Administracia mtbikeru s tym zrejme nic neurobi (nema na to dosah). Je na kazdeho obozretnosti ci sa tymto a podobnym scamom bude vobec nejako venovat...
Myslel som si. Ale radšej mohla ostať platnosť inzerátu 3 mesiace od poslednej aktualizácie, tak ako to bolo ešte cca pred rokom. Teraz budem musieť nahrať nový úplne rovnaký
Typicky kseftar, vozi ci objednava z anglicka/ciny a predava ako sukromna inzercia
.. polovica bazaru su taki ... "len vyskusane" ci "zhodene z noveho bajku" ci "nove, nesadla velkost" a inzeruje 5-10 podobnych veci
V tomto pripade aj jasne vidno na fotkach ze su to bajky dovezene z anglicka, brzdy maju naopak, predna vpravo ?
a co navrhujes, ma si otvorit kamenny obchod kde bude predavat 5 rokov stare zoservisovane jazdenky?
Podmienky pridávania inzerátov
» Bazár je určený na predaj použitých alebo nových produktov cyklistického charakteru.
» Inzercia je zdarma a je určená pre verejnosť. Ak si obchodník s cyklistickým tovarom, klikni sem. » Inzeráty komerčného charakteru (zárobková činnosť, opakovaný predaj nového tovaru) sú zakázané.
scarinko Poloz si zakladnu otazku, komu tym vznika aka skoda. Kto je tu poskodeny ? Pokial zrovna nepracujes pre danovy urad, nechapem aky mas problem. MTbiker.sk tam musi mat zakaz kommercie, inak by mohol mat problem z danovakmi ze napomaha danovym inikom. Takto je chraneny a preniesol zodpovednost na predavajuceho. Tiez je takyto predajca prenho "potravinovy konkurent" Predpokladam ze tie bicykle nie su kradnute, cize este raz, kto je poskodeny ?
V teme podvodnici https://www.mtbiker.sk/forum/viewtopic.php?f=9&t=31982&view=unread#unread prave riesime problematiku hodnotenia predavajuceho, ma sa to pomerne rychlo rozbehnut. Potom ak bude mat takyto predajca dobre hodnotenie, bude pomahat ludom k lacnejsiemu biku, tak ja mu kludne este zatlieskam. To ze na tom zarobi nejaku korunu nevidim ako problem. Mas pocit, ze si na Slovensku ludia ziju tak dobre, ze si mozu vyberat cim sa budu zivit. Mozno z toho zivi celu rodinu. Tvoja intervencia moze pomoct len tomu, ze bude dalsi clovek na davkach a kopec ludi si bude musiet zhanat bike inde.
scarinko ale ak by si chcel byt naozaj uzitocny a hrat sa na policajta https://stolen-bikes.co.uk/ mozno najdes nejaku zhodu a potom mi ver, ze mu tam osobne poslem zelenych kamaratov.
Aby sme to uviedli na pravu mieru, odcitujem z pravidiel (https://www.mtbiker.sk/pravidla), ktore kazdy aktivny uzivatel musi odsuhlasit:
...
Nechceme, aby boli komentáre, inzeráty, fotografie a príspevky vo fóre zneužívané na reklamu. Príspevky, ktoré vyhodnotíme ako reklamné, budú zmazané.
...
Nebudeme tolerovať predaj alebo inzerciu ukradnutého tovaru. Budeme spolupracovať s pôvodným majiteľom a políciou, ak sa u nás objavia inzeráty na ukradnutý tovar.
Nie je v našich silách kontrolovať originalitu tovaru v bazári ani identitu naších užívateľov. Nenesieme zodpovednosť za škody ani ujmu, ktoré môžu vzniknúť zverejnením inzerátu na stránke MTBIKER.
...
Cize zodpovednost za obsah inzeratu je vzdy na inzerentovi, ci je to fyzicka osoba, alebo firma. Zodpovednost za danovy aspekt je vzdy na inzerentovi, on ma vediet (a musi si pred uradmi obhajit), ci ide o prilezitostny predaj, alebo o opakovanu cinnost za ucelom zisku. V druhom pripade na to musi mat zivnost, musi poskytnut doklad, zaruku, moznost reklamacie, atp. atp. ako normalny predajca, inak porusuje zakon (odporucam https://www.podnikajte.sk/registracne-povinnosti/neopravnene-podnikanie). Nie je v nasich moznostiach skumat kazdeho predajcu, ci ide o opakovanu cinnost, alebo ma proste vela veci na predaj. Preto vylucujeme opakovany predaj noveho tovaru (kedy je to evidentne), ale neblokujeme inzerentov s vela inzeratmi, pokial predavaju jazdene veci. To riziko, ze ich kupujuci uda ak sa nepohodnu napr. pri reklamacii, je uz na nich. Dosledky nemusia byt prijemne.
