A uzivila by sa téma venovaná gravel trasam a jazdeniu? Lebo tu sa rozoberá skoro furt len hardware, a z toho väčšinou prevody.
Už dávnejšie som našiel https://gravelmap.com
Dá sa tam nahrať gpx súbor a označiť jednotilvé gravel úseky. Toto by sa mohlo chytiť ako taká databáza na Slovensku. Len by asi bolo lepšie si dopredu ujasniť čo je gravel cesta. Či poľná cesta čo na jeseň zmizne pod pluhmi traktorov alebo štrkom spevnené lesné a duržstevné cesty ktoré sú zjazdné celý rok.
Zatiaľ som tam nič nepridával ani ja.
Napríklad niektoré gravel bike sa jazdia s 32/35 kolesami, niektorý na to chcú nahadzovať 43. Môj osobný názor, že ak už potrebujem 43 pneu na biku, tak gravel už nebude veľmi vhodný, na také jazdenie buď hardtail alebo full.
Osobne jazdím 35ky kvôli blatníkom, širšie by sa už s nimi nezmestili. Pred mesiacom bol taký početnejší výjazd s mojím tímom čo jazdí HT alebo full. Do kopca bol gravel jednoznačne najrýchlejší, podla kolegu nie je možné tomu konkurovať s horským. Dolu kopcom pokiaľ šlo o technické zjazdy som bol posledný. Chlapi na mňa museli čakať pod každým väčším kopcom. No na rovine som išiel zarovno s nimi ak nie rýchlejšie.
Na konci som odpovedal na otázky aké tlaky na tom jazdím a podobne.Myslím že nič univerzálnejšie ako gravel nevymysleli. Horský bicykel ho porazí v technických stúpaniach a zjazdoch a cestný zas na rovine....Ale ak sa pohybujete medzi oboma a z každého trochu, gravel nemá konkurenciu
Tak ja to tu trosku rozprudim obutim na tuto jesen/zimu. V terene je to uplne ine kafe a aj ked omylom zbehnem niekam kam, nemam tak to vacsinou preleziem.
prečo nie... ak ti to vyhovuje... keďže tam máš eagla jednoprevodník, bikepackerská verzia... do ťažšieho terénu úplne v pohode... zasa niekto, kto jazdí niekde po nížinách a ako Saganko vraví po trnafských brdkoch... tak je mu takáto zostava na nič... skôr využije 2x10 systém s 35kami gumami...
Tak to je pecka tie kolesa, ja som zas nahodil na moje HTcko rohy z vnutornej strany gripov pre viac aero posed, ktory simuluje cestacky, cize sme na tom prakticky rovnako Pockat... znamena to, ze uz aj ja mam gravel bike?
Dnes som to bol prvy krat skusat na hradzi a v protivetre parada, slapalo sa mi ovela lepsie ako s rukami na siroko. Mam ich od seba 42 cm, cize na sirku cestnych baranov. Inspiroval som sa u extreme long distance jazdcov, ktori to takto jazdia, alebo rovno davaju barany na ciste MTB. Zajtra to vonku pofotim.
Barany som ja uvazoval ale zase to by chcelo tu novu grx sadu a to uz je zbytocna investicia ... jedine keby slo kupit len paky a napojit to na xtr prehadzovac a hydraulicke slx brzdy ...
Chlapi, a vy tie vase bajky prihlasujete na sutaze krasy? Ved je to len jednoduchy stroj, ktory ma hlavne fungovat a sluzit jeho majitelovi, ktory ak chce, tak si ho prisposobi podla jeho potrieb, ci vkusu. To len dnesna marketingova doba robi z bicykla akysi modny doplnok, ktory akoby mal splnat nejake nezmyselne pravidla aktualnych modnych trendov.
Presne ako pises, su funkcne aj bez uvodzoviek, lebo su vyrezane s reflexnej folie, cize v noci sluzia aj ako odrazky Mimochodom ta foto nie je uplne aktualna, teraz je predna "odrazka" v tvare loga CUBE.
kazdy podla svojho gusta niekomu zalezi na tom ako vyzera v zrkadle, niekomu ako jeho auto, byt a nikomu zalezi ako vyzera vysnivany bicykel niekomu ide v prvom rade o funkcnost na ukor vyzoru. kazdemu zalezi na niecom inom. nikdy neradim krasu pred funkcnostou lebo to nema vyznam, ale zase potesi ma ked vyzera podla mojich predstav. nezalezi na tom co povedia okoloiduci, a ty uvazujes v podstate rovnako. len kladies inu uvahu inym detailom
Parada. Vyzera to, ze zostali cca na povodných cenach a zlepsili vybavu. Presli na GRX a aj plaste dali lepsie (aspon pri 400 som si to vsimol). Ta 8000 je uplne mega, len teda 4k EUR by som za gravel nedal...
No uz len 7x do prace a z nej a nasledne mozem bicyklovat bez stresu dalej cez den pocas dovolenky tento rok. Dnes 2stupne a lahke snezenie grrr. Pridavam este foto s novym osvetlenim, pri spravom nastaveni H-1% dosvit cca.50m, viac ako dostacujuce 👁
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Už dávnejšie som našiel https://gravelmap.com
Dá sa tam nahrať gpx súbor a označiť jednotilvé gravel úseky. Toto by sa mohlo chytiť ako taká databáza na Slovensku. Len by asi bolo lepšie si dopredu ujasniť čo je gravel cesta. Či poľná cesta čo na jeseň zmizne pod pluhmi traktorov alebo štrkom spevnené lesné a duržstevné cesty ktoré sú zjazdné celý rok.
Zatiaľ som tam nič nepridával ani ja.
Na konci som odpovedal na otázky aké tlaky na tom jazdím a podobne.Myslím že nič univerzálnejšie ako gravel nevymysleli. Horský bicykel ho porazí v technických stúpaniach a zjazdoch a cestný zas na rovine....Ale ak sa pohybujete medzi oboma a z každého trochu, gravel nemá konkurenciu
https://www.cyclingabout.com/koga-denham-bars/
https://www.sq-lab.com/en/products/innerbarends/sqlab-innerbarends-411.html?varID=ca51409c13a83c7670771e6499f7db47
a obrátená predná vidlica v štíle pinarelo to už úplne zabíja... gravely od meridy sa mi naozaj nepáčia...