Určite ste sa aj vy zaoberali niekedy myšlinekou aku ma životnosť taky hliníkovy alebo ocelovy alebo karbonovy rám. Mna by zaujímalo ake mate skusenosti s takymito vecami. Vo všeobecnosti sa píše ze ocel ma napríklad progreívnu krivku unavy, nevyhoda je že sa neda tvarovať tak ako hliník. Hliník zas po čase mäkne. Ake staré bicykle napr jazdite XC?
Mal som hlinikovy GENESIS, tusim rakuska znacka, sa mi zlomil v spoji zadnych ramien a strednej zvislej rury (hadam jasne kde )Jazdil som na nom XC a dost trialu.
Dalsi som kupil GT Zaskar, co je Easton hlinik a ten drzi a ma uz 4 roky.
Mne sa zatiaľ zlomili 2 rámy. Obe oceľ. Obe pri oske zadného kolesa pri úplne pokojnej jazde v meste. Pritom zažili aj horšie otrasy. Jeden - favorit po otcovi, čo mal asi 35 rokov. Druhý - môj Autor. Kupovaný možno 1994 skončil cca. 2008
Zlomil sa mi ram. Po necelych troch rokoch a cca 6500 km. Vyzera to tak, ze budem musiet ist do noveho bicykla. Prasknuty ram bol CTM Caliber 2 rocnik 2016 Ram z hlinika 6061. Teraz vyberam novy ram.
1. Mam sa vyhybat hliniku 6061, ked nechcem znova po 2 rokoch kupovat novy bicykel?
2. Alebo sa mam vyhybat ramom znacky CTM?
3. Je predpoklad, ze keby som mal hlinik 6061 od nejakej vyhlasenej znacky, ze by to vydrzalo ovela viac?
4. Co znamena 5-rocna alebo dozivotna zaruka na ram, pricom je tam vzdy poznamka, ze sa to nevztahuje na prirodzenu unavu materialu? Predpokladam, ze by mi tato zaruka v mojom pripade nepomohla, lebo keby som priznal kilometre.
6500 km nie je ziadny extremny najazd.
Ani na jednu z tvojich otazok sa neda odpovedat, ked nie je jasne za akych podmienok a v ktorej casti ten tvoj ram praskol.
Zlomil sa mi ram. Po necelych troch rokoch a cca 6500 km. Vyzera to tak, ze budem musiet ist do noveho bicykla. Prasknuty ram bol CTM Caliber 2 rocnik 2016 Ram z hlinika 6061. Teraz vyberam novy ram.
Nechapem preco riesis novy ram a nie reklamaciu. Urcite reklamuj. 6500km zase nie je ziadny extrem a bezny ram by to mal vydrzat.
Sorcerer:
Toto deklaruje Merida.
Napríklad hliník 6016 umožňuje veľmi tenké hrúbky stien s úžasnou pevnosťou, ideálne pre náročné terénne jazdenie a pretekanie. Hliník 6066 je extrémne ľahký a odolný, čo umožňuje manipuláciu vytvoriť najlepší možný pomer tuhosti k hmotnosti. 6061 je minimálna známka, ktorú používame, vyvinutá pre letecký priemysel, ktorá umožňuje výrobu ľahkých a vysoko pokročilých rámov.
Tá 6016 je tuším najnovšia zliatina a 6061 je taký základ.
svajka
Nafot a posli priamo vyrobcovi, nech sa vyjadri, ci je to ich bezna kvalita. Mozno ponuknu aspon zlavu na novy s 5rocnou zarukou. Pri beznom jazdeni (=nemas 100kg a nejazdis na tom agresivny freeride/skoky) nie je dovod , aby ram po 6000km praskol.
Zliatinu pri vybere ramu neriesim, ramy s dlhsou zarukou preferujem. 5rokov dava vela znaciek.
svajka
Mozno ponuknu aspon zlavu na novy s 5rocnou zarukou.
Tak s vyrobcom som komunikoval, vyzera to tak, ze ziadne ramy na 27,5 uz nemaju. A je otazne ci malo vyznam poprehadzovat vsetky komponenty, ktore su uz aj tak v pokrocilom stave. Asi pojdem do noveho. Niektori nukaju dozivotnu zaruku a vraj to funguje aj po 15 rokoch.
Sorcerer:
Toto deklaruje Merida.
Napríklad hliník 6016 umožňuje veľmi tenké hrúbky stien s úžasnou pevnosťou, ideálne pre náročné terénne jazdenie a pretekanie. Hliník 6066 je extrémne ľahký a odolný, čo umožňuje manipuláciu vytvoriť najlepší možný pomer tuhosti k hmotnosti. 6061 je minimálna známka, ktorú používame, vyvinutá pre letecký priemysel, ktorá umožňuje výrobu ľahkých a vysoko pokročilých rámov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dalsi som kupil GT Zaskar, co je Easton hlinik a ten drzi a ma uz 4 roky.
1. Mam sa vyhybat hliniku 6061, ked nechcem znova po 2 rokoch kupovat novy bicykel?
2. Alebo sa mam vyhybat ramom znacky CTM?
3. Je predpoklad, ze keby som mal hlinik 6061 od nejakej vyhlasenej znacky, ze by to vydrzalo ovela viac?
4. Co znamena 5-rocna alebo dozivotna zaruka na ram, pricom je tam vzdy poznamka, ze sa to nevztahuje na prirodzenu unavu materialu? Predpokladam, ze by mi tato zaruka v mojom pripade nepomohla, lebo keby som priznal kilometre.
Ani na jednu z tvojich otazok sa neda odpovedat, ked nie je jasne za akych podmienok a v ktorej casti ten tvoj ram praskol.
Nechapem preco riesis novy ram a nie reklamaciu. Urcite reklamuj. 6500km zase nie je ziadny extrem a bezny ram by to mal vydrzat.
teoriu som nasiel, skor ma zaujima ci niekto vie v kratkosti aky je medzi nimi rozdiel vo vztahu k bajkovym ramom, ktora zliatina je lepsia a preco
No lebo bicykel ma dvojrocnu zaruku a ta uplynula v oktobri 2018. Od roku 2017 davaju 5-rocnu zaruku na ram, ale to sa mojho bicykla uz netyka.
Toto deklaruje Merida.
Nafot a posli priamo vyrobcovi, nech sa vyjadri, ci je to ich bezna kvalita. Mozno ponuknu aspon zlavu na novy s 5rocnou zarukou. Pri beznom jazdeni (=nemas 100kg a nejazdis na tom agresivny freeride/skoky) nie je dovod , aby ram po 6000km praskol.
Zliatinu pri vybere ramu neriesim, ramy s dlhsou zarukou preferujem. 5rokov dava vela znaciek.
Mozno ponuknu aspon zlavu na novy s 5rocnou zarukou.
Tak s vyrobcom som komunikoval, vyzera to tak, ze ziadne ramy na 27,5 uz nemaju. A je otazne ci malo vyznam poprehadzovat vsetky komponenty, ktore su uz aj tak v pokrocilom stave. Asi pojdem do noveho. Niektori nukaju dozivotnu zaruku a vraj to funguje aj po 15 rokoch.
Toto deklaruje Merida.
super, dik za info