Zdravím,

rád by som poprosil o názory tunajších skúsených cyklistov. Viem, že väčšina rád by obsahovala vetu „Za tie prachy kúpiš niečo lepšie“, ale ja by som ozaj chcel požiadať o zhodnotenie modelov tejto značky.

-Som Rekreačný cyklista, ale keď už, tak výšlapy do Malej Fatry, lesné cesty, korene, kamene, ale isto aj asfalt a presun po rovine, 175cm / 85kg.
-Hľadám preto trošku univerzál – preto po preštudovaní radšej asi 2×10 resp. 2×11, než jednoplacka.
-Nemám súťažné ambície, hľadám spoľahlivý stroj na dlhé roky, bez plánu meniť komponenty, kým slúžia.
-Doteraz mám starý Merida Matts HardTail s V brzdami a 26" kolesami, rád by som prešiel, po odskúšaní u kamaráta, na FS, 27,5 alebo 29", rám „M“.
-Nemám v rodine Rockefellera, nechcem vyhodiť zbytočne peniaze za niečo čo nepotrebujem. Na druhej strane, keď už, nerád by som potom ľutoval, že som radšej nedoplatil za vyšší model

Čo to som už poštudoval, je mi jasné že Suntour vs. Rock Shox resp. Deore vs. XT robia rozdiel, chcem sa opýtať na postrehy ohľadom týchto dvoch modelov. Pomer cena – výkon, vyplatí sa to XT? Váhovo je to totiž cca to isté. Je na tej lacnejšej 500ke niečo, nejaký komponent, ktorý to celé „zráža dole“ a je lepšie si doplatiť? Teda okrem toho, že farebne tá 500 ozaj nie je nič moc :-/.

https://www.merida.sk/horske-bicykle/one-twenty-500-3

https://www.merida.sk/horske-bicykle/one-twenty-xt-edition-4

Vďaka vopred za názory!

J
07.09.2019 - 06:40:01
00
Tiez som z mt tiez mam podobne rozmery ako ty, mam mats trail 26" ale kotucovy a tiez som o nich uvazoval az som myslel ze citam svoj prisovok. Tak za prve xt je vypredany neviem ci zozenies. Mam teraz raidon nic moc ozaj, nemalo to v serii ani ziadne kruzky na mazanie chcel bu som uz vyssiu radu alebo inu znacku. Ta 500 ma napr uplne otrasne brzdy za par supov, to by sa zislo upgradnut, tie xt vs deore osobne az tak neriesim normalnemu cloveku to moze byt v podstate jedno ale jasne ze xt je fajnovejsie. Je to naozaj na tebe a kolko chces investovat jazdit sa na na oboch.
Pisal si o meride ale skus napr pozret ghost kato fs 5.7 myslim o tom som zacal uvazovat ja, cenovo medzi, kompementy fajn az na tu teleskopku a geometriu by si asi prezil.
07.09.2019 - 14:09:30
00
Tiež som donedávna používal staršiu Meridu s 26 kolesami. Tento rok som prešiel na Merida one twenty 600 na 29 kolesách. Veľmi som zvažoval 500 a 600 pre jedno/dvojprevodník. Vôbec neľutujem, strmé kopce zvládam ako s trojprevodníkom, najťažší prevod je ľahší ako na starom bicykli, nevnímam to ako problém. Meridu môžem odporučiť, pomer cena/výkon podľa mňa veľmi dobrý. Dať viac peňazí za bicykel by bolo pre mňa na úkor rodiny.
12.11.2019 - 21:58:46
00
keyboard_arrow_up