadzaju aj zaujimave kusky. A 95% z nich si zasluzi zmiznut, lebo ich majitelia si ich vobec nevazia. Za tychto podmienok je dost nepravdepodobne, ze si niekto bude komplikovat pracu a pojde do neznama podla gps.
A hlavne co ak budu sledovat Tvoj bike a zistia ze ho mas v byte napr. na 10poschodi v panelaku? Pridu si pre GPS? Skor mohli sledovat nenapadne kto kde sa vracia domov a vytipovat si dany panelak.
netvrdim ze to tak bolo, ale ak si po podozrivej manipulacii s vlastnym bikom cudzou osobou prezriete priestor pod sedlom, nic za to nedate. Bol to len namet na premyslanie. GPS modul na Aliexprese nie je ziadna velka polozka... A nedaval som zamerne podrobnosti, lebo klavesnicovych hejterov je vsade vela... A pochybujem ze vykradaci idu rad za radom... v tych pivniciach je vacsinou lacny srot... mozno v kazdej 20.-30.tej je nieco hodnotne..a po tom idu, takze nejaky mechanizmus vyberu urcite maju... Jasne ze sledovacka je to najjednoduchsie, potom mozno fotky tu na fore so suradnicami gps, alebo vyjazdy na Strave s fotkami... su to ***** vychcane zlodejske tak pozor na nich...!!!
Pochybuj kolko chces, ja som tych pivnic videl xy a preto ma nejake spekulacie neberu. A na zaklade skusenosti hovorim, ze si vyberaju najma podla toho, ako sa vedia dostat do vchodu/k pivniciam. A potom idu rad radom, videl som uz aj 10 vylamanych pivnicnych kobiek v jedinom vchode. Odradia ich len poriadne dvere/retaze.
No a preto je najpodstatnejsia informacia ako to mali zabezpecene. Lebo momentalny status quo je taky, ze ti zlodeji idu po najlahsej koristi a tak sa staci zabezpecit trochu a zlodej hned ide o dum dal, pretoze tam nie je zabezpecenie ziadne.
Init to nie je schvalovanie, to je nasratie zo SK povahy a alibizmu. Kecov plne krcmy a internety ale skutek utek.
Inak nechapem, preco policajti neurobia zatah proti zlodejom bicyklov. Ved je to uplne jednoduche. Staci nejaky dobre vyzerajuci bicykel v hodnote aspon 1000 EUR zamknut nejakym tenkym zamkom pred obchodnymi centrami. Keby potom nablizku boli zamaskovani policajti, tak do hodiny, dvoch by sa nasiel niekto, kto by to isiel odcvaknut. A tak by ho prichytili priamo pri cine. A kedze ide o dostatocne vysoku hodnotu, tak je to trestny cin a nie iba priestupok. No a keby robili taketo akcie tyzden, dva, tak pozberali vela zlodejov a by bol na isty cas pokoj.... A o rok znovu zopakovat.
GPS vnútri budovy primárne nefunguje. Sekundárne sa občas chytí, ak má náhodou výhľad na oblohu (veľké okno a pod.) a v takom prípade funguje s odchýlkou desiatok m. Bežné GPSko totiž aj normálne bez augmentácie je +/- 2-3 m pod voľnou oblohou, skôr tak 5-6. Takže netreba mať veľké oči. No a 30 m okolie, čo by bola možno ešte podstrelená odchýlka pri náhodnom chytení sa GPS modulu v budove, u mňa znamená 3 vchody a desiatky bytov.
Podobne je rehotné sa, ako to tu niektorí hovoríte, tzv. zavzdušňovať nad súradnicami vo fotkách. Zas je tu problém 3 vchodov s 11 poschodiami po 5 bytov. Good luck
Keďže použité zariadenie by muselo byť nielen logger, ale aj responder, teda musí nejako oznámiť, kde sa nachádza, tak to predpokladá ešte GSM modul, w tym przypadku prichádza k ešte ďalšiemu poklesu výdrže baterky a samozrejme, ako má v budove problém GPS, tak ho môže mať aj GSM. Napr. v kobke u mojej druhej ex by nehrozilo ani jedno, tá masa železobetónu robila svoje. A ďalej, je rozdiel v nejakej smiešnej mini patch anténe a nejakom aspoň quad helixe.
Nezanedbateľným mínusom použitia GSM sietí je potom spätná vystopovateľnosť prenosu dát.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takmer mesiac o nový nájdený bicykel BTWIN Rock Rider 520s nikto nejaví záujem. Zatiaľ je na stálej službe MP. https://facebook.com/story.php?story_fbid=1272152309631115&id=880103718835978
Žilina
PS:bajky v ba miznu prakticky kazdy den a noc. A v kazdom panelaku sa v pivniciach nachadzaju aj zaujimave kusky. A 95% z nich si zasluzi zmiznut, lebo ich majitelia si ich vobec nevazia. Za tychto podmienok je dost nepravdepodobne, ze si niekto bude komplikovat pracu a pojde do neznama podla gps.
No a preto je najpodstatnejsia informacia ako to mali zabezpecene. Lebo momentalny status quo je taky, ze ti zlodeji idu po najlahsej koristi a tak sa staci zabezpecit trochu a zlodej hned ide o dum dal, pretoze tam nie je zabezpecenie ziadne.
Init to nie je schvalovanie, to je nasratie zo SK povahy a alibizmu. Kecov plne krcmy a internety ale skutek utek.
Podobne je rehotné sa, ako to tu niektorí hovoríte, tzv. zavzdušňovať nad súradnicami vo fotkách. Zas je tu problém 3 vchodov s 11 poschodiami po 5 bytov. Good luck
Keďže použité zariadenie by muselo byť nielen logger, ale aj responder, teda musí nejako oznámiť, kde sa nachádza, tak to predpokladá ešte GSM modul, w tym przypadku prichádza k ešte ďalšiemu poklesu výdrže baterky a samozrejme, ako má v budove problém GPS, tak ho môže mať aj GSM. Napr. v kobke u mojej druhej ex by nehrozilo ani jedno, tá masa železobetónu robila svoje. A ďalej, je rozdiel v nejakej smiešnej mini patch anténe a nejakom aspoň quad helixe.
Nezanedbateľným mínusom použitia GSM sietí je potom spätná vystopovateľnosť prenosu dát.