Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
našťastie to nie sú moje, zdieľal som prosbu kamošky, viď. link na fb
viem len, že im niekto vyliezol na balkón a tam to už asi bolo jednoduché...na zabezpečenie som sa radšej nepýtal, nech na ňu nie som zlý
Ahojte, s kamošom rozmýšľame nad zabezpečením bicyklov a napadlo nás kúpiť poriadnu motorkársku reťaz - 2 metre dlhú. Reťaz by bola samozrejme v púzdre, aby nepoškriabala lak.
Táto reťaz by držala pokope 3 bicykle tak, že by obopínala hornú časť rámov. (Bicykle by stáli v standardnom stojane na bicykle (na zemi)).
Táto reťaz by som ďalej upevnil o niečo ťažké. Žiaľ nemám možnosť montovať kotvu do zeme, či steny. Tak ma napadlo, co takto mat nejaky kus hrubsieho zeleza v tvare pismena U a to ciastocne zaliat do betonu. Reťaz by potom išla cez to Ucko. Ten kus betonu by mal tak 15-20kg. Aby neboli bicykle zabezpečene iba reťazou medzi sebou, ale aby aj o niečo ďalšie.
Co si myslite o tejto myslienke?
Viem, ze 15kg kus betonu sa este da odniest, ale ak ma k tomu este niest sucasne bicykle/bicykel, tak to je uz challenge...to uz je problem prejst aj cez dvere
Najprv povedz, kde to chces mat.. Ak to budes mat v pivnici, tak ti nepomoze ziadna retaz.. Je rozdiel, ked bajk parkujes von a rozdiel v pivnici, kde si clovek moze robit co chce.. chapes.. tam by trebalo potom zabezpecenie "aktivne" cize aspon alarm na bajk, atd.
Bude to v spolocnej garazi so susedom, kde mame auta a pristup iba my dvaja. Akurát tu garaz nevlastnime, ale mame tu garaz iba prenajatu, takze tam nemozem vrtat ani do zeme, ani do steny. Jeden bicykel bude moj, dva bicykle budu susedove.
tak to je jedno, nech tam das akukolvek retaz.. Prides s obycajnou karboskou na baterku z lidla a za 15 sekund je to prepilene a nik si to ani nevsimne. Dajte si alarm na garaz, bude to lepsie.. a zamok stacu ucko, nech sa netrapite furt s retazou..
Bude to v spolocnej garazi so susedom, kde mame auta a pristup iba my dvaja. Akurát tu garaz nevlastnime, ale mame tu garaz iba prenajatu, takze tam nemozem vrtat ani do zeme, ani do steny. Jeden bicykel bude moj, dva bicykle budu susedove.
dal by som tam pohybovy senzor so SIM kartou a alarmom. stoji to niekde od 60 eur a funguje to, kamos tak ma pivnicu zabezpecenu. retaze maju aky taky vyznam v dome resp bytovke kde by poculo v noci rezanie a isto by niekto zisiel dole, teda v nasej bytovke isto. plus tam mame kamerovy system.
Tento evolveo odporucam aj ja, mam ho nainstalovany v pivnici, jeden senzor na dverach, druhy je pohybovy a ku tomu mam este bicykle zamknute retazou https://www.mall.sk/visiace-zamky/richter-bezpecnostni-retez-hardened-12mm1m. Este ku tomu chcem nainstalovat kotvu https://www.eshopstyx.sk/eshop/oxford-zemna-kotva-anchor-10/p-4310433.xhtml a vymenit tie papierove pivnicne dvere za nejake plechove. S tym evolveom sa trocha potrapis pri nastavovani lebo prilozeny navod nestoji za vela ale na nete sa da najst nieco pouzitelne. Ak by si mal problem, kludne mi napis. Jediny problem ktory vidim v tom evolveu je ze ma neinformuje o vybitej baterke niektoreho zo snimacov ale kedze su 2 je tam aka taka zaloha a je lahke si vsimnut ci funguju. Ja v pivnici nemam elektrinu ale mam byt dostatocne blizko aby vsetko fungovalo ako malo a mozem potvrdit ze aj z 2. poschodia je dosah bezproblemovy.
HĽADÁ SA BIKE!
Ahoj kamoškovci, chcel by som vás poprosiť o pomoc - dnes večer mi bolo v Bratislave ukradnuté moje endurko Banshee Rune. Stalo sa to dnes, v utorok 22.10, okolo 19:35 bol ukradnutý z vnútrobloku KB5 gymu na Zámockej 36 v Bratislave - videl som, ako letí smerom do mesta po Kapucínskej. Situácia si vyžiadala, že som musel skrátka použiť na presun zrovna tento bike ako krajné riešenie a to sa mi stalo osudným. V podstate sa to stalo rovno pod mojím nosom - bike bol opretý o sklené dvere gymu vo vnútrobloku. Na moment som sa otočil a už tam nebol. Napriek mojej snahe som už nestačil dobehnúť zlodeja keďže to bolo dolu brehom a chvíľku trvalo, kým som si uvedomil, čo sa stalo. Videl som akurát, ako mi mizne pred očami za zákrutou.
