chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
No ved o to mi slo, ale rozmyslal som preto nad 2,35 dopredu ale rozdiel tusim 130g na tej zmene som necakal. Navyse zohnat ikon 3c za rozumnu cenu nie je lahke
Chceš sa vytrepať alebo chceš sa spoľahnúť na plášť, že podrží...aj na úkor vyššej hmotnosti. Neexistujú ľahučké plášte, ktoré budú mega na asfalte a zároveň podržia v teréne...máš dosť protichodné požiadavky
Jam mam v predu Ardent Race 29x2,20" 3C EXO TR a vzadu Ikon 29x2,20" 3C EXO TR. podla viacerych je to na XC dobra kombinacia. uvidim po otestovani, zatial som mal v predu aj v zadu Ikon a je pravda ze v predu ten Ikon sice nebol zly, ale v zakrute mi obcas redlo
Aktualne jazdim NN 2,25 s modrym pasikom v predu a aj v zadu, vyborne plaste, ci uz do mokra alebo aj sucha, velmi dobre drzia stopu. Chcel by som to ale trosku zrychlit, tak na leto som uz dokupil RoRo 2,25, vaha 642g.
DanoL91 Schwalbe plášť ROCKET RON 29x2.25 67TPI Snake TLE Speedgrip, kevlar , bral som z miestneho shopu, mal vazit 610g... mne to ale nevadi, nie som ziadny gramar
a tak to si podla mna este dobre pochodil, u mna zatial kazdy schwalbe plast mal takmer o 10% viac nez na papieri.. ale beriem to sportovo - za rovnaky peniaz som dostal viac gumy
Chcel by som skúsiť kombo racing Ray a racing Ralph v 29“. Váham medzi širkou 2.25 a 2.35. Je tam pomerne veľký hmotnostný rozdiel tak sa bojím aby ta 2.35 nebola až extrémne veľká guma. Nemáte ho niekto zmeraný na rafiku? Nič moc sa mi nepodarilo vygoogliť.
Teraz jazdím xking 29x2.2 na 20 mm rafoch.
Keby som mal tak riešiť plášte tak nič nenajazdím. scarinko daj tam Ikon/Ikon a jazdi. Ja tak jazdím už druhým rokom sucho, blato, sneh, ľad... Predtým väčšinou nejaké Gripery od Michelinu.
tak plaste nekupujem kazdy piatok a stoja pomerne dost takze nechcem kupit nieco na co bude zas minimalne rok dva pindat ze som kupil zle
radsej sa poradim a preverim poriadne pred tym
niekomu je to jedno a jazdi na hocicom, ja uz ked nieco kupujem tak chcem aby to bolo to naj co potrebujem/chcem/mozem si dovolit
Ardent Race do predu a Ikon do zadu a mas vystarane tych kombinacii mas v dnesnych plastoch kvantum a neda sa povedat co je naj kombinacia na vsetky podmienky. to jedine skusat
jo tuto kombi silno zvazujem, aj vahovo to vyzera v poho ArRace 2,2 by mal byt cca 630, ikon 2,2 do 600
jedine co som este vymyslal je ardent race 2,35 exo tr 3c dopredu akurat zas vaha uz cez 700 a cena bizarna (no tak u nas este relativne v pohode)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Schwalbe ma nieco ako Maxxis EXO ochranu bocnic?
EXO = +- SnakeSkin
Teraz jazdím xking 29x2.2 na 20 mm rafoch.
Má niekto skúsenosti s týmto kombom na ľahší trail bike ? Skôr na suchý povrch.
predné : https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-forekaster-exo-tr-29x235-mtb-plast-kevlar.html
zadné : https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ardent-race-29x2-35-3c-maxxspeed-exo-tr-plast-kevlar.html
Ďakujem pekne
radsej sa poradim a preverim poriadne pred tym
niekomu je to jedno a jazdi na hocicom, ja uz ked nieco kupujem tak chcem aby to bolo to naj co potrebujem/chcem/mozem si dovolit
jedine co som este vymyslal je ardent race 2,35 exo tr 3c dopredu akurat zas vaha uz cez 700 a cena bizarna (no tak u nas este relativne v pohode)
Má niekto skúsenosti s týmto kombom na ľahší trail bike ? Skôr na suchý povrch.
predné : https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-forekaster-exo-tr-29x235-mtb-plast-kevlar.html
zadné : https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ardent-race-29x2-35-3c-maxxspeed-exo-tr-plast-kevlar.html
Ďakujem pekne
Preco chces dat na lahsi trail bajk v suchu na predne koleso tazky plast urceny do narocnych podmienok?