Nazdar borci,
rád by som sa pozrel na hrebeň NT, viem o pololegalite tejto akcie ale túžba prejsť si to je silnejšia ako morálne zábrany Rád by som išiel zo Šumiaca na Kráľovku a odtiaľ až na Donovaly. Veľmi by som uvítal postrehy ako to vyzerá s prejazdnosťou jednotlivých úsekov (hlavne Ramža - Čertovica a Štefánička - Ďumbier), či existujú nejaké obchádzky po zvážniciach alebo treba niesť. Kľudne aj PM. Ďakujem.
par rokov dozadu by ma tato situacia velmi srala, nastastie v poslednych rokoch pribudlo tolko legalnych trailov, ze neviem kde mam ist skor len napr v okoli, lubovna, bardejov, presov, kosice, lechnica.....
mne tie umele traily nesedia, treba tam trochu rychlejsie a to neviem, aj sa bojim
zase som si v poslednom case velmi oblubil NT, zatial mam na zelenych stastie. minule som akurat zacinal hreben okolo ich akcie, sedeli v sedle pri ohnicku, pekne som pozdravil, pustil som sa akoze smerom na Hiadel a potom obklukou svihol na cervenu. mal som aspon istotu, ze ked chlastaju v Hiadelskom, nebudu zavadzat na hrebeni
Prosím poraďte, z Andrejcovej sa chcem dostať k Čiernemu Váhu. Ísť dolu z hrebeňa po modrej do Lipt.Teplicky a potom popri toku Váhu po zelenej alebo sa z hrebeňa spustiť až v Priehybke a po modrej na Ipolticu? Je táto druhá, kratšia, možnosť zjazdna? A ešte otázka, z Andrejcovej do Tepličky chodíte po modrej či zvaznicou hneď spod útulne? Diky.
michalpetruska
Po modrej do Tepličky je to najjednoduchšie, ľahký terén , aj najrýchlejšie, ale potom vedľa Váhu dosť nuda.
Z Andrejcovej na Priehybku je to do kopca, možno polovica sa dá šlapať. Opačným smerom veľmi pekný zjazd, nič ťažké, všetko sa dá na biku, iba zopár padnutých stromov, ale určite už majú vychodené obchádzky. Modrá z Priehybky je dosť divočina, lúky s vysokou trávou, nižšie aj strmý rigol, spodok som nešiel, traverzoval som k Budnárke, zjazdné bolo takmer všetko, ale dosť kukania do mapy, treba aj časovú rezervu, ale pekné, oplatí sa prejsť.
Ja odporúčam určite žltú cez Panskú hoľu, celé je to po ceste, krásne výhľady, aj nejaké stúpania, ale nie veľa, každopádne na to treba dosť času. Dá sa skrátiť zo sedla pod Doštiankou zjazdiť do Tepličky (strmé), alebo na Kremeniny (nešiel som, ale je tam široká štrková cesta), prípadne ako som skúšal z Panskej Hole cez Záruby (nižšie menej jazdená strmšia cesta). Ideálne potiahnúť až na Závrch, končí to poľovníckym singlom po hrebeni (krátke, ale moc pekné), zjazd do Benkovskej doliny po dobrej ceste.
vystrihol som trasy z posledných troch prejazdov: https://mapy.hiking.sk/?trasa=oxXml
Neda sa to bol som tam na jar a je to na prd oslahany od kosodreviny mokre konare a vymyte chodnicky a miestamy cez traverz dost vela stromov a konarov popadane. Zajtra ak sa podari idem vybehnut hore tak mozem pofotit situaciu...