zarobok a neodvadzanie dani je v tomto pripade az v druhom rade
mne osobne to vadi ze si tu niekto robi biznis z bazaru
vadi mi to lebo je cely bazar zasrany takymito smelinami
ked to tebe Kenai nevadi tak to je smutne, jedine ze by si to tiez tak robil
Cervo, to znie skoro ako nechce sa nam to riesit tak na to kasleme a nech si tu kazdy predava co chce hlavne nech nam nikto nepise ze je to kradnute lebo potom to budeme musiet riesit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ahoj, napis mi prosim do spravy tvoje tel.cislo a pozriem to.
https://www.mtbiker.sk/bikeri/pepobiker/inzeraty
nepride to niekomu ako komercna inzercia? nejak sa mi nechce verit ze jeden clovek ma tolko bajkov a vsetky chce predavat
https://www.mtbiker.sk/bikeri/pepobiker/inzeraty
nepride to niekomu ako komercna inzercia? nejak sa mi nechce verit ze jeden clovek ma tolko bajkov a vsetky chce predavat
a co navrhujes, ma si otvorit kamenny obchod kde bude predavat 5 rokov stare zoservisovane jazdenky?
.. polovica bazaru su taki ... "len vyskusane" ci "zhodene z noveho bajku" ci "nove, nesadla velkost" a inzeruje 5-10 podobnych veci
V tomto pripade aj jasne vidno na fotkach ze su to bajky dovezene z anglicka, brzdy maju naopak, predna vpravo ?
» Bazár je určený na predaj použitých alebo nových produktov cyklistického charakteru.
» Inzercia je zdarma a je určená pre verejnosť. Ak si obchodník s cyklistickým tovarom, klikni sem.
» Inzeráty komerčného charakteru (zárobková činnosť, opakovaný predaj nového tovaru) sú zakázané.
V teme podvodnici https://www.mtbiker.sk/forum/viewtopic.php?f=9&t=31982&view=unread#unread prave riesime problematiku hodnotenia predavajuceho, ma sa to pomerne rychlo rozbehnut. Potom ak bude mat takyto predajca dobre hodnotenie, bude pomahat ludom k lacnejsiemu biku, tak ja mu kludne este zatlieskam. To ze na tom zarobi nejaku korunu nevidim ako problem. Mas pocit, ze si na Slovensku ludia ziju tak dobre, ze si mozu vyberat cim sa budu zivit. Mozno z toho zivi celu rodinu. Tvoja intervencia moze pomoct len tomu, ze bude dalsi clovek na davkach a kopec ludi si bude musiet zhanat bike inde.
scarinko ale ak by si chcel byt naozaj uzitocny a hrat sa na policajta https://stolen-bikes.co.uk/ mozno najdes nejaku zhodu a potom mi ver, ze mu tam osobne poslem zelenych kamaratov.
Nechceme, aby boli komentáre, inzeráty, fotografie a príspevky vo fóre zneužívané na reklamu. Príspevky, ktoré vyhodnotíme ako reklamné, budú zmazané.
...
Nebudeme tolerovať predaj alebo inzerciu ukradnutého tovaru. Budeme spolupracovať s pôvodným majiteľom a políciou, ak sa u nás objavia inzeráty na ukradnutý tovar.
Nie je v našich silách kontrolovať originalitu tovaru v bazári ani identitu naších užívateľov. Nenesieme zodpovednosť za škody ani ujmu, ktoré môžu vzniknúť zverejnením inzerátu na stránke MTBIKER.
...
Cize zodpovednost za obsah inzeratu je vzdy na inzerentovi, ci je to fyzicka osoba, alebo firma. Zodpovednost za danovy aspekt je vzdy na inzerentovi, on ma vediet (a musi si pred uradmi obhajit), ci ide o prilezitostny predaj, alebo o opakovanu cinnost za ucelom zisku. V druhom pripade na to musi mat zivnost, musi poskytnut doklad, zaruku, moznost reklamacie, atp. atp. ako normalny predajca, inak porusuje zakon (odporucam https://www.podnikajte.sk/registracne-povinnosti/neopravnene-podnikanie). Nie je v nasich moznostiach skumat kazdeho predajcu, ci ide o opakovanu cinnost, alebo ma proste vela veci na predaj. Preto vylucujeme opakovany predaj noveho tovaru (kedy je to evidentne), ale neblokujeme inzerentov s vela inzeratmi, pokial predavaju jazdene veci. To riziko, ze ich kupujuci uda ak sa nepohodnu napr. pri reklamacii, je uz na nich. Dosledky nemusia byt prijemne.
mne osobne to vadi ze si tu niekto robi biznis z bazaru
vadi mi to lebo je cely bazar zasrany takymito smelinami
ked to tebe Kenai nevadi tak to je smutne, jedine ze by si to tiez tak robil
Cervo, to znie skoro ako nechce sa nam to riesit tak na to kasleme a nech si tu kazdy predava co chce hlavne nech nam nikto nepise ze je to kradnute lebo potom to budeme musiet riesit.