nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
nie mám na mysli Kategóriu Profesionálov, toto sú Age Grouperi
Ak porovnáš Vinokurovov 70.3 - polovičný ironman s najlepším celým 140,6 ironmanom za 7:52:39 hod tak Vinokurov by mal čas 8:57:34 hod. Ak by vydržal celý ironman.
Odjazdil to na cestaku, lebo nema sponzora, ktory by mu casovku dal. Ma sukromny Felt B14, ale proti Vengeu, ktory ma v norskej repre je to v zasade low-end. Gustav sa sam vyjadril, ze keby mal poriadnu casovku a na nej najazdene, tak by volil TT bike.
Inak k tomu, ze nie je ziadna hviezda treba povedat, ze je najmladsim vitazom Ironman 70.3 vobec (v 20 rokoch vyhral v Haugesunde, porazil Filipa Ospaleho) a drzitel druheho najrychlejsieho casu v 70.3 vobec (z Bahrainu v minulom roku). Ja som ho na vitazstvo tipoval a bolo nas viac.
Odkial mas ten cas 07:52? Najrychlejsi Ironman 140.6 je cca za 07:40, a to ked sa bavime o Ironman ako znacke. Najrychlejsi cas na preteku s ironmanskymi vzdialenostami je este rychlejsi. Kazdopadne tie casy sa navzajom vobec nedaju porovnavat. Dalsia vec je, ze Vinokurov ako age grouper jazdi uplne iny pretek v porovnani s profikmi, co sa dynamiky preteku tyka, hakovania a pod.
Hawaii ironman.
Ale další najlepší výkon inde je 7:35 hod. a ak sú rozdielne pravidlá tak asi zbytočne porovnávame.
02:34 prosim pekne. Neskutocna vec. Matt Hanson sa nahanal s rusom Tutukinom, bezali cely cas bok po boku a obaja pod 02:35. To je iny vesmir.
Edit: Uz rozumiem. Ty zas myslis cas na Havaji, ze? Rovnaky brutal, Lange bezi v poslednych 3 rokoch casy, ktore nik od cias Marka Allena nedokazal.
Triatlonu sa po skončení kariéry venuje aj Andrew Talansky a ten je veľmi dobrý. Armstronga nepočítam, lebo ten prv než prešiel na cyklistiku, tak bol možno najväčší americký triatlonový talent. Skúsil aj Cancellara pred pár rokmi, ale asi k tomu nepristúpil s úplnou vážnosťou, lebo na bajku bolo rýchlejších tiež pár neznámych PRO. Každopádne mi je sympatické, že aj po skončení kariéry nezanevreli na aktívny šport a snáď si s nimi niekedy zapretekám
Prosím ta. Chod sa vyspovedat. Zhrešil si