nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
43 - VAN DER POEL Mathieu - NED - NETHERLANDS> +10:52
Za nim dosli uz len traja a posledny bol Vakoč so stratou necelych 20 minut
Nemôžem si teda pomôcť, ale toto vysvetlenie mi celkom nevychádza. Tie kratšie preteky by som ešte s prižmúrením oka uznal, akurát vzhľadom na úroveň CX pretekárov by som si o výrazne „kratších“ tréningoch ilúzie veľmi nerobil. A áno, Trentina ako borca s viac rokmi prípravy a skúseností beriem - ale ako sa stalo, že 24-ročný supertalent má prípravy a pretekov málo (celkom vážne o ničom v zóne 250+ km pre U23 neviem), no 23-ročný talent, resp. 25-ročný časovkár na medailu dosť, to teda netuším
MVDP inak nie je až taký mladý a myslím, že rokov prípravy a pretekania má za sebou dosť. Bude mať za pár mesiacov 25 rokov a tento majster Pedersen je ešte o rok mladší. Peter v jeho veku bol No.1 vo svetovom rebríčku s tromi zelenými dresmi v rade. MVDP nie je ani len top10. Je to výnimočný jazdec, ale ak chce vyhrávať niečo poriadné na ceste, mal by sa poponáhlať, lebo všade striehne množstvo ďalších mladých. Flámsko vyhral ďalší mladík Bettiol, vyhrávať veľké preteky bude chcieť aj WVA a vyhrávať za chviĺu bude aj Evenpoel - ten je ozaj mladý. A takisto Peter, Julo, Matthwes, ale ani starí Gilbert, GVA, Kristoff či Terpstra nebudú chcieť byť len do počtu.
https://sporza.be/nl/2019/10/01/wk-pedersen-teunissen-gelletje/
,,Šestý Valgren, který dojel dvě vteřinky za Saganem zaznamenal průměrných 315W. To je hodnota, jako by byl celých šest hodin v úniku. Jenomže on se celou dobu pohyboval v pelotonu (!).,,
Jenomže jeho prumerný výkon nebyl 315 ale 256 W - Moving time 6:53 hod. samotný pretek. Z tých 6:53 hod. strávil 6:50 hod. v balíku v Z 1 až 3 s priemerným pulzom 128 bpm. 5:10 hod. v Z 1 a 2. V takej kose sa väčšie výkony ani ísť nedali. Boli radi, že vôbec došli do cieľa. V nedeľu vyhrali nie tí čo podali najväčší výkon ale najmenej malý.