mozno to bude zniet ako problem zaciatocnika, ale ja fakt nie som schopny nastavit prehadzovacku tak, aby na ziadnom pastorku (a prislusnom prevodniku) neskakala a aby to plynule radilo.....no takze mam radenie alivio, prehadzovacka deore, kazeta sram PG-830, retaz connex 808....podobne problemy som mal aj so starou retazou a s novou je to to iste...kupa nejakeho komponentu momentalne neprichadza do uvahy tak poradte ako to nastavit pls...

ide o to, ze smerom na vacsi pastorok to ledva radi (musim potlacit takmer o dva stupne aby to hodilo), ale z najmensieho pastorku v kuse vyskakuje hore, dolne dva pastorky nemozem takmer vobec pouzivat (s najvacsim prevodnikom), skace to z nich hore....ked pritiahnem spodny doraz, tak to zase na ten spodny dole vobec nehodi, takze pritiahnut spodny doraz nie je riesenie, povolit sa mi zda zase nelogicke, kedze to tazko hadze smerom hore.... a na najvacsi pastorok musim hadzat s maximalnou opatrnostou inak skonci retaz v spicoch (horny doraz som tiez skusal pritiahnut a potom to na najvacsi ani nehodi).....na dva z troch problemov (skakanie do spicov a skakanie zo spodnych hore) by sa ako recept javilo povolenie spodneho dorazu, ale potom to uz neradi takmer vobec, retaz je nova, tak preco to neradi? hral som sa uz aj s napinanim lanka, s tymi kolieckami na bowdenoch a pod....nic.....mate nejaky zarucene fungujuci sposob nastavenia uplne od zakladov??? (teda napr. vsetko povolit a zacat nejak postupne abo co) abo poradte cosi, fakt ma to dost serie...
18.04.2006 - 11:57:15
00
cau nevidim dovod preco by to nemalo radit, este je mozne ze mas trochu ohnutu patku. inak dorazy su banalna zalezitost ak ich raz nastavis presne musia fungovat. inak keby som robil tam kde som robil tak ti to myslim raz dva opravim ale teraz to uz nepojde. :P
18.04.2006 - 12:01:37
00
Dam dole retaz, nastavim si horny doraz presne na aby som mal kolecko na prehadzovacke v rovine s kazetou, takisto aj dolny doraz. Dam prehadzovacku dovychodzej polohy (najmensie kolecko), zoberem lanko, natiahnem ho co najviac (prehadzovacku drzim aby sa nehybala) a pritahnem lanko... takto to robim a uz to staci len mierne podoladovat... skrutku ktorou ide lanko este pred tym vysrobujem tak na 2-3 zavity aby sa dalo daoladit.
18.04.2006 - 12:38:45
00
bobo: Nemenil si niečo na biku v poslednej dobe? Ono keď sa prehadzovačka nespráva rovnako na celom rozsahu pastorkov, tak by to mohlo byť náznakom nekompatibilného radena s kazetou (napr. 8/9 a tak)
18.04.2006 - 12:53:56
00
alebo ked ti nepomozu rady ostatnych tak skus bikeservis :wink:
18.04.2006 - 13:28:03
00
ked ja sa povazujem za dostatocne zrucneho a nastavenie cohokolvek na biku mi problem nikdy nerobilo, takze s takou volovinou si do servisu hanbu robit nepojdem :) radsej si ju spravim tu :wink: ...asi to skusim od zakladu ako tucek pisal....patka bola par krat ohynana, ale javi sa mi celkom rovna ...a problem je v tom, ze ono to za normalneho chodu bez zataze aj nastavim, ale v plnom zabere si to skace potom kadetade...
18.04.2006 - 14:29:03
00
kasli na prevody...urob si singlespeed a mas po probleme :lol:


Naposledy upravil PaliG dňa 18.04.2006 - 15:17:35, celkovo upravené 1 krát.

