Vyzerá, ale osadenie úplne iné 🙂. Hlavne kvôli 11 spd GRX bol favorit. V obchodoch som bol ale ešte nie je naskladnený. Zľava by práve v lokálnom obchode bola zaujímavá aj na 2020.
Ale možno sa ešte niečo ukáže. Prípadne CTM Koyuk a Cube Nuroad sú veľmi podobne osadené a cenovo podobné.
mea culpa, zle som to pochopil:) ale aj ta 50 sa da najst napr u Kubicu na sklade... kazdopadne, ja uz zacinam byt netrpezlivy ohladom mojho RXka.. 6.2 mi pisali ze maju vsetko na sklade a o 3-4 tyzdne to bude expedovane (objednaval som v decembri) a v utorok mi prisiel mail, ze ram je v procese lakovania, tak fakt neviem co s tym robia:) snad to bude stat za to (naschval som neobjednaval toho soota 50, lebo mi ho slubili protekcne az vo februari:))
kua fix toto je snáď horšie, ako kupovať nové auto... nič nie je skladom, všetko ešte len naskladníme, ešte pred tým ako to naskladníme, zrazu už je 1/2 vypredaná...
pôvodne som si pred 2 rokmi kúpil krossový bajk - Tranz 2.0, že to teda bude aj na jazdu po "rovinke" a aj trošku po Karpatoch... "hybrid" je fajn, ak je s tým človek zrovnaný, ale nie je to pripravené na boj proti trnafským vetrom, a ani v tých kopcoch, hlavne na horšom teréne, to nie je to pravé orechové, tá slabá pružina, vlastne ani moc nepruží...
tak sa mi v hlave usadila taká myšlienka, že by som kúpil Gravel napr. Koyuk 2.0 na poľňačky a Tranza trošku prerobil na také ľahšie XCčko... (výmena vidle za vzduchovú 100 mm, dvojplacka 36-26, vzadu 11-36, 2" gumy)
a už som z toho magor...nejako som si to napočítal, že čo by koľko stálo a keď tak nad tým rozmýšľam, že či sa za tých cca 1300 € na to nevykašľať a kúpiť radšej plnotučné XCčko napr. CTM Rascal 4.0, ako Gravel by bol určite v pohode, ale z toho Tranza a jeho prestavby, sa mi to celé nejako prestalo pozdávať, či to splní účel...
takto to bude buď dobré v kopcoch, ale horšie po rovinách (v prípade kúpy jedného XC), alebo super na rovinkách, ale v kopcoch naprd (Gravel + prestavba krossu), prachy sú len na jeden slušný bajk... čo s tým
s tým zvýšením som tak nejak počítal (aj som si to "nasimuloval", pod predné koleso som dal 4 cm dosku), (samozrejme treba prispôsobiť trošku sklon sedla a polohu voči pedálom)
ja som pôvodný predstavec nahradil za dlhší a nastaviteľný +40 -30° ktorý má rozsah cca 10 cm čo sa výšky riadítok týka (práve preto, že keď som išiel jazdiť do hôr, tak som dal rajdy hore, keď som išiel jazdiť po rovinke, tak išli dolu), jasné, že rámová trubka sa vpredu zdvihne, ale ani to by nemal byť problém, mal som ho v 21" prevedení a menil som za 19" kvôli kratším nohám (rozdiel vo výške hornej trubky bol 5 cm, takže aj to by bolo OK aj keď pre isté partie "na doraz" )
ak by som ho prerobil na XCčko, tak by boli viacmenej v pôvodnej výške (vrátil by som tam pôvodný pevný predstavec) proste furt nejaké kompromisy...
ja tiez radim si kupit co chces a nespekulovat ze nemas prave peniaze. Koniec koncom to aj tak prestavas na to co si chcel a minies celkovo viacej ako keby kupis hned taky ako chces. Ja som takto uz tisice zmarnil
ja jazdim dost mesto 70% a zvysok popri a po rieke kde je to dost rozbite a gravel mi bohato postacuje aj pri mojich 95kg. Enduro beriem fakt len do lesa na jazdenie
Ja zasa rozmýšľam že by som vymenil Ultegru za GRX nie že by som nespokojný so sadou len ten rozsah prevodov je trocha ťažký na mňa. Vpredu 46/36 a v zadu 11/32. A to je tak na hranici mojich momentálnych schopností. Viem že časom bude lepšie keď príde kondička a odídu kilá ale aj tak u nás v Levočských Vrchoch sa ľahký prevod nestratí.
