tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Priklánam sa teda k 3píle aj keby ma mali z a to ukameňovať pokrokový bikeri.. Síce nemám vyskúšanú 2pílu ale iba 1pílu. Na jednopílu som zato šiel, lebo sa mi ten systém zdá jednoduchý, no ale už som ten problém raz spomínal. Radšej sa vráim k tomu čo mám už osvedčené.Čo sa týka správneho radenia tak už ako chlapec na svojom prvom MTBčku som intuitívne neradil velká píla-velký pastorok a najmenšia píla-najmenší pastorok a to som ani nemal potuchy čo je kríženie reťaze. Ja často robím aj dlhé presuny na asfalte, potreba univerzálneho bicykla. Takže prevodníky si dám 22-32-40.
Na 26" s 9 speed systemom je trojplacka fajn hlavne ak clovek jazdi na tom bajku aj rychlejsie (asfalt). Na 29" staci vdaka väcsim kolesam aj dvojplacka pri spravne zvolenych prevodoch.
Vsetko je to o spravne zlovlenych prevodoch. Ak ti ide len o rovinu na asfalte, nie o dupanie dole kopcom, na 26" s prevodom 36/11 by si mal pri kadencii 90 urobit rychlost 37km/h. Co mi na rovinu na mtb pride dostatocne. Pre pripadne kratke sprinty, urcite utocis aj 110 kadenciu a to je 45,5 km/h. Ak ti to staci, tak 24-36 s kazetou 36-11 je idealne riesenie.
Ak potrebujes vacsiu rychlost, tak 22-32-40.
Otazka do plena. Mate nikto funkcny 2x presmyk na 3x klukach v setupe rockring-32z-22z ? Ide mi o moznost nastavit presmyk tak, aby radil bez problemu grany ak je retazova linka z 3x kluk. Cize najmensi prevodnik o 2mm blizsie k ramu. Velka vdaka za pomoc.
Vdaka, len ja potrebujem side swing lanko (lanko z predu). Ale co je dolezite radilo to v pophode 22z aj ked si mal povodnu 50mm retazovu linku. Spravne ?
Otazka do plena. Mate nikto funkcny 2x presmyk na 3x klukach v setupe rockring-32z-22z ? Ide mi o moznost nastavit presmyk tak, aby radil bez problemu grany ak je retazova linka z 3x kluk. Cize najmensi prevodnik o 2mm blizsie k ramu. Velka vdaka za pomoc.
ja mam 2x10 (kluky z 3 prevodnika XT) RR + 36 + 23 (oval)
23t radi v pohode
retazovu linku som neriesil - nebol dovod (neboli problemy)
ale mam presmyk s lankom vzadu
co si pamatam, tak 9spd retaz mi fungovala na 8spd prevodniku aj kazete uplne normalne, ale to bolo shimano 20 rokov dozadu. hadam by to fungovalo aj dnes.
Ako pise Bajkonur, malo by to fungovat, akurat to moze byt trodka hlucnejsie lebo retaz bude na 8r prevodniku drzat pevnejsie (mensia axialna vola) cize ak budes mat zaradene do kriza tak to bude viac sramotit. Mozes mat vacsiu zivotnost prevodnikov a o nieco mensiu zivotnost retaze. Ja som roky jazdil 9r prevodniky na 10r systeme bez problemu.
Urcite by som to tu niekde nasiel, ale nestihal preluskat celu temu. Ked z trojprevodnika zhodim najvacsi prevodnik, skrutky resp. maticky su dlhe len na dva prevodniky. Ako sa to riesi? Zabrusim podla potreby tie maticky? Alebo podlozkami? Dakujem.
Presiel som z 3x10 na 2x10 ale presmykac som zohnal namiesto povodneho top pull horny tah iba uni tah. (Typ je top swing). No vedenie lanka sa mi vidí nejake nestabilne. Ako ma byt pri uni tahu vedene lanko? Dookola popod presmykac a hore? Nebude to padat?
obrazok je sice pre down swing, ale neda sa to nastavit analogicky ?
pre down swing tam je obrazok hned nad, ale iba pre tah zdola (pochopil som to tak, ze ty mas lanko zhora)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak potrebujes vacsiu rychlost, tak 22-32-40.
ja mam 2x10 (kluky z 3 prevodnika XT) RR + 36 + 23 (oval)
23t radi v pohode
retazovu linku som neriesil - nebol dovod (neboli problemy)
ale mam presmyk s lankom vzadu
savings Shimano FC-MT210 kľuky, 175 mm, 2x9, 36/22T
29,99 € savings
MOC 45,99 €Shimano Altus FC-M315 kľuky, 175 mm, 2x8, 36/22T, štvorhran
28,99 €
MOC 33,99 €mimochodom - v navode to bude napisane (nakreslene)
https://www.cyklocentrum.eu/sk/mtb/5161-presmyk-shimano-deore-fd-m618-2x10-uni-tah-top-swing.html
Obavam sa, ze navod tento detail neobsahuje kedze som ho videl. Ale mozem pozriet aj rusku verziu
manual tu - strana 33
obrazok je sice pre down swing, ale neda sa to nastavit analogicky ?
pre down swing tam je obrazok hned nad, ale iba pre tah zdola (pochopil som to tak, ze ty mas lanko zhora)