Dannci ja som bol tiež zameraný na
gravel ale chcel som hlavne niečo cestné čím keď vybehnem na lesnú alebo poľnú cestu kvôli tomu, aby som sa buď vyhol hlavným ťahom alebo aby som sa vôbec niekam dostal bez nutnosti obchádzky dlhej 50km.. popravde som ani nečakal že tá cesta ma až tak chytí.. informácie som hľadal v tejto téme, nakoniec som najviac "vyžmýkal"
SB@RB a s jeho veľkou pomocou som sa nakoniec dostal k CUBE Cross Race Pro 2017.. ja som ho sledoval už dlhodobojšie ale nevedel som sa stotožniť s originálnym dvojprevodníkom..
SB@RB mi ale "urobil vianoce" a dohodol výmenu pôvodných kľúk a dvojplacky za Shimano 105 50/34.. rozpočet som oproti prvotným plánom značne navýšil, ale dodnes som neoľutoval ani 1 cent.. výsledná cena bola hlavne vďaka môjmu poradcovi 1150€ a po cca 3200 km sa stále z tohoto bicykla teším ako malý chlapec (takmer všetko na cestných plášťoch).. páči sa mi vzhľad a vyhovuje mi celkovo aj geometria a to ako sa s ním jazdí.. rekord mám cca 170km za výjazd a jediné čo trpelo tak bol zadok

.. podľa mňa si urči hranice koľko chceš investovať (to už máš na 1200€) a aké máš must have požiadavky na výbavu.. vonku je zima takže čas ťa netlačí minimálne do apríla a ak aj za tie 3-4 mesiace nič nenájdeš a nekúpiš, tak aspoň uvidíš, či pri tvojich požiadavkách zmeníš cenovku alebo výbavu.. prajem veľa šťastia pri výbere