no je to divne - bol som pozriet ten nas festival - ludi tak akurat - povacsine dochodci a nejaku koronu tam mal kazdy v pi..c - ocakavana ceska vsak nedorazila lebo je hospitalizovana-co ma dost nasr. - no z inych zdravotych dovodov ako korona.
celkovo je medzi ludmi ina pohoda ako na nete - no pravda bude zasa niekde uprostred. tolko mydla som snad nikdy neminul ako dnes
Sever Itálie s miliony lidmi půjde do karantény. Zavřou obchody i sjezdovky
Italská vláda plánuje vyhlášení karantény v celé oblasti Lombardie a několika dalších regionech na severu země. Nařízení se dotkne více než deseti milionů lidí. Začít by mělo platit od neděle 8. března.
Gusto0 pohodu mali aj taliani ešte včera mi.prisiel mail že je u nás v Dolomitoch je to bezpečné. Čo tam nejaky vírus business musi pokracovat. Zajtra to tam uzatvaraju. Ľudia chodia lyžovať do zahraničia a majú pohodu. Ktorá sa ale konci.musela.to ale úkoncit vlada
Krcmery po 1989 bol chvilu aj mojim riaditelom na "Doskolovaku".
Stal sa najmladsim profesorom mediciny na Slovensku. Ma obrovsky rozsah vedomosti. Potom sa dal na drahu skoro az misionara. Pomahal v najpostihnutejsich kutoch sveta, Haiti, rovnikova afrika. Ten videl tolko utrpenia a biedy, ze tento koronavirus je prenho prechadzka ruzovou zahradou.
"Jedným z najhorších dní pre Coronavirus bol 10. február. V ten deň zomrelo na Coronavirus 108 osôb v Číne, ale v ten istý deň ... 26 283 ľudí zomrelo na rakovinu, 24 641 ľudí zomrelo na srdcové choroby, 4 300 ľudí zomrelo na cukrovku a v ten deň žiaľ spáchalo samovraždu 28 ľudí. Navyše, komáre každý deň zabíjajú 2 740 ľudí, ľudia každý deň zabíjajú 1 300 ľudí a hadi každý deň zabíjajú 137 ľudí. Zhlboka sa nadýchnite a umyte si ruky."
Niekoľkonásobne väčší strach pred týmto vírusom mám skôr z toho ako ľahko je ľudstvo manipulovateľné cez médiá a sociálne siete ......
Nič nieje manipulované ak by sa doteraz nerobili žiadne opatrenia tak by tu umrelo 5 az 10% populácie To nehovoria media ale virologovia aj WHO. Porovnávať to s umrtnostou na chripku rakovinu či srdcové choroby je čistý blud. Ten vírus je 20krat smrtelnejsi ako chrípka.nehovoriac o jeho schopnosti šírenia.
Toto je jeden z príkladov ako škodia niektorí na internete. Uvidia prvý blud čo niekto napíše a potom ho šíria ďalším podobným jedincom.
A potom sa ľudia čudujú ako vznikli anti-vaxeri a flat earth society a ďalšie dezinformácie.
5 % "populácie" by nemohlo umrieť z toho jednoduchého dôvodu, že ten vírus zabíja práve zhruba 4 % z "tested positive" (ku dnešnému dňu, pričom toto číslo s časom klesá a to z viacerých dôvodov - ochorenie bolo zachytené na ťažkých prípadoch, z ktorých bol vysoký odpad, teraz sa do štatistík už dostáva aj stále viac pozitívne testovaných ale bez klinických príznakov)
koľko behá po svete bezpríznakových nosičov, ani srnka netuší (napr. v prípade detskej obrny to bolo niekde medzi 70-90 %, čiže ak by si mal podobné čísla tu, tak reálne by bola smrtnosť nejakých 0,4-1,2 % z infikovaných)
dokonca je celkom možné, že sa napokon dostaneme aj na chrípkovú desatinu percenta https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387
Netreba si zase z toho celkom <>🍕 robiť . Je to tu , a pre niektorých jedincov je to potenciálne smrtelne ... ja mám doma kojenca a som určite ostražitejši . Vzhľadom na to , že pracujem “ v sanitke “ , prijal som zvýšené opatrenia k ochrane svojho zdravia a sekundárne aj zdravia mojej rodiny . A ak to bude “epidemiologicky nutne “ oholím si aj bradu 🧔 . Kondom na končiar som ale už preventívne nasadil 😜
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
celkovo je medzi ludmi ina pohoda ako na nete - no pravda bude zasa niekde uprostred. tolko mydla som snad nikdy neminul ako dnes
Súhlas, ale aj tú časť dal s miernym nadhľadom
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/benatky-italie-koronavirus-vlada-nakazeni.A200307_220605_zahranicni_maka
Italská vláda plánuje vyhlášení karantény v celé oblasti Lombardie a několika dalších regionech na severu země. Nařízení se dotkne více než deseti milionů lidí. Začít by mělo platit od neděle 8. března.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/benatky-italie-koronavirus-vlada-nakazeni.A200307_220605_zahranicni_maka
---konecne nieco robia! cela Europa to ma od nich
Stal sa najmladsim profesorom mediciny na Slovensku. Ma obrovsky rozsah vedomosti. Potom sa dal na drahu skoro az misionara. Pomahal v najpostihnutejsich kutoch sveta, Haiti, rovnikova afrika. Ten videl tolko utrpenia a biedy, ze tento koronavirus je prenho prechadzka ruzovou zahradou.
"...výjimku mají lékarny a prodejny potravin"
https://www.skylinewebcams.com/it/webcam/italia/lombardia/milano/duomo-milano.html
Stal sa najmladsim profesorom mediciny na Slovensku. Ma obrovsky rozsah vedomosti.
Nastastie nie je profesorom osetrovatelstva, ako hodne medicinskych profesorov na Slovensku.
Zazil som ho v bufete na ILFe aj ja... Stal som za nim, ked zakazal v piatok predavat varene klobasy...
Bez vaznejsich priznakov, tak nikto o nich nevie.
Že on ide do práce a nie na dovolenku, že ho musia pustiť.
"Jedným z najhorších dní pre Coronavirus bol 10. február. V ten deň zomrelo na Coronavirus 108 osôb v Číne, ale v ten istý deň ... 26 283 ľudí zomrelo na rakovinu, 24 641 ľudí zomrelo na srdcové choroby, 4 300 ľudí zomrelo na cukrovku a v ten deň žiaľ spáchalo samovraždu 28 ľudí. Navyše, komáre každý deň zabíjajú 2 740 ľudí, ľudia každý deň zabíjajú 1 300 ľudí a hadi každý deň zabíjajú 137 ľudí. Zhlboka sa nadýchnite a umyte si ruky."
Niekoľkonásobne väčší strach pred týmto vírusom mám skôr z toho ako ľahko je ľudstvo manipulovateľné cez médiá a sociálne siete
A potom sa ľudia čudujú ako vznikli anti-vaxeri a flat earth society a ďalšie dezinformácie.
koľko behá po svete bezpríznakových nosičov, ani srnka netuší (napr. v prípade detskej obrny to bolo niekde medzi 70-90 %, čiže ak by si mal podobné čísla tu, tak reálne by bola smrtnosť nejakých 0,4-1,2 % z infikovaných)
dokonca je celkom možné, že sa napokon dostaneme aj na chrípkovú desatinu percenta
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387