Všetko je riadne ohlásené na polícií, preverujú sa kamerové záznamy a dufám, že bude niekde nejaká stopa. Ale vzhľadom na špeciickosť tohto modelu, je dosť pravdepodobné, že bude rozobratý do šróbiku (veľa takýchto nejazdí po okolí).
Pomohli by ste mi, ak by ste prezdielali tento príspevok a dostalo sa do povedomia medzi ľudí, že sa tento bike hľadá (alebo akákoľvek jeho súčasť).
Za akúkoľvek pomoc ďakujem.
Nižšie prikladám špecku biku:
Banshee Rune XL (model 2015), čierna matná farba, má viditeľnú preliačeninu na hornej rámovej trubke
Vidlica: Rock shox Pike 160 (nové debonair vnútro) s custom žltými nálepkami
Tlmič: Rock shox Monarch+ s banánom!
Kolesá: DT Swiss E1700 650b
Radenie: Sram X1
Brzdy: nové Shimano XT (4piest)
Plášte: Maxxis Minion DHF/High Roller II
Sedlovka: rock shox reverb 170
Sedlo: SQ Lab 611ew
Kokpit: Renthal fatbar 800 + Renthal stem
Pedále: DMR Vault black
Gripy: DMR deathgrip
Žlté bowdeny
Hack3rSipo , uz som davnejsie rozmyslal nad tym EVOLVEO Sonix. Len ma odradzaju tie baterky v tych snimacoch. Kolko zhruba tak vydrzia? A ake pouzivaju? Pocitam ze sms nedostanes ked sa vybiju, ci hej?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
našťastie to nie sú moje, zdieľal som prosbu kamošky, viď. link na fb
viem len, že im niekto vyliezol na balkón a tam to už asi bolo jednoduché...na zabezpečenie som sa radšej nepýtal, nech na ňu nie som zlý
Táto reťaz by držala pokope 3 bicykle tak, že by obopínala hornú časť rámov. (Bicykle by stáli v standardnom stojane na bicykle (na zemi)).
Táto reťaz by som ďalej upevnil o niečo ťažké. Žiaľ nemám možnosť montovať kotvu do zeme, či steny. Tak ma napadlo, co takto mat nejaky kus hrubsieho zeleza v tvare pismena U a to ciastocne zaliat do betonu. Reťaz by potom išla cez to Ucko. Ten kus betonu by mal tak 15-20kg. Aby neboli bicykle zabezpečene iba reťazou medzi sebou, ale aby aj o niečo ďalšie.
Co si myslite o tejto myslienke?
Viem, ze 15kg kus betonu sa este da odniest, ale ak ma k tomu este niest sucasne bicykle/bicykel, tak to je uz challenge...to uz je problem prejst aj cez dvere
myslis nieco na vrata z vnutornej strany?
https://www.alza.sk/trackito-bike-d5287929.htm
https://www.youtube.com/watch?v=5LmccdzLRA8
Ahoj kamoškovci, chcel by som vás poprosiť o pomoc - dnes večer mi bolo v Bratislave ukradnuté moje endurko Banshee Rune. Stalo sa to dnes, v utorok 22.10, okolo 19:35 bol ukradnutý z vnútrobloku KB5 gymu na Zámockej 36 v Bratislave - videl som, ako letí smerom do mesta po Kapucínskej. Situácia si vyžiadala, že som musel skrátka použiť na presun zrovna tento bike ako krajné riešenie a to sa mi stalo osudným. V podstate sa to stalo rovno pod mojím nosom - bike bol opretý o sklené dvere gymu vo vnútrobloku. Na moment som sa otočil a už tam nebol. Napriek mojej snahe som už nestačil dobehnúť zlodeja keďže to bolo dolu brehom a chvíľku trvalo, kým som si uvedomil, čo sa stalo. Videl som akurát, ako mi mizne pred očami za zákrutou.
Všetko je riadne ohlásené na polícií, preverujú sa kamerové záznamy a dufám, že bude niekde nejaká stopa. Ale vzhľadom na špeciickosť tohto modelu, je dosť pravdepodobné, že bude rozobratý do šróbiku (veľa takýchto nejazdí po okolí).
Pomohli by ste mi, ak by ste prezdielali tento príspevok a dostalo sa do povedomia medzi ľudí, že sa tento bike hľadá (alebo akákoľvek jeho súčasť).
Za akúkoľvek pomoc ďakujem.
Nižšie prikladám špecku biku:
Banshee Rune XL (model 2015), čierna matná farba, má viditeľnú preliačeninu na hornej rámovej trubke
Vidlica: Rock shox Pike 160 (nové debonair vnútro) s custom žltými nálepkami
Tlmič: Rock shox Monarch+ s banánom!
Kolesá: DT Swiss E1700 650b
Radenie: Sram X1
Brzdy: nové Shimano XT (4piest)
Plášte: Maxxis Minion DHF/High Roller II
Sedlovka: rock shox reverb 170
Sedlo: SQ Lab 611ew
Kokpit: Renthal fatbar 800 + Renthal stem
Pedále: DMR Vault black
Gripy: DMR deathgrip
Žlté bowdeny