Mam ram Kellys Magic 2004. Vydava pri pedalovani zvuk, akoby sa lamali drevene spajle. V strede to nieje, vo vidle to nieje, v kolesach to nieje. Ram nieje nikde viditelne poskodeny -ani puknuty. V com to je? Mam s tym niekto skusenost?
co takto sedlo? sedlovka? uvolnene zadne koleso? resp nie riadne dotiahnute....viac ma nenapada....to s tym tlakom na stred si ako myslel? robi to aj ked sa len tak postavis (bez tocenia) na pedale a trosku sa pohupujes? (bez sedenia na sedle, chyt sa o stenu) ...to aby si potom zacal hladat tu mikroprasklinku...
jazdil som ten ram a podla toho co hovoris je podla mna prasknuty. Ja som praskol tie ramy dva a stale na tom istom mieste. Skonroluj poriadne ci nieje nahodou daka trhlina pri stredovom zlozeni ako mas tu malu vystuz ktora sluzi na spevnenie zadnej stavby ramu. V oboch pripadoch mi to prasklo pri zvare.
jazdil som ten ram a podla toho co hovoris je podla mna prasknuty. Ja som praskol tie ramy dva a stale na tom istom mieste. Skonroluj poriadne ci nieje nahodou daka trhlina pri stredovom zlozeni ako mas tu malu vystuz ktora sluzi na spevnenie zadnej stavby ramu. V oboch pripadoch mi to prasklo pri zvare.
Nic tam nevidim, uz som to obzeral. Sedlovka to nie je. Musi to byt v rame, ale neviem najst tu prasklinku.
mal som takyto problem, zvuk zodpovedal tomu co hovoris ty, mal som uvolneny vyplet, staci ked mas troska uvolnene spice, nemusia vypadavat, ja som ich mal iba mierne povolene. ale neviem mozno je to v tom rame.
Neviem ako su na tom kvalitou ramu Kelisy,ale vydavanie zvukov je "nevyhoda"duralovych ramov.Hlavne na tych lajtovych ramoch kde su trubky podstatne tensie sa to vyrazne ozyva.Mal som podobny problem a servisak mi povedal presne toto.Robia to aj cestaky mam s tym skusenost.Staci len mala spinka a uz to tuka a praska a neda sa to identifikovat odkial to ide.Ozyva sa to celym ramom.Mal som aj problem s novym ramom ked v rame ostala truska po zavitoch na kosiky.A nedalo sa to dostat vobec von.A tukalo a tukalo...
Navrhujem ti dat vsetko premazat a ocistit hlavne zavity.Holt dural je super,ale ma aj svoje muchy.Robil mi to trek 8500 to je top hlinikovy model a ma 1700g.
vela stastia a nervov.
Na 90% sa to ozýva zo stredu,všetko včetne stredového zloženia vyber rozober vyčisti a premaž,namaž na hrubo vazelinou závity na stredovej spojke,daj dole prevodníky,pedále, no proste komplet všetko.Čisté a namazané poskladaj a mal by si mať s tým pokoj-ak nie hľadaj prasklinku.
Mal som podobny problem a podozrenie na stred na mojej Meride Matts Speed D 2004. V servise mi to skusil dost surovym sposobom, ze chytil ram a nohou zatlacil fest na stred a vtedy sa to ozvalo. Dotiahol stred tak, ze na kluc este nasadil trubku. Neveril som, ze by to mohlo pomoct, ale fakt je, ze odvtedy aspon 2000 km bez problemov.
Mal som podobny problem a podozrenie na stred na mojej Meride Matts Speed D 2004. V servise mi to skusil dost surovym sposobom, ze chytil ram a nohou zatlacil fest na stred a vtedy sa to ozvalo. Dotiahol stred tak, ze na kluc este nasadil trubku. Neveril som, ze by to mohlo pomoct, ale fakt je, ze odvtedy aspon 2000 km bez problemov.
brrrrr az ma zamrazilo len si neviem predstavit ako budes tu osku davat dole uprimnu sustrast mily zavit.
Ja som mal tiež podobný problém,zo začiatku som tiež nemohol príst na to odkial ten idiotský zvuk lezie,nakoniec som zistil že to robí stredové zloženie(tiež mi to pripadalo ako by to liezlo z rámu)
No ale ten zvuk nikto z nás nepočuje,okrem teba.Takže ti asi nikto presne neporadí v čom to asi je .
Chod s tým čím skor do servisu.
Želám hodne zdaru.
este odporucam skontrolovat ci nemas nahodou stred uchyteny plastovymi miskami, lebo ja som tam mal plastove a aj to vidavalo praskave zvuky. Potom som ich vymenil za kovove a bolo to ok
mne taketo zvuky vychadzaly z biku v zime.bolo to z rpasknuteho sedla.takze skontroluj aj to ci si niekde s nim nerafol.poriadne pozeraj.ked nie kasli na to
Pani, paranormalny jav sa stratil. Ram bol uplne rozobraty a vrzgot nepresta. Prasklinu nenasli. Staru suntour sajbu som poslal do vecnych lovisk a hodil som tam LX sajbu novu. Vrzgot neprestal, tak som sa nato vykaslal a siel drat kopce do Malych Karpat. Potom som ho umyl od blata na wapke. Vrzgal dalej. Zavolal som do centra Kelôlys pri Piestanoch. Tipek povedal, ze to vie odstranit. Ze su to vraj len trubky ramu, co sa pri tlaku na stred dotykaju???:O))) Tak som predvcerom rano sadol na bike, ze ho hodim vlakom do Piestan. A co sa nestalo? Bike prestal vrzgat. Nevidal ani makke f. Volal som servisakovi, ten asi len gulal ocami. Dohodli sme sa, ze mu to doveziem, ked to zasa zacne. Takze dalsi paranormalny jav z oblasti cyklistiky.:O))))
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nic tam nevidim, uz som to obzeral. Sedlovka to nie je. Musi to byt v rame, ale neviem najst tu prasklinku.
Navrhujem ti dat vsetko premazat a ocistit hlavne zavity.Holt dural je super,ale ma aj svoje muchy.Robil mi to trek 8500 to je top hlinikovy model a ma 1700g.
vela stastia a nervov.
brrrrr az ma zamrazilo len si neviem predstavit ako budes tu osku davat dole uprimnu sustrast mily zavit.
No ale ten zvuk nikto z nás nepočuje,okrem teba.Takže ti asi nikto presne neporadí v čom to asi je
Chod s tým čím skor do servisu.
Želám hodne zdaru.
To uz asi musim zas len za tym istym. Mozno si takto zabezpecuje zakaznikov.