Hmm cize prislapnut si dole kopcom na 50tku na graveli si nemozem lebo nejaka priemerka? Akoze kto jazdi na graveli na priemerku? Na co tieto pocty? Najtazsi prevod nie je o tom ze na nom mas jazdit stale.
Naozaj to nieje taky problem, treba si to obcas aj vyskusat. Na obrazku 38x11 s 25kami gumami pri kadencii 100 takmer 50km/h. Ked si potrebujes prislapnut 40-42z pila je az az a takisto kazeta s 10z pastorkom spravi vela.
Zdravim objednal som si gravel, bez pedalov. Cize pedale a tretry budem este kupovat. Chcem robit bikepacking takze priorita aby mi boli pohodlne a dokazal aj s nimi chodit. Mam ist aj do combi pedalov? Dakujem za kazdu odpoved.
Zdravim objednal som si gravel, bez pedalov. Cize pedale a tretry budem este kupovat. Chcem robit bikepacking takze priorita aby mi boli pohodlne a dokazal aj s nimi chodit. Mam ist aj do combi pedalov? Dakujem za kazdu odpoved.
Ja pouzivam kombi (Shimano T8000). Vacsinou som na SPD strane. Su dve situacie ked pouzivam druhu stranu. Prva je ked mam inu, nie SPD obuv. To sa nestava velmi casto. Castejsie je to ked jazdim v blbom terene alebo hlavne v snehu a smyka to. T.j. ked chcem skratit reakcnu dobu na vyskocenie z bicykla v krizovej situacii Toto som vyuzil castejsie, najma tuto a minulu zimu v snehu.
Jazdia so mnou kamarati ktori maju len SPD. K prvemu bodu si musia davat pozor aby nezabudli tretry. Myslim ze na zaciatku rozmyslali nad platformovou nasadou na SPD, ale nemaju ju asi a ani uz ani nebudu mat.
Pri tej druhej situacii si len znizuju sancu ze pri podsmyknuti kolesa nepojdu na bok ale ze to nejako ustoja. Nepamatam ci sa niekedy kvoli pripnutiu do pedalov vysypali. Asi nie.
Pri backpackingu podla mna ked nezabudnes doma tretry, ked ich budes mat pohodlne aj na nejake to chodenie a ked nepojdes v extremnom terene, tak v pohode aj obojstranne SPD.
Aj ked ja by som si aj dalsie pedale kupil kombi. Zapinanie do spravnej strany s SPD mi problem nerobi a stale mam moznost ist na druhej ked potrebujem.
To je odkladacia, nepoužívaná posteľ. Teda občas využívaná bratom keď sa poháda s priateľkou a na jednu-dve noci sa zastaví. A 3 ročná neter ju používa ako trampolínu
Aj sa tu uz bojim pisat ... 1x11 shimano packy asy r6800 r7000... aky pomer do pohody dopredy 42/44 dozadu 11- 42?? Ine ? Ci mensiu pilu dopredu ale mam 44ku teraz
dottore záleží od toho, kde jazdíš. Rovinka? Kopce? Ideš po kadencii a frekvenciách? Či je ti to jedno a chceš sa len previesť a nič nesilíš a ak náhodou bude treba, tak si makneš trocha, alebo nemáš problém si to v najhoršom odšliapať? Ďalšou možnosťou je pozrieť na nete kalkulačku prevodov a pozri si, čo máš teraz a nakonfiguruj si, čo by si teoreticky chcel. A poskúšaj si najbližšie prevody, čo máš teraz aktuálne, či ti budú vyhovovať, alebo nie, možno sa zameraj na najťažší a najľahší prevod.
Mam taku teoreticku otazku, je mozne na obycajnom gravel bicykli (Topstone Tiagra AL) schovat kabelaz pomocou vnutorneho vedenia v baranoch, predstavci a ramom? samotny ram umoznuje vnutorne vediet kabelaze. Dikes.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kolko je taká rozumná hranica kadencie, aby vám nohy "nevyleteli" z pedálov ???
Povedzme 120 ( 2 otočky za sekundu ) pri gravel klukach a gumach to činí 65 km/h, myslím, že dosť na bežné jazdenie.i..
Kedysi ako malý chlapec som si zarobil na esku a tam som mal vpredu 1 placku a vzadu tuším 5 prevodov a jak som na tom jazdil...
tymto celym som chcel povedat ze moc to zbytočne riešime sa mi zdá a aj kluky 46/30 sú podľa mňa uplne postacujuce na naše vykonove pomery....
Ja pouzivam kombi (Shimano T8000). Vacsinou som na SPD strane. Su dve situacie ked pouzivam druhu stranu. Prva je ked mam inu, nie SPD obuv. To sa nestava velmi casto. Castejsie je to ked jazdim v blbom terene alebo hlavne v snehu a smyka to. T.j. ked chcem skratit reakcnu dobu na vyskocenie z bicykla v krizovej situacii
Jazdia so mnou kamarati ktori maju len SPD. K prvemu bodu si musia davat pozor aby nezabudli tretry. Myslim ze na zaciatku rozmyslali nad platformovou nasadou na SPD, ale nemaju ju asi a ani uz ani nebudu mat.
Pri tej druhej situacii si len znizuju sancu ze pri podsmyknuti kolesa nepojdu na bok ale ze to nejako ustoja. Nepamatam ci sa niekedy kvoli pripnutiu do pedalov vysypali. Asi nie.
Pri backpackingu podla mna ked nezabudnes doma tretry, ked ich budes mat pohodlne aj na nejake to chodenie a ked nepojdes v extremnom terene, tak v pohode aj obojstranne SPD.
Aj ked ja by som si aj dalsie pedale kupil kombi. Zapinanie do spravnej strany s SPD mi problem nerobi a stale mam moznost ist na druhej ked potrebujem.
Rado
Pokým je bike na "wellness-e" tak aj ja som si trocha doprial....???
Trochu ľahšie prevody a trochu príjemnejší úchop.....