18.04.2006 - 15:17:17
00
patku nechaj patkou, ale skús pozrieť či je prehadzavač v kolmici so zemou, pri skompletovanom biku. Aj pri pohlade zvrchu musia byť kladky osi biku. Pokial to tak nie je, je to tento problém a pomôže len hrubá sila na vyrovnanie patky, v horšom prípade rámu.
Mal som ten istý problém na LX, retaz LX aj pastorky. Po vyrovnaní osi (reťazová linka) bol problém vyriešený. Najskôr ma to nenapadlo, lebo sa patka javila ako rovná!!!

veľa zdaru
18.04.2006 - 15:17:32
00
jo urcite je nieco krive. to uz sa asi vyriesilo. ja len k tomu tahaniu o dva stupne, chodi lanko lahko? teda ci nedrhne niekde pri svojej puti po rame :) toz by som ho riadne utrel a namazal.
18.04.2006 - 19:26:03
00
no len keby vas to zaujimalo, tak som si k tomu poriadne sadol a vysledok bol taky, ze problemov bolo hned viac :) ...to ze to neradilo smerom hore bolo volne lanko, (ktore nechapem akoto ze som si nevsimol, som to asi skusal na zlom pastorku a nie uplne dole :oops: )dorazy boli v poriadku, zas taky babrak nie som, a patka bola tiez vo zvislom smere ok, ale bola trochu pokrutena a koliesko kladky nebolo v osi biku.....este ma rozculuje taka prkotina, ze ked mam na najvacsom pastorku, tak vrchne koliesko kladky beha priamo po najvacsom pastorku, je medzi nimi akurat retaz....vydava to potom taky rusivy zvuk, aj ked to inak slape v pohode....nijak sa mi nepodarilo to koliesko dostat aspon kusok nad pastorok, tak neviem....mam pocit ze by pomohlo skratenie retaze, ale nechem narusat jej celistvost...robi to este niekomu?
20.04.2006 - 23:35:14
00
bobo tam si na 80% pomožes skrutkou ktorá je vzadu na prehadzovači a opiera sa o patku ramu. ked ju pritiahnes prehadzovač sa odtiahne smerom dozadu. Ale nie vzdy to funguje. Skus.
21.04.2006 - 08:02:20
00
uz davno som ju dotiahol na maximum, nepomohlo....
21.04.2006 - 09:03:12
00
uz davno som ju dotiahol na maximum, nepomohlo....


Keď s tou skrutkou manipuluješ bez nahodenej reťaze, pozoruješ nejaký efekt, t.j. či sa horná kladka približuje alebo oddialuje?
Teda vlastne celá horná časť prehadzovačky by sa mala pohybovať (otáčať) okolo toho horného čapu, cez ktorý je prichytená k rámu.
21.04.2006 - 09:34:54
00
ale ved jasne ze sa pohybuje, ale nie dost...to by ten srobik musel byt inak dlhy....vlastne, tak ma napadlo, skusim najst nejaky este dlhsi a vymenit ho 8)
21.04.2006 - 10:17:35
00
Bobo, urcite odporucam vymenit bovden (aj s koncovkami) a radiace lanko - to je naozaj minimalna investicia a by si sa divil aky moze mat pozitivny efekt...

Kedze predpokladam, ze dorazy uz mas nastavene sravne, tak je velmi pravdepodobne, ze problem s nepresnostou radenia (nutnost dotlacania radiacej packy pri prehadzovani smerom hore a neochota prehadzovaca klesnut na mensie pastorky) suvisi prave so zanesenym resp. poskodenym a pruziacim bovdenom alebo zalomenym lankom niekde v bovdene.

Co sa tyka zvysnych veci, je to velmi specificke:

1. preskakovanie po kazete - tiez moze suvisiet s bovdenom a lankom, ale velmi teoreticky aj s opotrebovanim kazety kedze mas novu retaz ktora na nu nechce "sadnut"

2. dotyk kladky menica s najväcsim pastorkom - ak mas na doraz dotiahnutu skrutku na pätke odtlacajucu menic od ramu dozadu, tak to vyzera tak, ze uz mas bud velmi unavenu pruzinu v otocnom klbe menica alebo je velmi zaneseny spinou pod tesnenim okolo tohto otocneho klbu a ta pruzina to "nepretlaci" tak daleko ako by mala (da sa to rozobrat, ale skladanie je celkom sranda - ta pruzina je na takej malej pake dost silna, takze mozno sa dost potrapis pri skladani)
21.04.2006 - 10:26:27
00
keyboard_arrow_up