@Dannci jazdim na Triban RC500, dal som tam 35 ky plaste a sem tam dam nejaku skratku cez les v Karpatoch. Zvladat to zvlada, ale nieje to prijemne. Sotolina sa da, ale korene a pod je peklo a musis ist tak ci tak pomaly. Cize ten Cannondale to podla mna zvladne, ale ty budes trpiet
Dannci ja na fitness biku mám cestné 28c plášte, hladké hlinené lesné cesty, prípadne ten ujazdený štrk či niečo podobné sa dá aj na tom v pohode. Samozrejme treba lepšie nasledovať cestu a predvídať. Ak sú korene, väčšie kamene, tak spomaliť. Na gravely mám WTB Ridler 37c s dušami. S tlakom sa dá troška pohrať, ale aj tam v princípe platí to isté čo pri mojom fitness biku. Sledovať cestu a vyhýbať sa veľkým nerovnostiam. Samozrejme je to pohodlnejšie ako na tých 28, ale stále to je bike bez odpruženia. Takže treba a tým rátať. Dá sa s tým ísť aj do horšieho terénu, ale treba prispôsobiť rýchlosť.
Ide o to, že bike bude prevažne na cestách. Bývam v Javorníkoch a tu sú doliny jedna vedľa druhej a väčšinou prepojene lesnou alebo poľnou lúkou cez kopec. A na tých spojkách by som nerád zničil ten endurance bike. Origo gravel by bol lepší ale endurance sú za lepšiu cenu (2018 - 2019)
napr pri tych 32mm plastoch dajme tomu co nemaju uplne slick dizajn nech mas lepsi grip. (panaracer gravelking, nie SK vezriu. aj WTB Exposure 32) by si po hladkej lesnej alebo polnej ceste presiel bez problemov, ram to zvladne a velmi pravdepodobne aj kolesa aj nemaju nejaky velmi riedky vyplet. Ak by v ceste boli korene kamene, tak je ich je lepsie obist alebo teda pomaly preliest ako pise Jano.
Raz sa mi podarilo ist na 10 rocnom hlinikovom cistokrvnom cestaku s 28 gravelkingami, plne nalozeny kapsami (celkova hmotnost okolo 110kg) 6 km po graveli (rozumej jemny strk) aj hore aj dolekopcom a zvladol to v pohode.
Veľkosť 54 (na výšku 175cm), rozpočet max 1200€ (pevný).
Najradšej by tom toto: https://www.cannondalebikes.sk/bicykle/2020-cestne/gravel/topstone/topstone-sora ale za tú cenu je to slabá výbava (Sora). Staršie endurance (2018 - 2019) za túto cenu majú Tiagru, príp. 105-ku.
Ďalšia "starosť" je aby som zbytočne nevozil príliš široké pneu, keďže vačšinu chcem na ňom jazdiť po cestách.
Vďaka
Dannci ked som riesil gravel, asi dva roky dozadu, pozeral som aj Topstone, pokial sa nemylim, vtedy novinka. Co si pamatam, tak geometria, konkretne pomer stack/ reach vychadzal menej endurance ako pre scott speedster, spesl diverge, fuji jari, aj oproti Synapse. Btw z tych scottov co som dal likny maju 54 asi v obchode a su na tiagre. Jeden za 850 ci tak nejak. Este jedna vec, ak chces skor odolny endurance nez gravel, pozri si ake ma topstone prevody, ak sa nic nezmenilo ma kluky 46 - 30, na gravel ideal, na kvazi cestak menej.
Teraz som si pozrel geo a je to ok. Takze bud si zle pamatam, alebo ju trochu prekopali .
Dannci ja som bol tiež zameraný na gravel ale chcel som hlavne niečo cestné čím keď vybehnem na lesnú alebo poľnú cestu kvôli tomu, aby som sa buď vyhol hlavným ťahom alebo aby som sa vôbec niekam dostal bez nutnosti obchádzky dlhej 50km.. popravde som ani nečakal že tá cesta ma až tak chytí.. informácie som hľadal v tejto téme, nakoniec som najviac "vyžmýkal" SB@RB a s jeho veľkou pomocou som sa nakoniec dostal k CUBE Cross Race Pro 2017.. ja som ho sledoval už dlhodobojšie ale nevedel som sa stotožniť s originálnym dvojprevodníkom.. SB@RB mi ale "urobil vianoce" a dohodol výmenu pôvodných kľúk a dvojplacky za Shimano 105 50/34.. rozpočet som oproti prvotným plánom značne navýšil, ale dodnes som neoľutoval ani 1 cent.. výsledná cena bola hlavne vďaka môjmu poradcovi 1150€ a po cca 3200 km sa stále z tohoto bicykla teším ako malý chlapec (takmer všetko na cestných plášťoch).. páči sa mi vzhľad a vyhovuje mi celkovo aj geometria a to ako sa s ním jazdí.. rekord mám cca 170km za výjazd a jediné čo trpelo tak bol zadok .. podľa mňa si urči hranice koľko chceš investovať (to už máš na 1200€) a aké máš must have požiadavky na výbavu.. vonku je zima takže čas ťa netlačí minimálne do apríla a ak aj za tie 3-4 mesiace nič nenájdeš a nekúpiš, tak aspoň uvidíš, či pri tvojich požiadavkách zmeníš cenovku alebo výbavu.. prajem veľa šťastia pri výbere
Zdar chlapi dlhšie tu sledujem toto vlákno. Pred nedávnom som si zadovážil Cube Cross Race SL 2017. Chcel som niečo skôr na cestu než do terénu. A keď som zbadal toho zeleno čierneho fešáka na ultegre tak som ho musel mať. Momentálne teraz je na "liečení" nová kazeta 11-30, reťaz, Shimano M-520 pedále, nové plášte a zajtra som objednaný na bike fiting ??? veľmi sa teším.
Ale je veľmi málo info o Cube a myslím si že sú to celkom dobré stroje.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ide o to, že bike bude prevažne na cestách. Bývam v Javorníkoch a tu sú doliny jedna vedľa druhej a väčšinou prepojene lesnou alebo poľnou lúkou cez kopec. A na tých spojkách by som nerád zničil ten endurance bike. Origo gravel by bol lepší ale endurance sú za lepšiu cenu (2018 - 2019)
Samozrejme na výjazdy do lesa je MTB.
Raz sa mi podarilo ist na 10 rocnom hlinikovom cistokrvnom cestaku s 28 gravelkingami, plne nalozeny kapsami (celkova hmotnost okolo 110kg) 6 km po graveli (rozumej jemny strk) aj hore aj dolekopcom a zvladol to v pohode.
Najradšej by tom toto: https://www.cannondalebikes.sk/bicykle/2020-cestne/gravel/topstone/topstone-sora ale za tú cenu je to slabá výbava (Sora). Staršie endurance (2018 - 2019) za túto cenu majú Tiagru, príp. 105-ku.
Ďalšia "starosť" je aby som zbytočne nevozil príliš široké pneu, keďže vačšinu chcem na ňom jazdiť po cestách.
Vďaka
Teraz som si pozrel geo a je to ok. Takze bud si zle pamatam, alebo ju trochu prekopali
Ale je veľmi málo info o Cube a myslím si že sú to celkom dobré stroje.