Problém je ten, že CTM, či Kellys sú kvázi ešte malovýrobcovia. Teda niekto si zrátal a odhadol, že aby všetko na 100% predali, tak musia vyrobiť maximálne 2000 kusov od tohto modelu dajme tomu. Samozrejme všetko závisí aj od výrobných kapacít. K tomu ešte prirátať, že gravel zažíva obrovský boom a cena do 1500€ je najviac kupovaná kategória.
jumperko ten Koyuk 2.0 model 2020 už má hydraulické brzdy? Lebo mám momentálne Koyuk 1.0 z 2019 a tam je Sora a mechanické brzdy. Ako som s ním spokojný, aj to brzdí dobre pri mojich 100kg, ale poškuľujem po hydraulike občas.
Jano1987 jj tam sú už hydraulické, noo vymeniť mechaniky za hydrauliky už bude drahšie.. nakoľko tam musíš celé páčky aj vymeniť tiež som tu našiel bazarovku na mechanikách a teda nakoniec z toho nič nebolo...
Ale inač oproti tomu ctmku je výhodná voľba aj ten canyon.. kde 9,5kg za bajk je mega hodnota oproti konkurencii..
Ale hej boom to bude riadny a môj názor je, že je to fakt ideálny bajk pre začiatočníka ale aj pokročilého ako sekundár ku fullu.. ja som ho práve chcel zobrať na také "hrázdové" výjazdy po práci kedy sa mi nechce do lesa.
jumperko ja som to myslel tak, že celý bike rovno vymeniť, šaškovať s výmenou bŕzd sa mi nechce. Na druhú stranu prežijem aj bez hydraulicky, chodím cvičiť, takže nemám problém s tým, že treba viac stláčať brzdy ako miestny pretekársky chrti, bez urážky. A tá modrá 1.0 z 2019 vyzerá ozaj veľmi dobre naživo.
Pri mojej váhe 100kg či bike váži 9,5kg alebo 10,5kg je nič, aj keby som schudol na 90kg, menej veľmi neplánujem ?
mechanicke kotucovky maju zmysel ak jazdite bikepacking vo velmi odlahlych miestach kde v pripade poruchy hydraulickych nie je lahke najst servis kde vam to opravia. Inak neviem naco su tie mechanicke brzdy dobre, z kazdej strany pocujem ze su s tym problemy a nie je to idealne rovnako aj brzdny ucinok. Hydraulicke zacinaju od Tiagry alebo grx 400 atd. Kupovat mechaniky a zistit po par mesiacoch ze to nie je ono a chciet prehodit na hydro je financna samovrazda. Ak chcete usetrit rovno chodte aspon do tej tiagry.
Problém je ten, že CTM, či Kellys sú kvázi ešte malovýrobcovia. Teda niekto si zrátal a odhadol, že aby všetko na 100% predali, tak musia vyrobiť maximálne 2000 kusov od tohto modelu dajme tomu. Samozrejme všetko závisí aj od výrobných kapacít. K tomu ešte prirátať, že gravel zažíva obrovský boom a cena do 1500€ je najviac kupovaná kategória.
Tak to asi spočítali trošku blbě si myslím... Že takto to bolo aj minulý rok, že ešte ani neboli na sklade a už vypredané, a celý rok sa stále niekto pýtal na nejaké Koyuky... dopyt bol, ale ponuka nikde... A tento rok znovu, takého plánovača by som kopol voľakde... nejako tomu prestavam rozumieť...
Co sa tyka dodacich dob, zlepsovat sa v najblizsej dobe asi nebudu a netyka sa to len Slovenska - odporucam precitat clanok, hlavne ak mate niekto predplatene a vidite ho cely. Kellys je len jedna znacka, ale diely z Ciny pouzivaju prakticky vsetci.
inak madbugie a volodaj, podla vsetkeho tie sooty 50 tu v CR celkom este su. Pozeral som bikeranch a ski and bike kunratice a maju to skladom (a dokonca posielaju aj na SK:). Takze teoreticky sa este nieco najst da..
pozerám, že česká firma RB model RX Base tiež vychádza na 1400 € v GRX a je to ručná domáca výroba rámov...
hmmm tak že by som podporil českého výrobcu... ešte aj farbu si môžete vybrať akú chcete...
na GRXoch je aj Grail al 6.0 za 1400€ a ten by v pohode stačil (mne išlo o tú hydrauliku pri mojej váhe), ja som proste len chcel kúpiť "slovenský" cajgel a podporiť slovenského výrobcu...
s tým Koyukom mi to príde ako s Yetim... tiež ho nikto nevidel, ale údajne existuje...
vidím, že tá koróna to pekne začína srať... aj keď mortalita oproti obyčajnej chrípke je len slabý odvar... niekto asi potrebuje vyvolať ekonomickú krízu, alebo čo...
vidím, že tá koróna to pekne začína *****... aj keď mortalita oproti obyčajnej chrípke je len slabý odvar... niekto asi potrebuje vyvolať ekonomickú krízu, alebo čo...