neviem či riešime to isté... modrá z Kráľovky cez Martalúzku je luxusne prerezaná, až pod Tri kopce bez zosadnutia, krátky stupáčik na Tri kopce skôr vytlačiť, krásny zjazd pod Úplaz, ten sa dá pohodlne traverznúť z východu poľovníckym chodníkom, ktorom sú tiež čerstvo prerezané sucháre, ale pár konárov ostalo, všetko ale prejazdné, pred Smrečinským sedlom trochu močiar (fatbike by neuškodil )
išiel som to v novembri a začiatkom júna
NT sú celé dobré, posledné roky prerezali väčšinu prístupových chodníkov na hrebeň, v zime popadalo podstatne menej stromov a vrcholcov ako na severozápade SK, v celej východnej časti hrebeňa pribudlo max. do 20 nových prekážok od jesene a nejaké staršie sú odstránené, radosť jazdiť
lukas6s8p ano myslim presne toto iste vravim ze som to bol behat na jar podmienky sa po zime kus zmenili a cez kosodrevinu prejdes iba ked mas 50cm rajdy inac nemas sancu bez oskretych ruk v traverze kus stromy a potom ten mociar v lese tesne pred Smrecinami. V Smrecinskom sedel opat tazia ako keby sa nechumelilo cize po ceste do sedla nie je sanca prejist nasucho po metrovej trave cez konare mozno mas inac posunuty prah jazdenia ja tiez nie som ziadna babovka ale toto ma dost daleko od luxusu pokial nejdes na biku https://www.strava.com/activities/2320053255
rajdy mám 74cm (+ rohy ) a celkom som tade valil. ty si to asi neišiel pred 4-5 rokmi, to niektoré úseky s bikom nad hlavou
v júni bolo celkom sucho, močiar sa dal suchou nohou
zelení strážia ten kúsok od vysielača po červenej na výhliadku. tam môžu buzerovať ľudí čo sa idú odfotiť, prípadne odradiť od pokračovania po hrebeni na Andrejcovú. po modrej chodí tak málo aj peších, že by tam splesniveli. ale lepšie sa asi spustiť tú prvú serpentínu po asfalte a omrknúť to, až potom podliezť zábradlie...
ja tade jazdím väčšinou až neskoro večer, tak väčšinou nikoho nestretnem ani okolo vysielača
Dali sme to od Andrejcovej dolu modrou a potom žltou. Naozaj pekný úsek i keď sme aj viackrát tlačili... Ale nakoniec sme i tak skončili v Tepličke, ešte pred Dostianskym sedlom nás zlákala cesta dolu kopcom tak sme to ňou dali... A tá nuda popri Váhu áno nebola po toľkých kopcoch taká zlá. Celkom padla vhod. Najkrajší úsek Biely potok-Cierny Váh. Este raz diky za rady.
5. augusta rekognoskácia prístupov na západnú časť hrebeňa NT:
1. zvážnica od Prievalca do sedla pod Veľkou hoľou čistá, väčšina šlapateľná
2. zelená z Veľkej Chochule k Tajchu čistá, dolu komplet pohodlne zjazdná, hore skôr nosenie, chodník je dosť úzky
3. zvážnica cez Chabenec pod Ondrejskú hoľu čistá, potom traverz modrou prečistený dosť minimalisticky, viacero kratších úsekov nezjazdných, ale 100x lepšie ako pred 4 rokmi
4. zelená z Ďurkovej na Magurku - zo 10 padnutých stromov, stačí preložiť žiadne preliezanie, jeden z najlepších trailov v NT
5. modrá do sedla Latiborky - čistá, polka pohodlné vezenie po zvážnici, potom 200vm nesenia po schodkoch
6. žltá zo sedla pod Skalkou do L. Lúžnej - najprv kúsok celkom atraktívneho singla, potom kus hnusnej cesty s balvanmi a papekmi po spádnici, záver singel s dobrými miestami, ale aj močiarmi a moc strmými úsekmi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zase som si v poslednom case velmi oblubil NT, zatial mam na zelenych stastie. minule som akurat zacinal hreben okolo ich akcie, sedeli v sedle pri ohnicku, pekne som pozdravil, pustil som sa akoze smerom na Hiadel a potom obklukou svihol na cervenu. mal som aspon istotu, ze ked chlastaju v Hiadelskom, nebudu zavadzat na hrebeni
Po modrej do Tepličky je to najjednoduchšie, ľahký terén , aj najrýchlejšie, ale potom vedľa Váhu dosť nuda.
