takuto temu som tu dako nenasiel, a kedze ja mozem aj vinko, radsej nez tvrde, tak zakladam
bol som akurat nieco na kostovku zohnat
inac ak mate tip na nejake vinarnicky/vinoteky tak sem s nimi
v matysaku pri stanici chceli rusit archivne vina, tak tam uz budu len take beznejsie, skoda
dotm ale čo mňa na tom najviac sere že títo chlapci čo vyrástli prisatí potichúčky na štáte zarobiac pekné lóve si to vinárstvo spravia ešte aj z eurofondov. Oni proste vlastné peniažky nemusia nikdy mínať lebo vždy je pre nich nejaká lepšia cesta....
A potom ja človiečik kúpim kartón vína od Bôdora a chodím do hotelov pána Brucha.
A ešte len čisto k tomu vínu a celému kartónu čo koštujem. Dobré sú tie vína, na úrovni, nie je im čo vytknúť akurát toho Bodora. Zobral som od nich viac toho čo mali vo vinotéke v ponuke.
Tak toto sú naše mladé vínka .... Veltlin zelený a Svatovavrinec Rosé a najlepsie sa ukazuje Dornfelder ale ten je zasireny takze nieje v pohari ....... vsetky veľmi kvalitne, suché .... cena dohodou
Čo znamená, že víno je zasirené?A to upozornenie na etikete na fľaši "Obsahuje siricitany" je kvôli tomu, že sa tam siricitany pridávajú kvôli konzervacii?Vidím, že sú tu ľudia od fachu, tak by mi to mohli trochu objasniť. Ďakujem.
yankoo ano, presne tak ako pises, napis "obsahuje siricitany" je tam presne pre to. Sirenie vina znamena jednoducho pridavok oxidu siriciteho (niekolkymi moznymi sposobmi) pocas procesu jeho vyroby. Dovodov preco ho tam pridavat je z technologickeho hladiska hned niekolko - tak ako si aj ty pisal, napomaha "konzervacii", resp. napomaha k vyssej stabilite vina. Ma antimikrobialne a antioxidacne ucinky, posobi ako redukcne cinidlo. Oxid siricity sa vo vine nachadza v dvoch formach - ako volny a viazany. Vo vseobecnosti prave ten volny vykazuje spominane pozitivne vlastnosti, viazany sa viaze na ine latky (napr. rozne aldehydy) a tym straca svoje vlastnosti. Avsak pozor!! Netreba zabudat, ze oxid siricity nie je prirodzenou sucastou vina, a kedze je tam pridavany umelo tak zasahuje do jeho prirodzeneho profilu, nehovoriac o moznych vplyvoch na metabolizmus cloveka - kedze sa jedna o toxicku latku. Prave preto su aj v legislative stanovene max. limity jeho pridavku.
čo sa týka tých konzervantov a vplyvu na človeka...Koľko ich tam musí byť, keď sa víno v obchode nepokazí ani keď na neho svieti slnko niekoľko mesiacov.A ak to človek vypije, tak to musí zostať v tele.Víno samozrejme pijem tiež
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.tronkosice.sk/Akcie/A2014/Sardinia/index.html
A potom ja človiečik kúpim kartón vína od Bôdora a chodím do hotelov pána Brucha.
A ešte len čisto k tomu vínu a celému kartónu čo koštujem. Dobré sú tie vína, na úrovni, nie je im čo vytknúť akurát toho Bodora. Zobral som od nich viac toho čo mali vo vinotéke v ponuke.
Tesak vyzeraju pekne!
Dnes oživujem ekonomiku a pripíjam na ňu.