Mortalita obycajnej chripky je 4-8 osob na 100 000 chorych.
Mortalita Cov19 je momentalne 3000+ na 90 000 oficialne chorych.
Cize bud nerozumies statistike alebo si nemal cas studovay fakty.
nastastie nie je taky nebezpecny ako predchadzajuce korona virusy (Sars, Mers).
madbugie: s tym RB RX tiez opatrne, ja som objednaval koncom decembra a snad tento/buduci tyzden uz budem moct jazdit.. ale aby som bol fer, tak boli vianoce a oni sa este popri tom stahovali, tak to asi dlhsie trva... kazdopadne, to RXko je krasny bike, tak uvidime ako sa mi na nom bude jazdit. Vyhodou toho RBcka je este, ze si vies teoreticky tie komponenty zvolit podla seba (ja budem menit predstavec a sedlo)...
Hraško, tým som myslel to, že na chrípku ročne zomrie cca 400 000 ľudí na svete, na slovensku okolo 800... (myslel som celkové číslo, nie percentuálnu úmrtnosť... áno ak sa vo veľkom rozšíri bude zle, ale zatiaľ to tak nevyzerá)
táto koróna je niekde na 3%, klasické chrípky okolo 0,1% akurát pomer nakazených ľudí je zatiaľ diametrálne odlišný...
neskutočné ako na tomto fóre ľudia chytajú ľudí za slovíčka... klídek a dúfajme že keď sa oteplí, tak aj korona zmizne, lebo zatiaľ to skôr vyzerá na ekonomického spúšťača krízy...
END OFF TOPIC
vyzerá to, že výrobcovia kategoriu Gravel výrazne podcenili... ľudia by kupovali, ale nie je čo, a ešte to aj dlho trvá...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tento rok bude gravel rok.. mne sa predražuje rekonštrukcia bytu, takže koho to prestane baviť kúpim ten jeho na konci sezóny asi
Ale inač oproti tomu ctmku je výhodná voľba aj ten canyon.. kde 9,5kg za bajk je mega hodnota oproti konkurencii..
Ale hej boom to bude riadny a môj názor je, že je to fakt ideálny bajk pre začiatočníka ale aj pokročilého ako sekundár ku fullu.. ja som ho práve chcel zobrať na také "hrázdové" výjazdy po práci kedy sa mi nechce do lesa.
uz tu niekto pisal ze sooty maju byt este v aprili
Pri mojej váhe 100kg či bike váži 9,5kg alebo 10,5kg je nič, aj keby som schudol na 90kg, menej veľmi neplánujem ?
Meniť mechanicke za hydraulicke GRX je cca 350 € len páčky, hadice, piesty...
No asi sa budem musieť popozerať za hranicami...
Tak to asi spočítali trošku blbě si myslím... Že takto to bolo aj minulý rok, že ešte ani neboli na sklade a už vypredané, a celý rok sa stále niekto pýtal na nejaké Koyuky... dopyt bol, ale ponuka nikde... A tento rok znovu, takého plánovača by som kopol voľakde... nejako tomu prestavam rozumieť...
https://index.sme.sk/c/22335296/hrozi-ze-kvoli-koronavirusu-zastavime-vyrobu-varuje-cykloznacka-kellys.html
pozerám, že česká firma RB model RX Base tiež vychádza na 1400 € v GRX a je to ručná domáca výroba rámov...
hmmm tak že by som podporil českého výrobcu... ešte aj farbu si môžete vybrať akú chcete...
na GRXoch je aj Grail al 6.0 za 1400€ a ten by v pohode stačil (mne išlo o tú hydrauliku pri mojej váhe), ja som proste len chcel kúpiť "slovenský" cajgel a podporiť slovenského výrobcu...
s tým Koyukom mi to príde ako s Yetim... tiež ho nikto nevidel, ale údajne existuje...
vidím, že tá koróna to pekne začína srať... aj keď mortalita oproti obyčajnej chrípke je len slabý odvar... niekto asi potrebuje vyvolať ekonomickú krízu, alebo čo...
vidím, že tá koróna to pekne začína *****... aj keď mortalita oproti obyčajnej chrípke je len slabý odvar... niekto asi potrebuje vyvolať ekonomickú krízu, alebo čo...
Mortalita obycajnej chripky je 4-8 osob na 100 000 chorych.
Mortalita Cov19 je momentalne 3000+ na 90 000 oficialne chorych.
Cize bud nerozumies statistike alebo si nemal cas studovay fakty.
nastastie nie je taky nebezpecny ako predchadzajuce korona virusy (Sars, Mers).
Odporucam precitat nejake vedecke zdroje.
táto koróna je niekde na 3%, klasické chrípky okolo 0,1% akurát pomer nakazených ľudí je zatiaľ diametrálne odlišný...
neskutočné ako na tomto fóre ľudia chytajú ľudí za slovíčka...
END OFF TOPIC
vyzerá to, že výrobcovia kategoriu Gravel výrazne podcenili... ľudia by kupovali, ale nie je čo, a ešte to aj dlho trvá...