Z Andrejcovej na Priehybku je to do kopca, možno polovica sa dá šlapať. Opačným smerom veľmi pekný zjazd, nič ťažké, všetko sa dá na biku, iba zopár padnutých stromov, ale určite už majú vychodené obchádzky. Modrá z Priehybky je dosť divočina, lúky s vysokou trávou, nižšie aj strmý rigol, spodok som nešiel, traverzoval som k Budnárke, zjazdné bolo takmer všetko, ale dosť kukania do mapy, treba aj časovú rezervu, ale pekné, oplatí sa prejsť.
Ja odporúčam určite žltú cez Panskú hoľu, celé je to po ceste, krásne výhľady, aj nejaké stúpania, ale nie veľa, každopádne na to treba dosť času. Dá sa skrátiť zo sedla pod Doštiankou zjazdiť do Tepličky (strmé), alebo na Kremeniny (nešiel som, ale je tam široká štrková cesta), prípadne ako som skúšal z Panskej Hole cez Záruby (nižšie menej jazdená strmšia cesta). Ideálne potiahnúť až na Závrch, končí to poľovníckym singlom po hrebeni (krátke, ale moc pekné), zjazd do Benkovskej doliny po dobrej ceste.
vystrihol som trasy z posledných troch prejazdov: https://mapy.hiking.sk/?trasa=oxXml
neviem či riešime to isté... modrá z Kráľovky cez Martalúzku je luxusne prerezaná, až pod Tri kopce bez zosadnutia, krátky stupáčik na Tri kopce skôr vytlačiť, krásny zjazd pod Úplaz, ten sa dá pohodlne traverznúť z východu poľovníckym chodníkom, ktorom sú tiež čerstvo prerezané sucháre, ale pár konárov ostalo, všetko ale prejazdné, pred Smrečinským sedlom trochu močiar (fatbike by neuškodil
išiel som to v novembri a začiatkom júna
https://www.strava.com/activities/2320053255
v júni bolo celkom sucho, močiar sa dal suchou nohou
zelení strážia ten kúsok od vysielača po červenej na výhliadku. tam môžu buzerovať ľudí čo sa idú odfotiť, prípadne odradiť od pokračovania po hrebeni na Andrejcovú. po modrej chodí tak málo aj peších, že by tam splesniveli. ale lepšie sa asi spustiť tú prvú serpentínu po asfalte a omrknúť to, až potom podliezť zábradlie...
ja tade jazdím väčšinou až neskoro večer, tak väčšinou nikoho nestretnem ani okolo vysielača
1. zvážnica od Prievalca do sedla pod Veľkou hoľou čistá, väčšina šlapateľná
2. zelená z Veľkej Chochule k Tajchu čistá, dolu komplet pohodlne zjazdná, hore skôr nosenie, chodník je dosť úzky
3. zvážnica cez Chabenec pod Ondrejskú hoľu čistá, potom traverz modrou prečistený dosť minimalisticky, viacero kratších úsekov nezjazdných, ale 100x lepšie ako pred 4 rokmi
4. zelená z Ďurkovej na Magurku - zo 10 padnutých stromov, stačí preložiť žiadne preliezanie, jeden z najlepších trailov v NT
5. modrá do sedla Latiborky - čistá, polka pohodlné vezenie po zvážnici, potom 200vm nesenia po schodkoch
6. žltá zo sedla pod Skalkou do L. Lúžnej - najprv kúsok celkom atraktívneho singla, potom kus hnusnej cesty s balvanmi a papekmi po spádnici, záver singel s dobrými miestami, ale aj močiarmi a moc strmými úsekmi
viac fotiek s popisom a trasa: trasa: https://www.zonerama.com/6s8p/Album/5526677