Ak by mal niekto nejakú radu ako upraviť terajšiu sadu na "ľahšiu" tak si rád nechám poradiť.
neviem ako je na tom ultegra, ale grx kluky su tie iste pre 1x a 2x v predu. Tak max kupit novy prevodnik, vymenit vzadu kazetu a prehadzovacku s dlhym ramienkom. S kratkym ramienkom je max 34 pripadne 36 zubov (neofiacialne) to bude dost malo, pokial nedas do predu 36 zobovy prevodnik, ak sa ovsem vyraba
V servise mi tvrdili že na krátke ramienko Max 32. Na 34 vraj treba už dlhé. Ešte som pozeral a našiel som prevodník 34 stojí nejakých 12 eur a skúsiť ho vymeniť za terajší 36 ale nemal som čas pomerať rozteč dier či by to šlo.
neviem tie informacie su dost rozdielne, odkedy som prerobil 2x11 na 1x11 som to neriesil uz viacej, jedine com so videl ze sa robia predne pily na grx priamo, tu pilu co mam nesedi 100% ku klukam. Cez leto ju vymenim, ked bude vyjazdena
to akože ešte to ani nie je na sklade a už je celá produkcia objednaná - vykúpená ??? to koľko si toho v tom CTM objednali 10 kusov či ako tomu mám rozumieť... v dnešnej dobe kapitalistickej nechcú predávať či ako... som z toho zmätený... načo to dávajú do katalógov, keď sa to na trh ani reálne nedostane... len aby tam bol obrázok, alebo čo...
a pozerám že Kellys s modelmi Soot nápodobne... to čo jeeeeee, to kde smeeeeee, tak človek chce podporiť slovenského výrobcu a asi ništ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale možno sa ešte niečo ukáže. Prípadne CTM Koyuk a Cube Nuroad sú veľmi podobne osadené a cenovo podobné.
https://www.kellysbike.com/sk/gravel-c703/soot-70-p64084
Kellys SOOT 70 28 bicykel, sivá
1 499 €
MOC 1 699 €Potom som zvedavý na recenziu 😉
pôvodne som si pred 2 rokmi kúpil krossový bajk - Tranz 2.0, že to teda bude aj na jazdu po "rovinke" a aj trošku po Karpatoch... "hybrid" je fajn, ak je s tým človek zrovnaný, ale nie je to pripravené na boj proti trnafským vetrom, a ani v tých kopcoch, hlavne na horšom teréne, to nie je to pravé orechové, tá slabá pružina, vlastne ani moc nepruží...
tak sa mi v hlave usadila taká myšlienka, že by som kúpil Gravel napr. Koyuk 2.0 na poľňačky a Tranza trošku prerobil na také ľahšie XCčko... (výmena vidle za vzduchovú 100 mm, dvojplacka 36-26, vzadu 11-36, 2" gumy)
a už som z toho magor...nejako som si to napočítal, že čo by koľko stálo a keď tak nad tým rozmýšľam, že či sa za tých cca 1300 € na to nevykašľať a kúpiť radšej plnotučné XCčko napr. CTM Rascal 4.0, ako Gravel by bol určite v pohode, ale z toho Tranza a jeho prestavby, sa mi to celé nejako prestalo pozdávať, či to splní účel...
takto to bude buď dobré v kopcoch, ale horšie po rovinách (v prípade kúpy jedného XC), alebo super na rovinkách, ale v kopcoch naprd (Gravel + prestavba krossu), prachy sú len na jeden slušný bajk... čo s tým
ja som pôvodný predstavec nahradil za dlhší a nastaviteľný +40 -30° ktorý má rozsah cca 10 cm čo sa výšky riadítok týka (práve preto, že keď som išiel jazdiť do hôr, tak som dal rajdy hore, keď som išiel jazdiť po rovinke, tak išli dolu), jasné, že rámová trubka sa vpredu zdvihne, ale ani to by nemal byť problém, mal som ho v 21" prevedení a menil som za 19" kvôli kratším nohám (rozdiel vo výške hornej trubky bol 5 cm, takže aj to by bolo OK aj keď pre isté partie "na doraz"
ak by som ho prerobil na XCčko, tak by boli viacmenej v pôvodnej výške (vrátil by som tam pôvodný pevný predstavec) proste furt nejaké kompromisy...
asi bude predsa len lepšie ten Gravel a čo bude s "MTBčkom" sa uvidí...
Ak by mal niekto nejakú radu ako upraviť terajšiu sadu na "ľahšiu" tak si rád nechám poradiť.
jaroslavf 29.02.2020 (19:45)
Dobrý deň, podľa aktuálnych informácií je už vypredaný (rezervované sú všetky kusy ktoré sa budú vyrábať). Dostupný je ešte z výroby https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/cestne-bicykle/ctm-koyuk-10-matna-sedo-modra-model-2020.html a ten bude vyrobený 15.3.2020.
to akože ešte to ani nie je na sklade a už je celá produkcia objednaná - vykúpená ??? to koľko si toho v tom CTM objednali 10 kusov či ako tomu mám rozumieť... v dnešnej dobe kapitalistickej nechcú predávať či ako... som z toho zmätený... načo to dávajú do katalógov, keď sa to na trh ani reálne nedostane... len aby tam bol obrázok, alebo čo...
a pozerám že Kellys s modelmi Soot nápodobne... to čo jeeeeee, to kde smeeeeee, tak človek chce podporiť slovenského výrobcu a asi ništ...