Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
nickovw08: tak, neviem kolko rokov to auto ma a kade jazdilo. Ale obvykle tlmice o moc viac ako 100k nevydrzia, hlavne ak je auto tazsie a nejazdi po EU dialniciach, ale po SK deravych fajnotach. Ono to na prvy pohlad, ani druhy nemusi vyzerat .. ale tlmice, ktore uz su nanic sa poznat daju este skor, nez je to citit pri beznej jazde. Jeden je test rukou, druhy pozriet na zdvihaku, ci netecu. Na beznych autach to ale neni nejaka velka polozka,ale je dobre s tym pocitat.
edit: tak ak najazdis 60k rocne po dialnici s nenalozenym autom, tak ok, tych 280k sa da .. ak jazdis 15k rocne po meste s nakladom, tak zabudni .. aj po 60k
nickovw08: tak je fuk, ci dialnica, alebo cesta, ktora je v pohode .. a ako vies, ze tlmice boli ok tak dlho ? .. ale aj ked si ich naozaj mal dobre, co nevylucujem, to neznamena, ze tlmice bezne tolko vydrzia.
petrik: v manualnej sa samozrejme meni tiez, je tam na to interval. Servis, ktory toto povedal, tomu by som sa vyhol. Kazda vec, kde sa tocia kolieska, tam sa olej meni. A obzvlast, ak tie kolieska tru o seba. Obvykle to byva ale o nieco viac .. 100k. Neni to ziadna strasna polozka. Inak niektore auta, neviem ci je to bezne maju aj magnet, kde sa chytaju piliny z oteru a da sa pozerat ako na tom je. Ak sa tam zacnu dost objavovat, tak je zle.
Ak to ale vydava divne zvuky, novy olej tomu uz nepomoze
V každom prevode či už prevodovka, diferencial či transferbox určite max 60 000 km! A v Autom. prevodovke výmena jedine s filtráciou, čistením a preplachom... inak to význam moc nemá a stáva sa to, čo už tu písali, že prevodovka kľakne. Už som robil čistenie a preplach na prevodovkách kde 300 tisíc km nebol menený olej a v pohode jazdia ďalej... A to ich už “odborníci” určili na repas/výmenu lebo trhá, zle radí a podobne.
[quote="@1527129"]nickovw08: tak je fuk, ci dialnica, alebo cesta, ktora je v pohode .. a ako vies, ze tlmice boli ok tak dlho ? .. ale aj ked si ich naozaj mal dobre, co nevylucujem, to neznamena, ze tlmice bezne tolko vydrzia.
pred vymenou kontrolovane u 3 mechanikov, ktory sa nepoznaju
Tak ako píše Francisek, meniť olej v automate s preplachom ideálne raz za 60t km. U tlmičoch dosť závisí na kvalite tlmiča. Na skúšobnej stolici som videl na teste tlmičov starý Civic s nájazdom viac ako 200t km s pôvodnými tlmiči a ukázalo 80%, kamarát na tuším vtedy ročnom Cliu s 15t km bol na 40%. Ja som dal “renomované” Kayaby a po dvoch rokoch šli do šrotu, kompletne prehrdzaveli. Servisáci vraveli, že šli s kvalitou brutálne dole. Nahodil som Sachsy, ako boli aj pôvodne na aute, som zvedavý ako dlho vydržia...
akurát si treba zistiť udávanú životnosť komponentu od výrobcu lebo doživotná neznamená do konca tvojho života.. ak napr. výrobca udá že životnosť prevodovky je 100tis km tak do 100tis km by si na to nemal mať dôvod šahať, potom je to už len bonus a staraj sa sám.. a čím lepšie sa človek stará tým dlhšie tie komponenty "presluhujú"
Však to ja viem, len som to spomenul, že keď sa opýtaš v servise na výmenu oleja v prevodovke, tak odpoveď v autorizovanom servise je, že náplň je doživotná a tam to skončí, len už nepovie že dokonca života tej prevodovky
Záleží aj od servisu. Mne napríklad v Renaulte menili olej v automatickej prevodovke vrámci predpísaného servisného intervalu. Myslím že to bolo pri 90 tis.
Nie. Zakladna diskusia bola o AT. Tam sa (hlavne u fordu) musi bezpodmienecne menit po 60 tisic, inak budu problemy.
Mne na manuali menil servisak olej po 230k pri vymene homokinetaku. Hovoril, ze olej bol v konzistencii sopla. Auto bolo zrazu ako nove. Za par drobnych velky improvement.
Ahojte, mate niekto skusenost s parovanim TPMS snimacov na novej sade kolies? Kupil som zimne komplety aj so snimacmi tlaku, akurat neviem aky je princip parovania - ci musim mat uz kolesa na aute, resp. staci priviezt jedno koleso v kufri, resp. vsetky 4. Takuto "super" ficurku ma o.i. Toyota. Popripade neviete kolko tato sranda stoji?
Na niektorých autách sa to "samo chytí" pri jazdení (musia byť samozrejme nahodenie na aute, žiadne vozenie v kufri) , ale väčšinou to treba nastaviť cez riadiaciu jednotku...
DIky. No vyzera to tak, ze budem musiet ist tu druhu sadu nahrat do Toyoty do RJ...len dufam, ze to nebudem musiet absolvovat pri kazdom prehodeni kolies...Uvidim, kolesa si prehodim sam na dvore, uz to potom necham na nich v servise.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: tak ak najazdis 60k rocne po dialnici s nenalozenym autom, tak ok, tych 280k sa da
petrik: v manualnej sa samozrejme meni tiez, je tam na to interval. Servis, ktory toto povedal, tomu by som sa vyhol. Kazda vec, kde sa tocia kolieska, tam sa olej meni. A obzvlast, ak tie kolieska tru o seba. Obvykle to byva ale o nieco viac .. 100k. Neni to ziadna strasna polozka. Inak niektore auta, neviem ci je to bezne maju aj magnet, kde sa chytaju piliny z oteru a da sa pozerat ako na tom je. Ak sa tam zacnu dost objavovat, tak je zle.
Ak to ale vydava divne zvuky, novy olej tomu uz nepomoze
pred vymenou kontrolovane u 3 mechanikov, ktory sa nepoznaju
akurát si treba zistiť udávanú životnosť komponentu od výrobcu
Mne na manuali menil servisak olej po 230k pri vymene homokinetaku. Hovoril, ze olej bol v konzistencii sopla. Auto bolo zrazu ako nove. Za par drobnych velky improvement.