Co je podla vas lepsie klasicka(light) dusa a v pripade defektu zalepit sprejom na defekty alebo nieco take http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?products_id=1661 ? mate s tym niekto skusenosti ? neriesim platky,ani vymenu celej duse ide o cas ... aby som nedaval dole plast ...
mne to tiez zalepilo rychlo a cena bola gut ale teraz to nevem zohnat tak jedine ten michelin snad to bude podobne... a ten slime nevem ... ak je to rozok bude to tazke a asi sa to aj tazsie dostava dnu ?!
JoKo - týmto sa Ti ospravedlňujem ak som Ťa nejako urazil.
Neurazil...
A k mojej nevedomosti k moderným galuskám: začínal som s cyklistikou až v dospelosti lebo v tomto druhu športu som doma nemal žiadne zázemie. A s mojím ťažko poskladaným bicyklom som začal chodiť (zavadziať) na tréningy registrovaných cyklistov až po 20tke. Jazdili väčšinou galusky a aj spomínanú značku Tufo. Ale keď som videl tú námahu s ich lepením alebo výmenou na tréningu (hlavne keď bola dobre prilepená na ráfik) a potom opatrná jazda na rezervnej, aby sa nevyzula, tak som galusky NIKDY neskúšal a ani nebudem hoci majú vraj o niečo lepší valivý odpor.
Preto sa dáva do gúm tmel Tufo - doteraz ma nesklamal. Pre istotu ani nevozím rezervu.
A keďže ani mne sa nechce škrabať ráfiky, lepiť galusky a ďalšie radosti, negramárim a nepretekám, tak používam plášťovky - galusky s navulkanizovaným pásikom, ktorú udrží gumu na plášťovom ráfiku.
Keď si bol niekedy so žutkovcami na jarnom sústredení v Chorvátsku, tak sme sa tam možno stretli...
Nedrzia mi zaplaty, ktore maju oranzovy okraj. V minulosti som mal s modrym okrajom a boli v pohode, s tymito je problem zalepit dusu, stale prefukuje. Ake mate skusenosti? Nepredavaju schvalne take aby ludia sa vykaslali na lepenie a kupovali nove duse?
Mna uz tak nebavi na 3 krat lepit malu dierku, stale vyberat koleso z ramu a aj tak prefukuje, jednoznacne su chybne tie oranzove zaplaty. Preco ich predavaju? Lepidlo mam ferdus
To musis overit ponorenim pod vodu, ci to naozaj prefukuje na mieste zaplaty. Podla mna mas skor nejake dalsie trne alebo sklo v plasti, prejdi ho cely zvnutra prstami
Ved skusam vzdy pod vodou, inac by som nepisal ze prefukuje pod zaplatou. Dnes som lepil este s tou modrou a pekne chytila, aj folia sa dala stiahnut, potom druhu dierku s oranzovou a ani folia nesla dobre stiahnut
Samolepiace záplaty Topeak ... 10 x a 10 x dobre zalepenych dusi ... a dávam ich aj na pásku pod ventil na bezduse ... prestrihnuté napoli ..
A pozor aj na duše ... ultraľahké, tenké, no name duše pod vodou neuvidis unikat vzduch a za deň vyfucia .... riedka guma
Plne súhlasím!!! S tými oranžovými som nikdy nič nezalepil. A nebicyklujem prvý rok . Vulkanizačné lepidlo by malo gumu zvulkanizovať. Na týchto to nedokáže. Záplata sa odlepí celá. Nerozumiem, že to niekto vôbec predáva. Záplaty s modrými okrajmi Ferdus v kombinácii s lepidlom Vulkan vždy bez problémov. Lepidlo sa dá použiť viackrát. V kamenných obchodoch však všetci ponúkajú oranžové. Asi lepší biznis. S kupovaním celých sád tiež nemám dobré skúsenosti. Lepidlo po prvom použití po čase vyschne. Čiže jednorazovka.
a ja zasa nemam s oranzovymi vobec ziadny problem a tiez nebicyklujem prvy rok.... mozno len nekupovat tie najlacnejsie z aliexpresu a nechat zaplatu/lepidlo odstat po nalepeni, nie hned pouzit, namiesto vymyslania konspiracii uz aj o zaplatach na duse....
Konšpirácie? Si zabil. Skúsenosti sa tomu hovorí. Toť vsjo . Nikdy som nekupoval inde ako v kamenných predajniach bicyklov. BTW: Fórum snáď slúži aj na predávanie skúseností navzájom. Či? Bo čítal som tu diskusie o oveľa väčších kravinách...
Ja mám lepenie FORCE, náplaste držia. Šmirgel, lepidlo len na dušu, počkať, nalepiť. Fóliu dám dole a keď neide alebo sa ponáhľam, tak nechám, neriešim. Hlavne lepidlo dať viac ako je náplasť, aby sa chytili aj okraje. A mám aj staré duše náhradné doma, lepené, po nafúkaní stále držia. Možno teda iná skúsenosť, výrobca, staré lepidlo.
soson reagoval som na "Nepredavaju schvalne take aby ludia sa vykaslali na lepenie a kupovali nove duse", neviem ci si myslel aj tuto cast ze s nou plne suhlasis. Ak ti tie zaplaty ale nedrzia, tak zjavne robis nieco inak ako kvanta ludi ktorym to drzi....
K tomu tvojmu lepidlu - male vulkanizacne lepidla vyschnu rychlejsie ako velke - ono sa proste vypari rychlejsie v pomere k objemu. Cim mas mensie balenie, tym rychlejsie sa to stane. Hlavne ak teda nie poriadne dotiahnes vrchnak a podobne.
stanos4"Nepredavaju schvalne take aby ludia sa vykaslali na lepenie a kupovali nove duse" - toto som nemyslel. Nekomentujem. Myslel som na svoj príspevok .
Lepím všetky druhy rovnako. Oranžové nelepia takmer nikdy - raz za čas áno (aby som bol spravodlivý tak možno 1 z 10ks). Modré áno - vždy, pravidelne. To je moja skúsenosť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A keďže ani mne sa nechce škrabať ráfiky, lepiť galusky a ďalšie radosti, negramárim a nepretekám, tak používam plášťovky - galusky s navulkanizovaným pásikom, ktorú udrží gumu na plášťovom ráfiku.
Keď si bol niekedy so žutkovcami na jarnom sústredení v Chorvátsku, tak sme sa tam možno stretli...
EDIT
Takto https://www.youtube.com/watch?v=dc3yv_esDf4
A pozor aj na duše ... ultraľahké, tenké, no name duše pod vodou neuvidis unikat vzduch a za deň vyfucia .... riedka guma
K tomu tvojmu lepidlu - male vulkanizacne lepidla vyschnu rychlejsie ako velke - ono sa proste vypari rychlejsie v pomere k objemu. Cim mas mensie balenie, tym rychlejsie sa to stane. Hlavne ak teda nie poriadne dotiahnes vrchnak a podobne.
Lepím všetky druhy rovnako. Oranžové nelepia takmer nikdy - raz za čas áno (aby som bol spravodlivý tak možno 1 z 10ks). Modré áno - vždy, pravidelne. To je moja skúsenosť.
https://www.mtbiker.sk/video/8860/video-ako-opravit-defekt-na-co-si-dat-pozor-a-ako-postupovat-krok-za-krokom.html